Kalamita 107
RSS

Kalamita 107





PETR HÁJEK 


Když je nepříjemností příliš, jedna vytěsňuje druhou. Přesněji řečeno člověk (potažmo veřejnost) se nakonec věnuje té nejviditelnější – a ostatní na čas uplují do bezvýznamnosti. Je to přirozené. Bližší košile než kabát. Aktuální ilustrací je sněhová kalamita.



Lidem uvězněným v autech na neprůjezdných silnicích v dlouhých kolonách a v mrazu po mnoho hodin je úplně jedno, jak pokračuje ve sněmovně uzákoňování vládního rabování našich vyhublých peněženek. Ti, kteří jsou dlouhé hodiny či dny bez elektřiny a tepla ve svých domovech, ani nenapadne zajímat se o zvěrstva vládních krádeží skrze brutálně zdražované energie. Hlavně, aby vůbec byly! A rodiče s nemocnými dětmi, kteří nemají jak, čím a kudy dostat se k doktorovi (a když se dostanou, čeká je anabáze se sháněním léků), ani nenapadne zabývat se podstatou zničující fialové tragikomedie s dobíjením selhávajícího systému našeho kdysi funkčního zdravotnictví.
Zločinci okupující náš stát tyto okamžiky milují. Není to nic nového: Na rozkradeném hasičském bále (Forman: Hoří, má panenko, 1967), když už se všechno hroutí a hrozí, že vesnice vezme organizátory útokem, náhle zvenčí zazní spásný tón houkačky: „Hoří!“ vykřiknou s úlevou hasiči. Jsou zachráněni. A je úplně jedno, že přes sníh se hasičský vůz k požáru nedostane – a dům shoří do základů.
Proto bychom si toho, co se děje ve stínu kalamit měli všímat ještě bedlivěji.
Kalamita 107
Tak je možné (podle „výše“ IQ rozvědčíka na Pražském hradě) od poslední prezidentské volby „kódově“ označovat uměle vytvářené kalamity. Jejich podstatou – na rozdíl od těch přirozených – je, že se za nimi skrývají konkrétní mocenské zájmy: Jak individuální, tak malých skupinek „vyvolených“. Všechny směřují k jedinému cíli: upevnění a prohloubení zatím ještě vlastně jen „soft“ totality diktované z globalistických center (Davos, Brusel, Washington, WHO, OSN atd.) coby přípravy na Velký skok do propasti.
Aby tak netrčelo, že původní nápad patří Mao Ce-tungovi (ale zase ho zcela nevysklili a s „vaničkou nevylili i dítě) – říkají mu Velký reset. Jasně, když je všechno zablokované, nefunkční, a nevíte, jak dál, první na řadě je „reset“ počítače.
Nevíte, že mezitím vám do něj připravili „aktualizace“, které se resetem nainstalují, a vy jen žasnete, co náhle váš přístroj „umí“. Jako ten můj, který když prohlédli ajťáci, konstatovali, že při každém spuštění se na něm automaticky aktivuje kamera a mikrofon – a není se toho možné zbavit ani kompletním smazáním a reinstalací. Tahle „funkce“ se tam objeví znovu. Musel jsem koupit nový počítač a zakázat mu „automatické aktualizace“.
Vedro až praští
Právě ty automatické „aktualizace“ jsou podstatou Velkého resetu. Není to tak, že se jednoho rána probudíme, a všechno bude jinak. Dělají to krok za krokem a vytvářejí k tomu soustavu krizí, kalamit. Aktualizují planetu ke světovládě, protože si již v minulosti vyzkoušeli, že zkusit to z jednoho místa (a pak rozšířit na zbytek) nefunguje. Musí se to provést všechno současně. Teď zrovna jedna taková aktualizace probíhá v Dubaji.
Sjíždějí se tam k ní všichni zainteresovaní hlavouni. A jako křoví jejich podržtažky. Typicky Petr Fiala, který jinak do arabských zemí či Afriky kvůli otrocké oddanosti Izraeli už prakticky nesmí. Tahle aktualizace je jen „malá“. Má (mediálně) udržet v chodu historicky (mimo války) největší penězovod od daňových poplatníků do soukromých kapes. Globální oteplování – od nějakého času už pozměněné na neutralistickou Klimatickou změnu – tomu říkají
V Evropě to má mediální propaganda o něco složitější, protože zrovna mrzne až praští. Ale propagandistům to nevadí, naopak. Všechno je přece důsledkem “globálního oteplování“ – i to, že třeba zmrzneme. Kdo chce o tom vědět víc, možná se již podíval ( anebo se teprve podívá ) na můj sobotní rozhovor s jedním nezkorumpovaným vědcem Radovanem Dluhym. Typická „kalamita 107“.
Flašinet jede dál
O to víc se proto musí místní podržtaškové globalistické vrchnosti snažit. Takový Vít Rakušan z mafiánského STANu (orwelovské Ministerstvo pravdy) hned zareagoval: „Napadl sníh. (….) Přímo dětinskou radost udělalo sněžení i jedné specifické skupině lidí: Těm, kdo, „nevěří’ na změnu klimatu. (…) Aktuální sněžení sice místy snižuje viditelnost, nemělo by ale vést k tomu, že nedohlédneme dál než na špičku vlastního nosu, pokud jde o budoucnost planety.“
To Petr Fiala v Dubaji přišel s přímo průlomovou myšlenkou: „Změna klimatu je jednou z největších globálních výzev naší doby.“ O signálech nemluvil, protože nás zase upsal k dalším platbám.
Byl totiž předskokanem soudružky Lejnové, nikým nevolené německé vládkyně Bruselu. Baba pak sdělila podstatu: „„To je důvod, proč jsme z čistých technologií a čisté energie učinili prioritu Global Gateway, (Globální brány). Jedná se o evropský globální investiční program v hodnotě 300 miliard eur (7,3 bilionu Kč).“ A pak ještě dodala, že budou ale potřeba už ne stovky miliard eur, ale přímo bilióny. A když už v peněženkách poplatníků nic nebude a firmy se zhroutí? No tak si je eurobanka (ECP) prostě natiskne – tak jako dosud.
A další lejnový podržtaška Jozef Síkela (TOP 09), vládce Ministerstva zničení českého průmyslu a obchodu, hned oznámil vskutku velkolepou zrůdnost:
Český stát rozdělí firmám 1,95 miliardy korun na podporu elektromobility. Z toho 1,65 miliardy na podporu nákupu elektromobilů a aut na vodík a 300 milionů na budování dobíjecích stanic. Příspěvek u osobních elektromobilů může dosahovat 200 000 Kč, u nákladních či vodíkových vozů 300 000 korun. Na pořízení dobíjecích stanic až 150 000. Celková podpora činí asi 5 milionu korun na jeden podnik v tříletém období. Slyšíte to, občané (důchodci zvlášť)?
Zmocnili jste tohoto zločince k něčemu takovému? Jistě – ti, kteří volili TOP 09 a koalici Spolu – fakticky ANO
Pávek, agent a Alexandr Veliký!
Obdobně jako ti, kteří dali v prezidentské volbě hlas komunistickému rozvědčíkovi a generálovi NATO v jednom (no nekup to!) nesou spoluzodpovědnost za činy Petra Pavla. Že je fakticky jen loutkou v rukách jiných – především „přítele po boku“, lobbisty americké firmy Squire Patton Boggs (jako krycí zástěrka pro agenta CIA docela prostoduché)? Americký vzor Biden platí pro všechny!
Po všech skandálních výrocích o dalším zatahování naší země do války Západu proti Rusku na Ukrajině, po podpisu americké okupační „smlouvy“ atd. mu nyní Kolář přivedl na Hrad rovnou Sorose.
Toho mladšího, synka Alexandra, jehož tatík nakradl většinu pohádkového jmění z kapes britských daňových poplatníků. Ten nyní po producentovi barevných revolucí a podobných státních převratů převzal firmu – a již ohlásil, že bude ještě tvrdší než pantáta.
Hrad „kupodivu“ jednání se Sorosem neoznámil – a korporátní média to přešla jako by nic. Umí si někdo představit, že by se něco podobného stalo za Klause či za Zemana? Roztrhali by je napadrť!
O čempak asi rokovali? Je to stále stejné: Příprava další Kalamity 107, pořadové číslo XY. Vzhledem k tomu, že Pavel se již předtím vyslovil pro ztrátu práva veta v bruselské márnici, lze dost dobře usuzovat, o čem byla řeč (a nejspíš i sliby).
Přehledný text nám k tomu poslal náš spolupracovník, významný ústavní právník:
Zdeněk Koudelka: Má pravdu česká ústava či německý velvyslanec?
Německý velvyslanec Andreas Künne poskytl rozhovor pod názvem  „Musíme migranty přerozdělovat a zrušit právo veto v EU“ (Mladá fronta Dnes 20. 11. 2023, s. 10).
V rozhovoru uvedl na podporu zrušení práva veta:  „Pokud se budeme schovávat za to, že si potřebujeme symbolicky zachovat zdání státní suverenity, a prosazovat do společných ujednání zdání vlastní banální proklamace, nesmíme se divit, že se brzy ocitneme na smetišti dějin.“ .
Künne jasně řekl, že státy EU nejsou svrchované a lpění na již omezeném právu veta je jen lpěním na zdání státní suverenity. Ovšem naše ústava uvádí, že jsme svrchovaný stát.
Má pravdu německý velvyslanec, jenž považuje členské státy EU za vazalské státy? S tímto názorem není osamocen. Obdobně přehlíživě se k ústavním vyjádřením svrchovanosti členských státu zachoval současný předseda Soudního dvora Evropské unie Belgičan Koena Lenaertse, který již v roce 1990 v rámci tehdejšího Evropského společenství uvedl:  „Jednoduše zde není žádný zbytek suverenity, který by mohly členské státy uplatnit proti Společenství.“.
Protektorát už otevřeně
Pokud má však pravdu Künne, naše ústava lže. A s ní lžou i učebnice ústavního práva, jež označují ustanovení o státní svrchovanosti za platnou součást ústavního práva. Jen by se mělo říci, za jaké vlády a jakým aktem jsme přestali být svrchovaným státem. Jak je možné, že se to občanům neřeklo?
Německý velvyslanec hájil soudobou německou zahraničněpolitickou doktrínu, která mocenskou dominanci v Evropě nebuduje na existenci pouhé německé říše, ale na německo-francouzském spolupanství nad Evropou. Bez tohoto tandemu se v Evropské unii nic neprosadí a co nechtějí, zablokují i bez práva veta. Ale potřebují se zbavit ještě práva veta jako poslední překážky přeměny menších členských států Evropské unie ve vazalské protektoráty.
Ještě není konec
Boj o právo veta je bojem o politické chápání Evropy. Malé státy ještě neprohrály, zatím si svou svrchovanost dokážou zachovat, jak to dokazuje Maďarsko, Polsko a nově i Slovensko. Ještě nejde jen o zdání suverenity, jak tvrdí německý velvyslanec, protože kdyby skutečně už suverenita členských států byla jen zdáním, pak by Německu neusilovalo o zrušení práva veta. Protože právo veta je funkční a účinné v odporu proti německo-francouzské mocenské dvojici, proto jej chce Německo zrušit.
Zarážející je nulová reakce Fialovy vlády. Velvyslanec cizí země o suverenitě státu, v němž působí, pronese veřejně a s plnou váhou své funkce, že hostitelský stát má jen pouhé zdání suverenity. Ani američtí velvyslanci takové výroky veřejně nepronášeli v době vrcholného panství USA v banánových středoamerických republikách, i když si to mysleli.
Německý velvyslanec popřel naši ústavu, za to by od prezidenta a vlády suverénního státu měl být ostře pokárán. Možná však náš prezident i vláda nemají nic proti tomu, že už v očích cizích velvyslanců nejsme považováni za suverénní stát.
To by se za jejich předchůdců nestalo.

 
PETR HÁJEK  

The post Kalamita 107 first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden