Až 65 cm sněhu za den. Meteorologové přináší varování
RSS

Až 65 cm sněhu za den. Meteorologové přináší varování


Meteorologové upravili výstrahu před „extrémní sněhovou pokrývkou“, který platí hlavně pro Jihočeský kraj a část Vsočiny. (Foto: X / ČHMÚ)









Za 12 hodin tam může napadnout více než 25 centimetrů sněhu, za 24 hodin 30 až 65 cm.




I když „to nejhorší“ už máme za sebou, sněžení bude ještě v některých oblastech během dopoledne a odpoledne doznívat.
Zvýšili jsme intenzitu výstrahy před novou sněhovou pokrývkou v ORP Sušice, Horažďovice a Klatovy (zvýšení intenzity ze žluté na oranžovou). Zde by ještě včetně již spadlých ranních srážek mohlo napadnout až 10 cm nového sněhu .
Další oblast, kde jsme zvýšili intenzitu výstrahy před novou sněhovou pokrývkou na oranžovou, jsou oblasti Beskyd ve Zlínském a Moravskoslezském kraji a dále v okolí Jeseníků . Zde by mohlo včetně již spadlých ranních srážek napadnout dalších až 15 cm nového sněhu .
Buďte prosím velmi opatrní na silnicích. Všem, zejména pak silničářům a hasičům, přejeme hodně štěstí. Ostatní jevy z předešlé výstrahy (sněhové jazyky a závěje) zůstávají v platnost i.





#vystraha Úprava výstrahy! I když "to nejhorší" už máme za sebou, sněžení bude ještě v některých oblastech během dopoledne a odpoledne doznívat. Zvýšili jsme intenzitu výstrahy před novou sněhovou pokrývkou v ORP Sušice, Horažďovice a Klatovy (zvýšení intenzity ze žluté… pic.twitter.com/0YIUVXrNDp — Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) (@CHMUCHMI) December 2, 2023
Článek Až 65 cm sněhu za den. Meteorologové přináší varování se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden