Ukrajina nemá pro rok 2024 připravený žádný válečný plán, protože nikdo v generálním štábu nepočítal, že se válka prodlouží! David Arachamia to prozradil na ukrajinské televizi a odhalil tím bezradnou situaci v Kyjevě! Kuleba v Bruselu již otevřeně čelil
RSS

Ukrajina nemá pro rok 2024 připravený žádný válečný plán, protože nikdo v generálním štábu nepočítal, že se válka prodlouží! David Arachamia to prozradil na ukrajinské televizi a odhalil tím bezradnou situaci v Kyjevě! Kuleba v Bruselu již otevřeně čelil


Ukrajina nemá pro rok 2024 připravený žádný válečný plán, protože nikdo v generálním štábu nepočítal, že se válka prodlouží! David Arachamia to prozradil na ukrajinské televizi a odhalil tím bezradnou situaci v Kyjevě! Kuleba v Bruselu již otevřeně čelil tlaku, aby se Ukrajina vzdala svého území výměnou za mír a následný vstup do NATO, ale to prý Kyjev stále odmítá!
Situace na Ukrajině připomíná doslova poslední dny Třetí říše, protože na povrch začínají probublávat další a další informace o kritické situaci na frontě po nezvládnuté ofenzívě, která byla celá financována a zdrojována z peněz Kolektivního západu a Ukrajina tuto ofenzívu nevedla za vlastní prostředky. Investoři z USA a z EU očekávali výsledky, podobně jako na volném trhu práce, když někdo zaplatí zaměstnance, aby postavili v daném terminu barák, anebo naopak v termínu starý barák zbourali, ale když po skončení termínu se s ničím nepohnulo, tak co udělá investor?
Přinese zaměstnancům další balík peněz a nářadí a prodlouží jim termín o další půl rok nebo rok? Ne, to je samozřejmě nesmysl. Stane se něco úplně jiného. Dojde k ukončení financování a na generálním štábu v Kyjevě proto dosud neexistuje žádný válečný plán na rok 2024!  Nikdo s ním prý nepočítal, protože se očekávalo, že Ukrajinci nejpozději v srpnu budou na Krymu a vyženou Rusy. Plán nevyšel, americký kongres neschválil dosud další peníze, a tak neexistuje plán na další boje AFU pro rok 2024. Na ukrajinské televizi to v rozhovoru přiznal David Arachamia, předseda poslaneckého klubu Zelenského strany Sluha národa.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v3w7ykt","div":"rumble_v3w7ykt"});
Nespokojený investor zastavil okamžitě financování a začal se radit s poradci a investičními analytiky, co má dělat dál. A tito analytici už nejsou politici, ale obvykle bankéři. Ti se nedívají na Ukrajinu přes politické brýle, ale skrze kalkulačku. A tito analytici prostě investorovi řeknou, že ti zaměstnanci jsou úplně k ničemu, že nejsou schopni ten úkol splnit, protože na to zkrátka nemají. A tak začne investor na rady analytiků provádět něco, čemu se říká crisis management . Krizové manažerství je o tom, jak zachránit z investovaných peněz všechno, co se dá, přičemž na všem ostatním už nezáleží. A západní investoři, kteří utopili v Ukrajině již podle zdrojů [ 1 ] Kiel Institutu přes 250 miliard EUR a výsledkem je co?
Rusku roste HDP v době mamutích sankcí více, než evropským zemím, které je na Rusko uvalily
Výsledkem je, že ruská ekonomika za rok 2023 podle odhadů [ 2 ] poroste o 2,2% HDP navzdory mamutím sankcím ze strany západu, ukrajinským vojákům se nepodařilo dostat ani na Krym, ani do Melitopolu, ani do Tokmaku, protože už půl roku bojují s Rusy o rozmlácenou vesničku s názvem Rabotino , která už ani neexistuje, ale tento scénář se opakuje i v Avdějevce a v dalších městech a obcích na frontové linii.
Prostě namísto ofenzívy se vedou poziční zákopové přestřelky a Rusové tam vždy jednou za dva až tři dny shodí 500 lb. bomby, čímž se situaci asi na 5 dní zklidní, než Kyjev přitáhne nové odvedence pochytané na ulicích po celé Ukrajině, kteří měli tu smůlu, že je chytili během nákupu v obchodě apod. Tohle si ale západní investoři nezaplatili, tohle nechtěli vidět.
Růst HDP v zemích Evropy mezi roky 2022 a 2023 Ukrajina dostala peníze na jedinou věc, a to byla mamutí porážka Ruské armády a průlom fronty až na Krym, který měl způsobit zhroucení vlády Vladimira Putina v Kremlu! Přesně to bylo úkolem ukrajinských dělníků na frontě, přesně to měli pro západní investory udělat, ale neudělali. Předáci těchto dělníků (rozuměj politici) se teď snaží investora ukecat, že z objektivních příčin to nešlo udělat, přičemž si dokonce dovolí z neúspěchu obvinit investory, že dodali dělníkům málo nářadí, rozuměj zbraní, málo munice a hlavně málo prašulí.
Západní investoři si zaplatili u Ukrajinců porážku Ruska, ale plnění nenastalo. A tak nastupuje krizový management
Nedivte se, že investorům v americkém Kongresu praskly pojistky a vztekem zablokovali další peníze pro Ukrajinu. Na takové jednání totiž nejsou zvyklí. Realita je taková, že ministr zahraničí Dmytro Kuleba ve čtvrtek přijel do Bruselu na schůzku NATO a tam již otevřeně čelil otázkám [ 3 ], jestli Ukrajina přijme nabídku, že odstoupí Rusku obsazená území výměnou za mír a následné přijetí Ukrajiny do NATO. Tato neuvěřitelná nabídka, tedy lépe řečeno donedávna neuvěřitelná, se již ve čtvrtek za zavřenými dveřmi přetřásala mezi zástupci zemí NATO. A víte, na čí pokyn? Na pokyn Washingtonu!
Ministři zahraničí USA a Ukrajiny, Antony Blinken a Dmytro Kuleba Dmytro Kuleba tento návrh odmítl, že Ukrajina nevymění členství v NATO za územní ústupky Rusku, a že Ukrajina chce dál bojovat, že je to dobrá dohoda, že západ posílá peníze, zbraně a munici, ale na frontě umíráme jenom my, nikoliv západní vojáci. Novináři na Kulebu koukali jako na magora, o čem to mluví, že takto otevřeně de facto odhaluje, že Ukrajina ve skutečnosti nebojuje za sebe, ale za západní země. Takhle otevřeně to dosud Kuleba nikdy předtím neřekl, jednalo se o “ konspiraci ” alternativních médií.  Kuleba také poznamenal, že z 1 000 000 dělostřeleckých granátů, které se EU zavázala poslat na Ukrajinu v roce 2023, jich dorazilo jen asi 300 000.
Kuleba v Bruselu už vařil z vody, čelil už přímo výzvám k odstoupení území Rusku. Kyjev si neuvědomil, že peníze nebyly dodány z lásky
Kyjev zůstává pevný ve svých válečných cílech, uvedl ministr a slíbil, že “ nás nic nezastaví “. Sponzorování Ukrajiny namísto vyslání vlastních jednotek do boje proti Rusku označil za “ férový obchod ” pro Západ. Doslova uvedl: “ Vy nám dáte vše, co potřebujeme, a my budeme bojovat. Nežádáme po vás, abyste obětovali své životy ,” popsal dohodu a dodal, že Ukrajina bojuje za západní svět, a pokud Ukrajina padne, Putin prý pošle svoji armádu na západ do Evropy. Ukrajinci mají obrovský problém, protože v roce 2024 jsou v USA prezidentské volby, v březnu budou prezidentské volby i v Rusku, měly by být volby prezidenta i na Ukrajině, ale asi nebudou a můžou vypuknout nepokoje na Ukrajině.
Investor z USA podepsal objednávku a seznam úkolů pro ukrajinské dělníky války. Jejich předák si mezitím prohlížel lustr na stropě, jestli ho udrží, až se na něm bude chtít oběsit po případném nesplnění úkolů… V této situaci nikdo nebude chtít Ukrajině posílat žádné velké investice, maximem a v podstatě zázrakem bude, pokud Ukrajina dostane peníze na to, aby přežila zimu. Prostě investoři už do Ukrajiny nic nenasypou a chtějí své peníze zpět. A toho se mají dočkat díky divoké privatizaci a ještě divočejší obnově a rekonstrukci Ukrajiny. A ta nemůže probíhat v době války. Kuleba je jenom politik a nechápe, že celá jeho Ukrajina měla za úkol jedinou věc, a to zařídit zhroucení Putinova režimu v Moskvě.
Do konce roku má Ukrajina čas zreálnit svůj postoj k požadavkům západních investorů na konec války
Namísto toho je Rusko mocensky a ekonomicky konsolidováno tak, že za rok 2023 jeho růst HDP překoná všechny země západní Evropy, s výjimkou Irska. Takže, jaký výsledek máme? Sankce na Rusko nefungují, ekonomiky západních zemí jsou v minimálním růstu HDP, anebo dokonce v záporném, jako třeba Česká republika, Ukrajině se nepodařilo obsadit Krym, ani prolomit ruskou frontu, americký dolar čelí procesu demise jako světové rezervní měny a v Izraeli vypukla válka.
Zelenský přivede svoji armádu ke stejnému osudu, k jakému Adolf Hitler dovedl německý Wehrmacht V této situaci již žádné investice do Ukrajiny nečekejte. Ukrajina dostala šanci, dostala možnost ukázat investorům, co umí. A místo toho ukázala přetahovanou o jakousi vesnici v Záporoží a pomalé ustupování z Avdějevky, kam se metr po metru nasunuje Putinova armáda.  Za tohle si západní investoři nezaplatili. A proto bude muset Ukrajiny již brzy začít skládat účty. A to nebude hezký pohled.
Běží to přesně podle plánu, jak jsem předpověděl. Snaží se ukrajinské politiky přemluvit po dobrém, aby dostali rozum. Tato fáze bude trvat do konce tohoto roku. A protože očekávám, že vedení Ukrajiny k rozumu nepřijde, po Novém roce se přístup Západu k Ukrajině začne dramaticky měnit. V roce 2024 se totiž budou dít věci.
Pokud vám článek přinesl podnětné informace a chcete, abychom v publikování článků a videí pokračovali i nadále, neobejdeme se bez Vaší pomoci.  Do konce měsíce zbývají posledních pár hodin  a pokud si to můžete dovolit, zvažte prosím jakýkoliv finanční příspěvek pro náš server na darovací stránce  zde . Bez Vaší pomoci nemůže náš projekt pokračovat. Moc Vám předem děkujeme za podporu!
-VK-
Šéfredaktor AE News
===
Vánoční dárek
Pro zájemce o hodnotný vánoční dárek je zde mimořádná nabídka nakladatelství Knihy ABB, které nabízí k zakoupení kompletní antologii všech mých 6 knih, včetně té nejnovější, která právě vyšla. Pokud chcete udělat radost sobě nebo svým blízkým, za zvýhodněnou cenu si můžete celý komplet 6 knih objednat v odkazu zde anebo kliknutím na níže uvedený banner. Nakladatelství zasílá nově knihy do celého světa.



Nejčtenější za týden