Vskutku proruský narativ
RSS

Vskutku proruský narativ



VIDLÁK
Po třech dnech mediálního kvílení nad tím, že Dufek pustil na pódium proruského dezinformátora (což mi udělalo největší reklamu v dějinách a neudělalo prakticky žádný shittstorm), se snad dneska konečně dostaneme k jádru věci, totiž k tomu, co jsem říkal. Ale než se tak stane, dovolte mi, abych se naposledy vysmál všem režimním intervjukům, protože naše naděje, v ně vkládané, nezklamali. Mít tři dny svoje jméno v hlavním vysílacím čase ve všech televizích, rozhlasech i celostátních denících, rozhoupat židli pod Středulou, ukázat licoměrnost celé liberální mediální scény a zbabělost politiků, nechat odkopat Šmardu i Dobšíka… k nezaplacení.


Navíc, nikomu z rodiny nepřišla ani jedna nenávistná SMSka. Ani mně ne. Jak napsal můj bratr, opakovaný shittstorm, není shittstorm. Opakovaný shittstorm je marketing.
Ještě naposled musím poděkovat Janu Komso Moláčkovi a Petře Mazancové z TOP09, kteří to celé rozjeli a udělali mi za statisíců čtenářů bezmála miliony. Děcka, bez vás bych musel jezdit roky, abych si udělal tenhle dosah. Ale díky vám a vašim konsenzualistickým kolegům mám splněno. Jelito roku vás určitě nemine.
Naopak musím složit hold Janě Maláčové, která se mě dneska zastala na Impulsu a ukázala, že je v ní něco víc, než v jejím stranickém předsedovi. Chápu, že mě nemá ráda, já jsem v poslední době o SOC DEM moc hezky nemluvil, ale je to statečná baba, která bude mít mou plnou pozornost. Redaktůrka usadila ajn cvaj.
Půjdeme dál…
Moje proruskost a kolaboranství se projevilo plnou měrou. Na pondělní demonstraci jsem řekl, že v současné situaci nám nepomohou žádné kosmetické úpravy platů. Nepomohou nějaké přesunuté miliardy z jedné rozpočtové položky do jiné, i když přesně v to Dobšík s Mazancovou doufají. Zvýšení platů nic nezmění na tom, že na Ostravsku zhasínají vysoké pece. Stejně tak není možné nastartovat hospodářský růst tím, že lidem zvýšíte daně a koupíte za to obrněný šrot.
Mluvil jsem o tom, co říkám pořád. Nám nepomohou složité volební programy. Nám nepomůžou propracované grafy a už vůbec nám nepomůže ministr Hýkela a jeho závětrné elektrárny nebo Stanjura a jeho rozpočtový schodek.
My potřebujeme levné energie. Tečka. Jestli to nejde udělat, tak jsme prostě v prdeli a nebude tady vůbec nic. Poslední zhasne.
Když se kilowatthodina elektřiny vyrábí za korunu, co brání tomu, aby se prodávala za dvě koruny? To je pořád stoprocentní marže. Pořád to znamená zisk pro výrobce. Co tomu brání? Jen nenažranost. Žádný fyzikální zákon tato úvaha neporušuje. Jen to porušuje spousty veřejných i tajných dohod, porušuje to penězovody k politikům, porušuje to zavedené pořádky, které jsou zdá se silnější, než celý náš stát. Ať zhyne Česká republika,jen když bude stát kilowatthodina deset korun, že?
Kdyby ale elektřina stála dvě koruny, tak je po inflaci, protože zlevní nejen složenky za energie, ale zlevní úplně všechno, protože všechno se vyrábí díky energii. Bez levné energie končí všechny kapitalismy, socialismy i liberalismy a začíná to, co bylo před fosilními palivy. Feudalismus. To bylo poslední lidské zřízení, které si vystačilo s lidskou prací a nepotřebovalo stroje.
Je úplně jedno, kolik vyčleníte peněz na sociální dávky . Je úplně jedno, kolik přidáte odborářům, je úplně jedno, jestli propustíte nebo zachováte ve školách kuchařky. Pokud nebudete mít levnou energii, jen oddalujete nevyhnutelný konec. Jestli to Mazancová nechápe a považuje to, co jsem řekl, za proruské dezinformace, tak jí Bože odpusť, protože neví, co činí. U intervjuků o boží odpuštění ani nežádám. Diagnózu bych sice vyřknout mohl, ale léčit se to nedá.
Pokud se nevyřeší tohle, nevyřeší se vůbec nic, i kdyby měl Fiala deset deštníků proti drahotě.
Každý budoucí kandidát, který svoje sliby myslí vážně, musí na prvním, druhém, třetím i desátém místě zdůrazňovat, že jde o elektriku, že jí máme dost a že jen a jedině lidská nenažranost brání tomu, aby ceny klesly. Kdybych kandidoval, tak to budu říkat jako Louis de Funes. Můj program ve třech bodech: Zaprvé, levná elektrika, zadruhé, levná elektrika, zatřetí, levná elektrika. Tři čtvrtiny problémů by se tím vyřešilo samo.
Dávejte si dobrý pozor na ty, co říkají, že to nejde. Ti jsou v této chvíli této zemi nebezpečnější než Rusko s Čínou dohromady. Vysoké pece nevyhasly díky náletu ruských dronů, ale díky náletu těch, kteří vyměnili budoucnost této země za pozlátko duhové vlajky a grýndýlu.
Jako druhý bod jsem uvedl, že obchodní řetězce v této zemi jsou snad ještě nenažranější, než energetičtí baroni . Nemáme tu zdravé konkurenční prostředí, ale oligopol a podle toho by se s hytlermarkety mělo zacházet. Mimořádná situace si žádá mimořádná opatření. Například povinné zveřejňování nákupních cen obchodních řetězců. Že to nejde? Ale jde. Šlo zavést RPSN, šlo zavést jiné zásahy do obchodního tajemství, šlo by to i teď. Jestliže masokombinát naseká maso do plastových vaniček a v Polsku je ta stejná vanička za poloviční cenu, tak je prostě něco špatně. Jestli to Výborný neumí řešit, tak je zbytečný a ať táhne na smetiště dějin.
Jestliže si Polák za polskou průměrnou mzdu (která je o dost nižší než u nás) koupí skoro dvakrát tolik základních potravin než Čech za českou průměrnou mzdu, tak se Fiala může zaklínat čím chce, ale je prostě neschopný. Ano, je to velmi proruské a kolaborantské vyjádření. I když jsem nikdy netvrdil, že Fialova vláda je nelegitimní, já vždycky jen říkal, že je ubohá a neschopná.
Třetí bod mého projevu byl o důchodcích. Mě prostě bytostně vytáčí, když dvacetiletý bohatýr v plném rozpuku sil tvrdí, že mu důchodci prožírají budoucnost. Jen díky dnešním důchodcům je tu po třiceti letech kapitalismu pořád co krást. Jen díky důchodům je tu alespoň něco, co zmírňuje náš pád do bídy. Jsou to dnešní důchodci, kteří postavili Temelín i Dukovany, kdo uživili svoje rodiče i svoje děti a ještě si dokázali něco odložit na stáří.
Když jsou mladí tak chytří, ať předvedou to samé, co předvedli jejich rodiče. Ať vygenerují tolik nadhodnoty, ať postaví tolik podniků, silnic, dolů i elektráren, že jim to vydělá na důchod…. Aha, já zapomněl… oni investují do nerůstu. Investují do grýndýlu a věří České televizi. Hotovo, dvacet. Jestli v této skvělé strategii budou pokračovat, tak jim prostě není pomoci.
Svůj dnešní článek shrnu stejnou poučkou, kterou jsem shrnul svůj projev na demonstraci. Je to poučka, která je nad chápání většiny dnešních manažerů i ekonomů:
Nejdřív je třeba krávu nakrmit a teprve pak je možné ji dojit.
Ano, je to děsně dezinformační a kolaborantská poučka. Vy, kteří jste se proti mě tak zoufale vymezovali, plivu vám do ksichtu.

 
  Vidlák

The post Vskutku proruský narativ first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden