Filipíny jsou další zemí, která zamítla změny Mezinárodních zdravotních předpisů
RSS

Filipíny jsou další zemí, která zamítla změny Mezinárodních zdravotních předpisů


Pokud sledujete vše co se děje kolem nově nastolované diktatury WHO, pak vám jistě neušlo, že zítra je nejzazší datum, dokdy mohou být do WHO doručeny výhrady ke změnám Mezinárodních zdravotních předpisů, které byly schváleny v květnu 2022.
Námitky již zaslal Nový Zéland – a to přímo jménem nové vládní koalice a další výtky zaslalo Estonsko , za které však hovořila pouze skupina poslanců, takže jejich vzpoura proti schváleným změnám MZP, nebude zřejmě brána do úvahy.
Další dopis poslala skupina europoslanců, kteří upozornili na skutečnost, že nikde nelze dohledat hlasování ke změnám MZP, které mělo proběhnout v květnu 2022 a v platnost by mělo vstoupit za půl roku.
Považují tedy vše za podvod.
Poslední zemí, která zaslala do WHO protest proti změnám MZP z května 2022, jsou nyní Filipíny.
V úterý přijala Sněmovna reprezentantů (“HOR”) Filipínské republiky rezoluci o zamítnutí dodatků Světové zdravotnické organizace (”WHO”) k Mezinárodním zdravotnickým předpisům přijatým Světovým zdravotnickým shromážděním (WHA) dne 27. května 2022.
Kromě toho rezoluce odmítla navrhované změny, které jsou v současnosti tajně vyjednávány WHA, a které mají být členskými státy přijaty v květnu 2024.
Bezprostředně po schválení této rezoluce  zástupce S. Dan Fernandez , který rezoluci předložil HOR a je také předsedou Výboru pro  veřejný pořádek a bezpečnost , písemně oznámil WHO, že filipínská Sněmovna reprezentantů odmítá změny MZP přijaté v r. 2022.
V květnu 2022  WHA v tichosti souhlasila se zkrácením období, během kterého se státy musí odhlásit z budoucích změn MZP. Aby si státy ponechaly delší 18měsíční období, které bylo dříve povoleno zemím pro vyslovení námitek, musely země zaslat WHO krátké sdělení, že odmítají dodatky, o kterých rozhodla WHA v roce 2022, do 1. prosince 2023.
V listopadu HOR na Filipínách tento dodatek odmítl a šel ještě dále. Zamítl také navrhované změny MZP, které mají členské státy WHO přijmout v květnu 2024.
V době psaní tohoto článku je  poslední usnesení, které má být nahráno  na webové stránky HOR, HR01463 ze dne 13. listopadu. Jak však uvedla občanská novinářka a datová vědkyně Super Sally 888 , dne 28. listopadu byla podána rezoluce HR1490, kterou předložil poslanec Fernandez a poté ji přijala Sněmovna reprezentantů. V usnesení se uvádí:

Sněmovna reprezentantů se tímto usnesla, že vyzve vládu, aby odmítla změny Mezinárodních zdravotních předpisů, přijaté dne 27. května 2022 a navrhované změny, které jsou v současné době projednávány tajně a mají být přijaty v květnu 2024, protože představují ohrožení pro veřejný pořádek a bezpečnost, porušují zavedené zdravotní protokoly a poškozují naše základní demokratické principy.

Filipínský kongres se skládá z dolní komory, Sněmovny reprezentantů a horní komory, Senátu. Na Filipínách spadají usnesení do  jedné ze tří kategorií  :

Společná usnesení – vyžadují souhlas Senátu, Sněmovny reprezentantů a podpis prezidenta. Po schválení mají platnost a účinek zákona.
Souběžná usnesení – používají se pro záležitosti ovlivňující činnost obou komor a musí je schválit obě komory ve stejné podobě. Ty se nepředávají prezidentovi; proto nemají stejnou sílu a účinek zákona.
Jednoduchá usnesení – řeší záležitosti výhradně v rámci jedné z komor. Jako takové nejsou předány prezidentovi a nemají sílu a účinek zákona.

Není jasné, do kterého typu rozlišení HR1490 spadá, ale pravděpodobně se jedná o souběžné rozlišení, protože diktáty WHO ovlivní fungování obou komor.
Aby nezmeškal termín WHO, jako předseda Výboru pro veřejný pořádek a bezpečnost, dne 28. listopadu, oznámil poslanec Fernandez WHO písemně rozhodnutí HOR:

Píšeme vám, abychom vás informovali, že tímto zcela odmítáme změny Mezinárodních zdravotnických předpisů z roku 2005…, které byly přijaty 75. Světovým zdravotnickým shromážděním dne 27. května 2022.

Jedním z důvodů zamítnutí změn MZP z roku 2022 bylo, že HOR teprve nedávno zahájil vyšetřování nadměrného počtu úmrtí souvisejících s reakcí na pandemii covid.
„Toto vyšetřování Kongresu stále nemusí být dokončeno do 77.  Světového zdravotnického shromáždění na konci května 2024, což je cílové datum pro přijetí podstatných více než 300 změn MZP,“ sdělil Republikán Fernandez generálnímu diktátorovi WHO.
Pro všechny národy světa byla zahájena petice o Citizen Go delegátům nadcházejících jednání  mezivládního vyjednávacího výboru  (“INB”) WHO. V petici se píše:

Nadcházející zasedání Mezivládního vyjednávacího výboru (INB), které se má konat 4. až 6. prosince, odhalí, zda existuje „dostatečný“ globální konsenzus pro ratifikaci Pandemické dohody napříč členskými státy.
Naléhavost jednat je nyní, protože příští zasedání Mezivládního vyjednávacího výboru (INB) je již za týden. Podepíšete, že budete proti tomuto totalitnímu uchvácení moci? Přidejte svůj hlas a podepište naši petici ještě dnes.
Naléhavá výzva k akci: Blokujte pandemickou smlouvu HNED , 23. listopadu 2023

Petici výše může samozřejmě podepsat jakýkoli občan členské země WHO…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 5 ]







Článek Filipíny jsou další zemí, která zamítla změny Mezinárodních zdravotních předpisů se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden