EU a zákon o digitální identitě
RSS

EU a zákon o digitální identitě




VÁCLAV UMLAUF


Odborníci a autoři dopisu se nechovají jako digitální piráti, ale jako odpovědní občané. A jako doktoři mají  ex professo  vědět o nebezpečí a sekundárních účincích experimentů na lidech. V digitalizaci dat a jejich správy je to stejné.





Chápu, že čeští EU-poslanci až s 30 % neúčastí na zasedáních a zcela skromným EU-platem se nebudou zajímat o takové drobnosti, jako je zákon EU o digitální identitě, české znění ( ZDE ). A virtuální dřina hlavního piráta Bartoše je nejlépe viditelná na záznamu z jednání vlády dne 08. 11. 2023, což byl bod o revizi výdajů v oblasti ICT ( ZDE ). Záměr provedení revize výdajů v oblasti ICT není dohledatelný a je to bod neveřejný, podkladový materiál chybí. Normálně by se řeklo, že se tam krade, ale to u pirátů určitě nepřipadá k úvahu.
Tak jsme v redakci ještě chvíli hledali a ejhle, něco jsme našli na Hospodářské komoře MFČR ( ZDE ). Objem revidovaných prostředků není malý. Celková aktiva netto rozvahové položky software všech ministerstev za rok 2022 činí 4,8 mld Kč. Celková aktiva netto rozvahové položky software za rok 2022 v účetní uzávěrce za Českou republiku činí 27,3 mld Kč ( ZDE ). Takže piráti mají dobrý vývar a my podívejme, co nám za peníze z našich daní hodlají naservírovat pod stromeček v rámci výše uvedené směrnice o digitální identitě občanů v rámci EU.
Digitální koncentrák, a šupem
Po laškování s kovidovými pasy a vaxerskou identitou přišla už skoro prohraná válka na Ukrajině (1,2 miliónu mrtvých) a připravovaná válka s Ruskem. Pak je jasné, že digitální koncentrák je opatření nutné, vpravdě nezbytné a pro všechny svobodné ovčany EU zásadně dobré. Tak se podívejme, co se stalo od vydání výše uvedené směrnice (červen 2021).
Na začátku listopadu dosáhly Rada a Evropský parlament prozatímní dohody o novém rámci pro  Evropskou digitální identitu  (eID). Cílem nařízení je vytvořit Evropské portfolio digitální identity, které centralizuje téměř všechny doklady totožnosti občanů Evropské unie. Všechna jejich soukromá data by pak byla seskupena do nástroje spravovaného a kontrolovaného evropskými institucemi. To by jim umožnilo přístup ke službám státu, dokonce i ze soukromého sektoru: bankovní a finanční služby, připojení ke zdravotním aplikacím, registrace na sociální síti atd.
Tzv.  Digital Services Act package  již přímo požaduje, aby pod lobováním 9 hlavních digitálních firem velkým firem došlo ke sdílení našich dat vytvořených v rámci tzv. “digitální suverenity EU”. Tito korporátní lídři v oboru digitalizace a umělé inteligence mají kapitál v rozsahu více než 4500 miliard dolarů. Nové technologie, jako je umělá inteligence, internet věcí, robotika nebo inteligentní města, jsou zásadní výzvou pro svobodu občanů. Tedy pro ten zbytek svobody, který mají v prozatímně nehotovém digitálním koncentráku.
Takže dalším krokem EU bude peněženka digitální identity Evropské unie pro připojení k online službám, která umožní provádění transakcí v digitálních eurech. Během jediné přednáškové hodiny o digitálních měnách jsem naučil chytré studentky (těch je víc) naprogramovat práci pro Deža s deseti dětmi (toho jsem zastupoval osobně). Dežo měl v rámci nepeněžní ekonomiky města X dostat za ekvivalent odvedené komunální práce úžasnou polovinu prasete. K tomu stačil pouhý chytrý mobil se čtečkou QR kódů a s připojením na internet, plus jedna aplikace v mobilu odpovídající e-bance.
Studentky a studenti během přednášky programovali daný blockchain a začali se postupně děsit z toho, co všechno daná data obsahují. A hlavně, co umožňují při napojení na digitální osobní identitu. Dežo nakupoval za místní měnu X danou na mobilu jako kredity za práci. A kupoval v našem obchodě, na přesné lokalitě, v přesném čase “od-do” a jen to zboží, které jsme mu nechali na seznamu. A to bylo dobré využití blockchainu a QR kódů, protože jsme fungovali v místní ekonomice města X bez peněz. A tento nástroj známe v jiné formě jako bitcoin. A nyní se ho chtějí zmocnit piráti z Bruselu.
Soudruzi piráti, zapněte si pás a jedeme digitálně
Takže EU-kouzlo zvané “Central Bank Digital Currency” (CBDC) je pěkná potvora a věřit, že to s námi EU myslí dobře, to by mohl jen placený EU-poslanec nebo blázen. A naše vláda fialových pětikopytníků už na konci roku ani nemluví o rozpočtu na příští rok. Je tedy zbytečné chtít po ní nadlidské výkony typu odborného myšlení pro občany této země. Jak jsem již psal, piráti jsou mimo dobro a zlo. Chtít po nich dobro pro lidi, to taktéž nemá smysl, nejsou na to dělaní. Viz heslo “cyklon B” a článek o kolektivní a kriminální vině dané v jednotlivých kategoriích politických přicmrndávačů ( Kovid a globalizační agenda III – Tragédie boje s kovidem ).
Ale mnozí odborníci ve světě nejsou úplné svině, proto nespí a pozorně sledují legislativu EU. Podívejte se na tento  otevřený dopis evropských vědců a občanských organizací . Neplatí je BigTech, proto analyzují kroky EU k připravované digitální identitě. K dni 26. listopadu 2023 otevřený dopis podepsalo celkem 551 vědců a výzkumných pracovníků ze 42 zemí, stejně jako četné nevládní organizace.
Klíčem je možný útok na nezávislé weby jako je tento, proto je tento dopis zásadně důležitý. Byrokrati v Bruselu vedení lobbisty připravují zákony, jejichž předlohy ve skutečnosti píše BigTech. A ten potřebuje digitální koncentrák v EU a USA, protože zbytek světa už nikdy ovládat nebude. Návrhy v otevřeném dopise jasně vysvětlují byrokratům v Bruselu, že nová legislativa nesmí zasahovat do rozhodnutí o důvěře kolem kryptografických klíčů nebo certifikátů používaných k zabezpečení webového provozu a následný dopad na soukromí a bezpečnost evropských občanů. Navíc je nutné bránit prohlížeče při poskytování a spravování identit, aby nebyla ohrožen poslední zbytek našich občanských svobod.
Takže děkuji těmto odborníkům, že se nechovají jako digitální piráti, ale jako odpovědní občané. Něčemu rozumí, stejně jako doktoři měli  ex professo  vědět o nebezpečí a sekundárních účincích experimentálních vakcín proti kovidu. A někteří z nich věděli a nemlčeli, psali jsme o tom. V digitalizaci dat a jejich správy je to stejné. Stačí se podívat, co nám EU nadělila v případě digitálního certifikát zvaného “EU Covid” s cílem usnadnit “bezpečný volný pohyb během pandemie COVID-19”. Jako neočkovaný bych nejspíš za čas skončil v tom australském koncentráku pro antivaxery, viz náš článek  Kovid a Afghánistán: lock-down státu a lock-out demokracie . Ale zachránila mne válka na Ukrajině, protože militarizace společnosti zničí občanské svobody mnohem rychleji a na trvalo.
Podívejte se na fungování tzv. “sociálního kreditu” v Číně a jaký komplex dat o každém občanovi shromažďuje jejich umělá inteligence ( ZDE ). Firma Pfizer byla v Číně pečená vařená. Plošné lockdowny a povinné očkování kombinované s digitální identitou v mobilech ji přiváděly do stavu silného korporátního vzrušení. Abyste měli o čem přemýšlet, podívejte se na čínský reál, na tzv. “desku hanby”.

Než borec stačil přejít na červenou, už ksichtová kamera naskenovala jeho obličej, byla prohledána policejní databáze, odebrána pokuta z jeho účtu a jeho osobní data visí na desce hanby společně s jeho digitální identitou. A na sociálním kreditu má mínus body, a za chvíli bude nepřítelem státu. A po odebrání identity jeho DNA už dostane příští injekci přímo na míru do rakve. Ať žijí čeští piráti a EU, od USA a Číny se ještě musí hodně učit. Ale ti borci v Bruselu a u Bartoše fakt jedou…


The post EU a zákon o digitální identitě first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden