Už i Stoltenberg opatrně přiznává realitu konfliktu na Ukrajině
RSS

Už i Stoltenberg opatrně přiznává realitu konfliktu na Ukrajině


Od prvních okamžiků ukrajinského konfliktu pějí mainstreamová média chválu na úspěchy ukrajinské armády. Pokud by byly jejich nadšené ódy pravda, už dávno by ukrajinská armáda obsadila Moskvu.
Nicméně v poslední době se objevilo už několik prohlášení vysoce postavených politiků, která mají dlouhodobě dezinformované konzumenty mainstreamových médií připravit na realitu.
Dalším, kdo již naznačil, že vše nemusí skončit podle představ, je šéf NATO Jens Stoltenberg.
Zdá se, že šéf NATO zatím jen velmi zlehka připravuje Západ na nevyhnutelné.
Od konce tolik medializované, ale nakonec neúspěšné ukrajinské protiofenzívy zahájily mainstreamové sdělovací prostředky proces rekalibrace očekávání západního publika.
Letní ofenzíva , pro niž západní partneři shromáždili působivý – i když nesourodý – arzenál zbraní a munice, skončila minimálními územními zisky a s příchodem zimy ruské síly znovu převzaly iniciativu a postupují po celé dlouhé frontové linii.
Takže teď se všude mluví o tom, že Rusko vyhraje.
Dokonce i generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uprostřed jednoho ze svých rozhovorů plných zbožných přání varoval, že všichni by měli být „připraveni na špatné zprávy z ukrajinské fronty,“ protože Kyjev pokračuje v obraně proti totální ruské invazi.
Politico uvedlo :
„Války se vyvíjejí ve fázích,“ řekl Stoltenberg v sobotním  rozhovoru pro německou televizi ARD. „Musíme podporovat Ukrajinu v dobrých i zlých časech, […] Měli bychom být také připraveni na špatné zprávy,“ dodal Stoltenberg, aniž by byl konkrétnější.





Komentáře generálního tajemníka přicházejí v době, kdy západní spojenci debatují o nedostatku munice a finanční pomoci pro Ukrajinu.
Ponořil se také do obvyklého blábolení o „velkých vítězstvích“ při ukrajinských raketových útocích na Krym a týlové oblasti Ruska.

Stoltenberg vyzval členy NATO, aby zvýšili výrobu munice, a naříkal nad roztříštěným stavem evropského obranného průmyslu.
„Nejsme schopni  spolupracovat tak úzce, jak bychom měli,“ řekl a vyzval vlády, aby se dívaly za hranice svých národních zájmů a viděly celkový obraz.



Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Už i Stoltenberg opatrně přiznává realitu konfliktu na Ukrajině se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden