Rádio Jerevan ví, jaké bude řešení pro případ tuhé zimy
RSS

Rádio Jerevan ví, jaké bude řešení pro případ tuhé zimy


Ceny energií stoupají a občané se ptají, co bude. Rádio Jerevan říká: klid! Pár chytrých hlav se dalo dohromady a přišly s řešením, které je překvapivě jednoduché.


Satira

Literární útvar ze seznamu ohrožených druhů



Otázka z libovolného oboru, naprosto brilantní odpověď. To je rádio Jerevan.
Ministerstvo průmyslu posílá zoufalý dotaz vyrytý zřejmě hlavičkou hřebíku do tabulky ledu:
„Milé rádio,
jaká opatření plánuje EMK Evropské unie pro zmírnění dopadů nadcházející zimy?”
Rádio Jerevan:
„Milé ministerstvo, v prvé řadě se jděte vycpat s těmi zkratkami. Velice nás zdržuje zjišťovat si, co je to Energetická Moudrá Komise. Ale v odpovědi na váš dotaz uvádíme, že hodlá v nejbližší době napumpovat do atmosféry 76 GT oxidu uhličitého, aby snížila průměrnou teplotu v nadcházející zimě o 1,4 stupně Celsia. Lidé mohou být v klidu.”
„Prodejcům teplého zimního oblečení bude Komise pro spravedlnost kompenzovat vzniklé ztráty dotacemi, které získá dodatečnou daní uvalenou na obchodníky s letním oblečením. Jejich nízké zisky jim vynahradí odpuštěním nově zaváděné daně ze snížené hodnoty. Komise spočítala, že by to mělo krásně vyjít.”
Vedoucí týmu makroanalýzy velké investiční banky ze samotného Wall Streetu se ptá:
„Milé rádio,
my střední Evropa tak moc nerozumět. Ale chtít vydělat hodně money. Podle čeho poznat, jestli economy good?”
Rádio Jerevan:
„Milí vrazi z Wall Streetu, vaše plány zhatí vepři málo boubelatí. Ale teď vážně. Šli jsme se zeptat hlavního ekonoma rádia Jerevan, ale bohužel je nezvěstný. Nicméně na svém uklizeném stole zanechal ručně psaný vzkaz, který uvádíme v plném znění: Když po krk zadlužená vláda poskytuje dotace firmám na nákup elektrických aut, utíkejte! Můžeme vám to i přeložit: run, baby, run!”
Aktivisté z organizace Spravedlivé násilí zvědavě píší:
„Milé rádio,
kdo si myslíte, že letos dostane Nobelovu cenu za mír?”
Rádio Jerevan:
„Milí aktivátoři, přes veškeré utajování se rádiu Jerevan podařilo zjistit, že hlavním favoritem je letos hnutí Hamás. Prezident Zelenskyj už tolik netáhne. Výbor Nobelovy ceny uvedl, že si Hamás cenu zaslouží za osvobození unesených dětí a žen. Také pomohlo, když bojovníci hnutí předložili písemná potvrzení od osvobozených žen, že se všechno dělo s jejich souhlasem. A hlavně se za ně přimluvil již vyznamenaný Jásir Arafat.”

Zdroj



Nejčtenější za týden