Paul Craig Roberts: Nezamýšlené důsledky izraelského útoku na Palestinu 
RSS

Paul Craig Roberts: Nezamýšlené důsledky izraelského útoku na Palestinu 


Podle propagandy sionistů není Hamás nic jiného než davem ďábelských bestií. Jak však lze takovouto propagandu sladit s vynikajícím stavem  izraelských žen a dětí, které Hamás v minulých dnech propustil ze zajetí?
Navzdory devastaci Gazy i hromadnému vraždění jejích obyvatel dosáhl však Hamás svého druhu vítězství. Netanjahuův brutální útok na civilisty odhalil totiž až dosud před světem skrývaný sionistický apartheid. Pro případné obhájce Izraele se tak až nyní stává mimořádně obtížné tvrdit, že „Izrael nikdy nemůže udělat nic špatného“.
Po desítky let Izrael pomalu, ale o to jistěji vytlačuje Palestince z Palestiny. Svět to toleroval zčásti i proto, že sionistické násilí bylo omezeno jak v čase, tak i v rozsahu, a stěží pochopitelná situace se překrývala též  řečmi o „dvoustátním řešení“.
Tentokrát je však násilí neomezené a jeho otevřeně deklarovaným cílem je vyprázdnit Palestinu od Palestinců, včetně Gazanů, v současnosti naháněných do stanových měst v egyptské poušti Sinaj. Už to tedy není jen další případ vyprázdnění jedné konkrétní vesnice na Západním břehu řeky Jordán, či omezeného vpádu do Gazy. Tentokrát je svět postaven před otevřeně vyhlášenou sionistickou agendu genocidy.
Což západním vládám, jež předstírají, že podporují lidská práva a odsuzují válečné zločiny, dělá  vrásky na čele. A je to problém i pro americké evangelikány, známé jako „křesťanští sionisté“.
Genocidu nelze totiž jen tak snadno sladit s učením Ježíše. 
Takže evangelikáni se nyní budou muset rozhodnout mezi uznáváním Izraele – a uznáváním Ježíše.
Důsledkem válek Washingtonu za věc Izraele je též skutečnost, že západní země se staly domovem milionů muslimských uprchlíků, kteří se nyní bouří proti tomu, že Západ genocidu Palestinců podporuje. Což do politiky západních vlád vnáší další prvek nestability, jejímž důsledkem by mohl byt jejich méně jednostranný postoj vůči sionistickému Izraeli.
Nikoli celý Izrael je sionistický. Netanjahu má jen menšinovou podporu. Takže výsledek současného vření na Blízkém východě může být diametrálně odlišný od toho, se kterým američtí  neokonzervativní spojenci Izraele původně počítali.
Zdroj: PCR
Překlad: Lubomír Man
 
 



Nejčtenější za týden