Istanbulská úmluva: V zemích, které ji ratifikovaly, násilí na ženách razantně roste
RSS

Istanbulská úmluva: V zemích, které ji ratifikovaly, násilí na ženách razantně roste


Některé neziskovky se už třesou na to, aby mohly vydělávat na ratifikaci Istanbulské úmluvy, která jim dává až netušená práva – viz norský Barnevernet.
I proto nyní tlačí na přijetí tohoto zcela zbytečného (či spíše přímo škodlivého) dokumentu.
Záludnosti Istanbulské úmluvy se skrývají zejména v důvodové zprávě, o čemž se psalo již poměrně hodně, takže není třeba se zde opakovat.
Důležité je, že neziskovky, které na schválení tlačí, to zdůvodňují tím, že tento zbytečný dokument bojuje proti násilí na ženách. To je ovšem nesmysl. I bez tohoto dokumentu vůbec nic nebrání zákonodárcům, aby v tomto směru schválili tvrdší tresty.
Na to není žádný pamflet třeba.
Podívejme se však do jiných zemí, kde tento dokument schválili. V celé západní Evropě násilí na ženách dramaticky narůstá s tím, jak jsou do těchto zemí ve stále větší míře přiváděni muslimové.
Bití žen, které ospravedlňuje Korán, v němž se dokonce popisuje, jakým způsobem má být žena bita, považují muslimové za něco zcela normálního.
S přibývajícím počtem muslimů roste také počet případů domácího násilí, včetně vražd ze cti (či pokusů o ně), přičemž žádná Istanbulská úmluva tento problém neřeší.
Případy brutálního bití většinou zůstávají za dveřmi domova.  Výjimkou jsou smíšené páry, kdy – na rozdíl od rodilých muslimek – Němky zpravidla nemají problém násilí ze strany muslimského manžela nahlásit.
V zemích, kde přijali Istanbulskou úmluvu, hlásí rekordní počty znásilnění – včetně těch hromadných. Jen sousední Německo zaznamenalo v roce 2022 v průměru dvě hromadná znásilnění denně.
Roste tedy počet jakéhokoli násilí na ženách – a spolu s tím se naopak snižují tresty pro pachatele. Mnozí z těch, kteří stáli za vraždami ze cti (či pokusy o ně) skončili v psychiatrické léčebně.
Ani jedné zemi nějaká nesmyslná Istanbulská úmluva nepomohla. Švédsko, které bylo mezi prvními signatáři, patří k zemím s nejvyšším počtem znásilnění dokonce nejen v rámci Evropy, ale i světa .
Úmluva dala více moci neziskovkám, které například častěji pod různými záminkami odebírají děti z rodin, které jsou z jakéhokoli důvodu nepohodlné systému.
Istanbulská úmluva také nechrání skutečné biologické ženy před účastí mužů, kteří se prohlásí za ženy, v ženských sportech. Naopak, je na straně těchto mužů, kteří se řadí k LGBTQI a jsou tak upřednostňováni před biologickými ženami.
Ženy jsou naopak často trestány v případě, kdy odmítnou soupeřit biologickým mužem. Tyto ženy nemají zastání v nenažraných neziskovkách, které prosazují Istanbulskou úmluvu, ale jsou jimi naopak odsuzovány.
V zemích, kde platí Istanbulská úmluva, také stále častěji umisťují biologické muže, kteří se prohlásí za ženu do ženských věznic či na ženská oddělení nemocnic.
V těchto zařízeních pak dochází ke znásilňování žen, což se ovšem týká i dalších míst, kam mají biologičtí muži povoleno vcházet jen na základě toho, že se prohlásí za ženu – ať už jde o šatny, toalety, sauny či lázně a jiná zařízení.
Ano, v zemích, kde je Istanbulská úmluva již dávno schválena, se většinou nechrání ženy před násilím, ale prosazují se úchylné zákony, které jdou zcela proti ženám.
I proto by politici neměli poslouchat kvičení politických neziskovek, aby tuto úmluvu přijímali. Ať se naopak přijmou co nejpřísnější zákony proti týrání žen, přísnější tresty za znásilnění nebo jiné delikty proti ženám či dětem.
To se týká i příspěvků na odbornou pomoc či utajovaného ubytování pro týrané ženy, což jsou některé z požadavků neziskovek. Na tato opatření není Istanbulská úmluva zapotřebí.
Zkušenosti ze zahraničí každopádně hovoří jasně: Přijetí tohoto pamfletu žádné zemi nepomohlo v boji proti násilí na ženách, naopak, v drtivé většině zemí toto násilí razantně narostlo.
Na vině je samozřejmě zejména špatná politika, nicméně odpůrci Istanbulské úmluvy mají právě ve statistikách násilí na ženách v těchto zemích skvělou argumentační zbraň.
Je tedy jasně prokázáno, že Istanbulská úmluva v daných zemích, kde platí již dlouhé roky, ani v nejmenším nesnížila násilí na ženách.
Přijetí tohoto dokumentu pomohlo jen přihrát dotace některým neziskovkám, kterým byla zároveň dána větší moc. A o to jde těm, kdo za tento pamflet bojují, především…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Istanbulská úmluva: V zemích, které ji ratifikovaly, násilí na ženách razantně roste se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden