Otevřený dopis stíhané učitelky Bednářové obviňuje Rakušana ze LŽI!
RSS

Otevřený dopis stíhané učitelky Bednářové obviňuje Rakušana ze LŽI!


ZUZANA MAJEROVÁ
Dopis Martiny Bednářové reaguje na vyjádření Víta Rakušana ze 17. listopadu, v němž v rámci projevu na pražské Národní třídě ministr pronesl slova: „To, že lidé vyjadřují svoje názory a ono se jim vůbec nic nestane, je nejlepším důkazem toho, že 17. listopad je to, co jsme chtěli, …že tenhle odkaz jsme dokázali naplnit.”

„Jmenuji se Martina Bednářová a již téměř dva roky čelím vykonstruovanému politickému procesu,” začíná otevřený dopis stíhané učitelky…
V dopise učitelka Bednářová též uvádí, že čelí nejen trestnímu stíhání za své politické názory a přesvědčení, ale také došlo k okamžitému ukončení jejího pracovního poměru ze strany zaměstnavatele – ZŠ Na Dlouhém lánu v Praze 6.
„To, že má pan Rakušan a rovněž pan Fiala tu drzost vykládat národu o politické svobodě a svobodě názoru, o neexistenci cenzury aj., považuji za vrchol jejich arogance a mocenské zvůle, a to, že tento projev zazněl právě 17. listopadu, považuji za výsměch a plivnutí do tváře všem slušným lidem,” píše dále v dopise učitelka.
Ve středu 6. prosince čeká Martinu Bednářovou další jednání u soudu. Ministra Rakušana v dopise vyzvala, aby jí přišel “památnou větičku z Národní třídy o svobodném vyjadřování názorů” říci do očí.
Já tam budu, přinejmenším jako výraz úcty a podpory pro paní učitelku Bednářovou. Přijďte též. Příště to můžete být i VY.

FB

The post Otevřený dopis stíhané učitelky Bednářové obviňuje Rakušana ze LŽI! first appeared on .


Nejčtenější za týden