Španělsko: Už téměř měsíc se každý den protestuje v ulicích (videa)
RSS

Španělsko: Už téměř měsíc se každý den protestuje v ulicích (videa)


Španělsko je další evropskou zemí, kde aktuálně probíhají protesty proti krajně levicové progresivistické vládě, která dlouhodobě pracuje na výměně obyvatel.
Zejména na začátku protestů byly v některých dnech v ulicích statisíce až kolem milionu lidí, kteří protestují proti přesluhující vládě, která se i přes volební pat stále drží u koryta. Moc si chce navíc udržet s pomocí katalánských proislámských separatistů.
Je překvapivé, jak malý zájem svět projevuje o to, co se děje ve Španělsku, od té doby, co lidé vyšli do ulic na protest proti protiústavním plánům úřadující vlády zajistit si další funkční období . 
Protesty  pokračují  27 po sobě jdoucích dnů   tváří  v  tvář policejnímu násilí. 

Spanish patriots in Madrid for the 27th consecutive day of protests remind us that Europe is Christian. Huge respect for them. pic.twitter.com/ZdoS6ELD6f
— RadioGenoa (@RadioGenoa) November 29, 2023



Spanish police arrest a man who had been holding daily protests and praying the Holy Rosary. The crowd surrounds the police vehicle, preventing it from leaving. #Ferraz
pic.twitter.com/M2HdAxAQwY
— DaveO (@Patri0tCx_) November 28, 2023


Ještě překvapivější, jak by se mohlo zdát, je „rozhodná“ reakce EU, dívající se na „druhou stranu.“ V Bruselu nikoho nezajímá. co se děje v  jedné z největších zemí EU, a to jak rozlohou, tak počtem obyvatel.
Postoj EU je takový, že problém Španělska se separatisty, kteří chtějí zemi rozbít a islamizovat, je vnitřní, a že je třeba jej vyřešit interně. 
Zavírají oči před další zemí EU, Belgií, která chrání separatisty, kteří uprchli před španělskou spravedlností a brání provedení příkazu k zatčení, který španělský nejvyšší soud vydal proti Carlesi Puigdemontovi – nynějšímu europoslanci – a dalším katalánským spiklencům z října 2017, kdy proběhl pokus o převrat.

Spanish grandmother defends the statue of the Madonna with all her strength. Our grandparents would never have allowed Europe to be invaded. pic.twitter.com/0bpq7VU2Xi
— RadioGenoa (@RadioGenoa) November 29, 2023


Nezáleželo na tom, že byli obviněni ze zločinů zpronevěry veřejných prostředků, vzpoury a vykrádání. Taková urážka španělského právního státu by neměla být ani přípustná, ani odpustitelná.
Ale to je to, co dělá běžně EU. Zasahuje do věcí, které se jí dotýkají málo nebo vůbec, ale tam, kde se to nehodí, se dívá jinam.
Byla by dnes ve Španělsku socialistická vláda, kdyby Pedro Sánchez a jeho ministři Socialistické strany (PSOE), včetně ministra spravedlnosti, rozhodně nepopřeli, že udělit amnestii katalánským pučistům je podle ústavy možné?
Kdo by je volil, kdyby se vědělo, že potřebují separatisty jako oporu pro progresivistickou vládu?
Kolik hlasů by získali, kdyby řekli, že nevrátí Puigdemonta zpět spoutaného, aby čelil spravedlnosti? Vládl by dnes vůdce tvrdé levicové strany španělských socialistů (PSOE) Sanchez, kdyby Španělům předem řekl, že udělí amnestii právě těm separatistům, kteří 1. října 2017 provedli státní převrat? 

The anger of patriots explodes in Madrid after the police sanctioned the organizer of a Christian prayer in the square. In Europe it seems that only Muslim immigrants can pray anywhere. pic.twitter.com/SnHrabhdSV
— RadioGenoa (@RadioGenoa) November 29, 2023


Puigdemont, který vidí blízkost beztrestnosti, nechal Sáncheze navrhnout ad hoc zákon o amnestii. Právní důsledky jsou obrovské. Prostě se to neslučuje s ústavou a se zákony. 
Tato proradnost je důvodem, proč již téměř čtyři týdny  vycházejí Španělé do ulic v obrovských a bezprecedentních protestech. 
Lidé nezapomněli, že v roce 1978 všichni Španělé hlasovali pro ústavu, na níž  se podíleli řečníci všeho cítění, včetně komunistů a nacionalistů . Tímto způsobem se upevnila demokracie. 
Nezapomněli, že článek 2 ústavy zní následovně: „Ústava je založena na nerozlučné jednotě španělského národa, společné a nedělitelné vlasti všech Španělů a všichni Španělé jsou si před zákonem rovni“.
Vědí, co amnestie znamená, a že to neznamená milost, ale že stát uznává, že  zločin neexistoval;  a že logickou dedukcí se stát dopustil zločinu tím, že převrátil a zesměšnil ústavu. 
Socialistická strana prezidenta Sáncheze (PSOE) získala ve volbách 23. července 121 křesel. Mainstreamová konzervativní Lidová strana (PP) získala 137 křesel. Ani jedna z nich neměla dostatek hlasů k sestavení vlády.
Stranám PP a VOX (vlastenecká strana) chyběla pouhá čtyři křesla k celkové většině, ale jedinou stranou, se kterou mohly vytvořit koalici, byla Baskická nacionalistická strana.

"Spain is Christian, not Muslim", shout the Spanish patriots in Malaga. pic.twitter.com/oISveoAJwc
— RadioGenoa (@RadioGenoa) November 29, 2023


 
Je snadné si představit, co Baskové požadovali výměnou za svých pět křesel: ne méně než převod všech pravomocí na ně pro jejich region. K dohodě samozřejmě nedošlo.
Poté, co prezident Sánchez uzavřel dohodu s katalánskými pučisty, přivedl Španělsko na pokraj propasti, k územní a sociální roztržce, a to vše proto, aby mohl získat potřebná křesla, aby zůstal u moci. 
To, co pro něj bylo před 23. červencem rázné ne, překroutil ve vítězství řadou opovrženíhodných triků, které ho udrží u moci, ale zničí španělskou ještě ne padesátiletou Ústavu. Říká, že nelhal, jen mění názor.
Není divu, že tak obrovské množství Španělů v každém městě vychází každý den do ulic. Hájit právní stát, vlast, dělbu moci a ústavu. 
Všechna sdružení soudců, státních zástupců, právníků, bezpečnostních sil, státních úředníků, diplomatů – až 90 skupin – vyjádřila své odmítnutí „Sanchezova“ zákona, vytvořeného v tajnosti a stále neznámého jako celku.
Pokud by se Sánchezovi podařilo převzít vládu s pomocí obžalovaných separatistů, pak by to byl již definitivní konec Španělska.
Jak Sánchezovi socialisté, tak Puidgemontovi separatisté, podporují muslimskou invazi a islamizaci Španělska. I to je důvod, proč mnoho Španělů na protestech volá: „Španělsko je křesťanské, ne muslimské!“


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Španělsko: Už téměř měsíc se každý den protestuje v ulicích (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden