USA: Student, který se prohlásil za dívku, způsobil při hraní volejbalu své soupeřce otřes mozku
RSS

USA: Student, který se prohlásil za dívku, způsobil při hraní volejbalu své soupeřce otřes mozku


O zraněních žen, které byly nuceny hrát proti mužům v kolektivních a kontaktních sportech, se dozvídáme stále častěji. Mimo ukončení kariér mnoha sportovkyň si tak tato genderová ideologie s sebou nese i neblahé zdravotní důsledky.
Například ragbyový svaz již v některých „pokrokových“ zemích původně povolené tranďáky v ženské verzi tohoto sportu zakázal, neboť došlo k většímu počtu zranění hráček právě ze strany biologických mužů.
V USA jsou nyní problémy patrné zejména ve školních sportech ve státech, kde je genderová politika dokonce ze zákona povinná. Jedním z těchto států je i Kalifornie.
Znepokojený otec z Kalifornie oznámil, že jeho dcera utrpěla traumatický otřes mozku poté, co hrála středoškolský volejbal proti soupeři s trans-identifikovaným studentem. 
Luis, jehož jméno je na jeho žádost anonymizováno kvůli obavám z dopadů na jeho rodinu, tvrdí, že jeho dceři byl na hlavu vržen míč tak silně, že měla otřes mozku a rozmazané vidění.
K incidentu došlo v říjnu během zápasu na Half Moon Bay High School. Luis byl přítomen, aby podpořil svou 17letou dceru, která hrála jménem hostující střední školy . Luis vysvětluje, že volejbal byl jednou z vášní jeho dcery už odmala.
„Moje dcera se věnuje volejbalu od 4. třídy,“ říká. „Když se poprvé začala ptát na hraní volejbalu, začala cvičit na dvorku. Hodiny v kuse odpalovala míček na šikmou střechu. Nakonec mohla být kapitánkou týmu ve své škole.“
Ale zatímco jeho dcera dosáhla působivého školního rekordu a odehrála desítky zápasů, Luis vysvětlil, že během říjnového zápasu okamžitě cítil, že něco není v pořádku. Říká, že si všiml něčeho zvláštního na jedné z hráček Half Moon Bay, která, jak říká, vypadala silnější než všechny dívky v týmu.
„Z dálky to vypadalo jako chlapec oblečený v dívčí volejbalové uniformě,“ říká Luis a dodává, že rychle zmateně napsal své ženě. „Zeptal jsem se, jestli věděla, že v týmu Half Moon Bay může být chlapec. Řekla, že ano.“
Luis říká, že okamžitě začaly narůstat obavy.
„Řekl jsem své ženě, že to není fér. Cítil jsem se frustrovaný, že nepřímým způsobem nyní podporuji něčí genderové zmatení. Navíc teď hrál proti mé dceři a jejím spoluhráčkám.
Slyšel jsem o transgenderech ve sportovních otázkách, politice genderové identifikace v koupelně a transskupinách, které čtou dětem ve škole. Teď to zasahovalo přímo domů.“
Luis říká, že během hry, když si povídal s jiným rodičem, se hra náhle zastavila a on se otočil a viděl, jak jeho dceru vyvádějí z tělocvičny a ona se drží za hlavu.
„Druhý rodič se ke mně otočil a řekl: ‚Viděl jsi to? Zasáhl ji ten chlapec.“ Neviděl jsem to, ale cítil jsem tíhu všech, kteří na mě zírali, včetně týmu protivníka,“ vysvětluje Luis, že spěchal zkontrolovat svou dceru, vyděšený, že by mohla krvácet.
Během lékařského posouzení úředníků Half Moon Bay jeho dcera hlásila rozmazané vidění a bolesti hlavy. Navzdory zranění chtěla Luisova dcera zůstat ve škole, aby podporovala své spoluhráčky, ale zbytek zápasu odseděla.
„Po zápase vyjádřilo několik rodičů svou nelibost s incidentem. Se všemi těmi svinstvy o „cancel culture“ jsem chodil po skořápkách, nechtěl jsem do toho ohně přilévat další olej,“ říká Luis s tím, že se snažil zůstat klidný kvůli své dceři.
„Cítil jsem se úplně sám. Jako by to byl zlý sen. Moje dcera věděla, jak jsem naštvaný. Výmluvné bylo, když mě moje dcera požádala, abych z toho nedělal velkou věc. Ale pro mě už to byla velká věc,“ říká.
„Nakonec jsme vzali moji dceru k lékaři. Potvrdili otřes mozku a moje dítě nakonec nemohlo hrát po zbytek svého posledního roku. Hrála pro zábavu a dělala to poslední rok. Cítila se okradená. Cítil jsem se vyčerpaný a bezmocný,“ vysvětluje Luis.
Navzdory naplánování schůzky se správci školy bylo Luisovi řečeno, že nelze nic udělat, aby mužům zabránili v pokračování ve hře v ženských týmech. Vnitřně se Luis potýkal se zprávami a začal zvažovat rizika.
„Když něco řeknu nahlas, bude moje dítě ve škole vyloučeno? Když nic neřeknu, budu tiše přijímat ve školách chlapce, kteří hrají proti dívkám? Existují rodiče, kteří by mě a moji rodinu zahanbili za to, že jsme něco řekli? Nechápejte mě špatně, mám pro toho kluka empatii. Nevím, jaké to je, když se někdo narodí jako muž a neztotožňuje se s tím. Život musí být těžký,“ říká Luis.
„Ale v jakém bodě překročí něčí genderová dysforie hranici empatie? V mém případě, když se moje dcera zranila.“
S tudentem hrajícím v dívčím týmu Half Moon Bay byl Aaron Lester (viz titulní obrázek), syn kalifornského hudebníka Johna Lestera a aktivistky za sociální spravedlnost Lisy Phelan.
Lesterovi rodiče tvrdí, že začal projevovat zájem nosit ženské oblečení ve věku 9 let, když chtěl nosit šaty během talentové show na základní škole.
„Jeho máma a já jsme s ním mluvili. Řekli jsme: ‚Jsme s tím úplně v pohodě, ale mohou se najít lidé, kteří to nechápou. Od některých lidí to může být těžké a měli byste na to být připraveni,“ cituje Lesterova otce článek z  roku 2017 publikovaný v  Half Moon Bay Review .
Lesterův otec pak napsal píseň a začlenil do ní odkazy na svého syna.
„Růžová pro dívky a modrá pro chlapce, pohádkový prach nebo bojové hračky, dítě si musí vybrat, když je ještě malé, mezi kouzelnou hůlkou nebo plastovou pistolí, ale je tu dítě, kterému je to jedno,“ stojí v textu písně. „Je silný, je moudrý a je také hezký.“

Lester a jeho matka na Ru Paul’s Dragcon

I když není jasné, kdy se Lester začal identifikovat jako „žena,“ zdá se, že se tak stalo relativně nedávno. V roce 2020 stále označoval sebe a svého sourozence jako „bratry,“ ale v roce 2021 začala jeho matka na svých sociálních sítích častěji zveřejňovat příspěvky o „podpoře trans dětí.“
Během říjnového zápasu, který měl za následek zranění Luisovy dcery, Lester vydal téměř 1/3 celkových bodů týmu a pomohl Half Moon Bay dominovat k drtivému vítězství.
Na videích ze zápasu recenzovaných  Reduxx  je vidět, jak Lester skáče výše než hráčky a odpaluje míč mnohem větší silou.
Kvůli nedostatku opatření ze strany školy se Luis připojil ke skupině dotčených rodičů, kteří chtějí prosadit změnu na místní úrovni.
„Moje dcera je teď v pořádku. Nemá žádnou další léčbu,“ říká Luis. „Mám pocit, že moje dcera by se nezranila, kdyby Half Moon Bay nedovolila muži hrát si s dívkami.“
Zástupkyně  Nezávislé rady pro ženské sporty (ICONS)  v rozhovoru pro  Reduxx připsala velkou část viny politice kalifornského guvernéra Newsoma (pozn.: možný náhradník Bidena pro volby 2024).
„Guvernér Newsom a vedoucí kalifornských škol nesou vinu za to, že dovolili chlapcům způsobovat poranění mozku a brát dívkám příležitosti ve sportu. Guvernér odmítá situace, jako je zranění této dívky končící kariéru, jako pro něj nedůležité,“ řekla zástupkyně.
„Newsom věří, že blaho tak malého počtu chlapců je prvořadé, když se měří vedle bezpečnosti a spravedlnosti pro dívky. Tito chlapci jsou ‚Gavinovi zlatí hoši.‘ Mohou si dělat, co chtějí, a zraněné dívky jsou přijatelné vedlejší škody.“
ICONS je nestranná skupina, která se věnuje obraně práv sportovkyň na sport pro jedno pohlaví a hlasitě se postavila proti politice, která umožňuje mužům, aby se sami identifikovali v ženských kategoriích. 
Od svého založení  skupina brojila proti incidentům  týkajícím se sportovkyň nucených přizpůsobit se mužům ve svém sportu.
„Je čas vstát, promluvit a žalovat. Vystavovat dívky známému zvýšenému riziku a krást jim příležitosti je neetické.“
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek USA: Student, který se prohlásil za dívku, způsobil při hraní volejbalu své soupeřce otřes mozku se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden