Porošenkovi bylo zabráněno vycestovat z Ukrajiny
RSS

Porošenkovi bylo zabráněno vycestovat z Ukrajiny


UKRAJINA – Ukrajinský exprezident Petro Porošenko uvedl, že mu v pátek ráno bylo zabráněno opustit zemi, což označil za politicky motivovanou snahu narušit jeho práci. (Foto: X)










Petr Poroshenko é impedido de sair da Ucrânia. O Ex-Presidente da Ucrânia após o Maidan de 2014 um dos principais atores do Golpe de Estado em Viktor Yanukovych, que assumiu a presidência da Ucrânia em 2014 até 2019. Ele se dirigia a Polonia e aos EUA. Algo está acontecendo na pic.twitter.com/Ri5XbYlTPC — Frente Nacionalista #SalvemAAvibras (@Fntnacionalista) December 1, 2023

Uniklá nahrávka: Biden vyhrožoval Porošenkovi atentátem v roce 2016

Porošenko , který stál v čele Ukrajiny v letech 2014 až 2019 a nyní je opozičním poslancem, zveřejnil video, na kterém je zachycen na hraničním přechodu s Polskem, říká, že byl odvezen, a drží v ruce doklady, které podle něj ukazují, že má oficiální povolení k přejezdu.



Podle válečného stavu musí ukrajinští úředníci získat zvláštní povolení k cestám do zahraničí.




Savčenková: Důkazy o vládě nad Ukrajinou ze strany amerického prezidenta Joe Bidena

Místopředseda ukrajinského parlamentu Oleksandr Kornijenko později potvrdil, že zrušil Porošenkovo povolení k opuštění země.



Kornijenko uvedl, že zákonodárci sice mohou cestovat na stranické politické akce, ale že obdržel dopis, který nemohl komentovat a který ho vedl ke zrušení povolení Porošenkovy cesty.



Zdroj: reuters.com
Článek Porošenkovi bylo zabráněno vycestovat z Ukrajiny se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden