Cestovka
RSS

Cestovka



JINDŘICH KULHAVÝ
Zásadní problémy, které má Česká republika, už asi naše nejvyšší ústavní činitele moc nezajímají. Svou rodnou hroudu a její obyvatele považují především za zdroj peněz, které později rozhazují tam, kde se chtějí ukázat. Podíváme li se na výjezdy premiéra Fialy v poslední době, pak byl viděn na Ukrajině, v Izraeli, v Africe, kde ho však zdaleka ne všichni rádi vítali, a nyní na summitu o klimatických změnách v Dubaji. Adamová Pekarová a Vystrčil se hlásí k Taiwanu, také k Ukrajině s v podstatě nikde jinde nikoho nezajímají. Sikela měl letět do Arabských Emirátů a do Kataru, tam mu to však zrušili stejně, jako Fialovi část putování po Africe. Naše diplomacie je tak naprosto tragická a jednostranně zaměřená s preferováním USA, Izraele, Ukrajiny a výrazně až hystericky proti Rusku a Číně. Což je v současnosti a světovému rozložení sil totální idiocií.
Pirát ve vedení Ministerstva zahraničí je stejnou tragédií, jako když se tato strana věnuje dopravě. Je třeba si uvědomit, že Pirátská strana vzniknula z bývalých aktivistů, kteří se penězi a mocí nechali zkorumpovat a byli přesunuti do politiky. Jen málokdo zapomíná na jejich předsedu Bartoše stojícího v prvních řadách Antify při demonstraci v Německu. Lipavský není od pohledu sice žádný raubíř, jde spíše o ideologií zmateného kravaťáka, jehož bojový úbor z návštěvy Ukrajiny se stal legendou a přebil ho až outfit Pekarové Adamové z poslední návštěvy Zelenského, ale škodit, to on umí.. Kdysi se naši diplomaté snažili o dobrou reputaci České republiky po celém světě, navazovali dobré vztahy tam, kde se dala sjednat dobrá spolupráce. Dnešní činnost této instituce připomíná úřad rozdělující svět na dobrý a špatný, navíc z pohledu pomýleného mladíka neschopného pochopit byť jen základy budování mezinárodních vztahů a zahraniční politiky. Ostatně ani stranický šéf Bartoš při své zahraniční cestě nezaujal ničím jiným než fotografem, který ho za značný bakšiš při tomto výletu fotografoval. Pirát pirátem prostě zůstává. I v kravatě. Marjánku pokuřující dredař i obtloustlý vládní úředník.
Premiér na svých cestách rozhazuje peníze stejně, jako Pekarová Adamová s Vystrčilem. O našich ,,darech“ na Ukrajinu už jsme psali mnohokrát a nemá cenu opakovat, že za tuto zločinnou činnost by měla naše vláda stát před soudem. Když ne mezinárodním, tak aspoň naším. V době, kdy se naši občané bojí začátku příštího roku přinášejícího razantní zdražení už tak nejdražší elektřiny v Evropě, nových cen plynu a pohonných hmot či v návaznosti na to potravin, hlásají předsedové obou komor Parlamentu cosi o pokračování vyzbrojování Zelenského. To v době, kdy se od něj odklání stále více zemí a spekuluje se o jeho brzkém konci a možná blížícím se vojenském puči na Ukrajině. Jenže kam jinam má cestovat naše reprezentace, když jinde o ni nikdo nestojí? Možná ani v Kyjevě, pokud by tedy nevezli další peníze.
Fiala svou bleskovou izraelskou štací narušil jakoukoliv snahu vycházet dobře s arabským světem. Jen pro připomínku přidejme vzpomínku na období našeho předsednictví v EU a návštěvu jistého šejka, který se snažil v rámci summitu pořádaného u nás navázat spolupráci v dodávkách ropy a plynu. Nakonec bez možnosti setkání odletěl o pár dní dříve zpět do své vlasti a jeho ,,vyfakování“ má důsledky dodnes. To byl vládní úvod v diplomacii jako řemen. A Fiala v prvních dnech bojů mezi Hamasem a izraelskou armádou letí poklonkovat do Tel Avivu. Proč, to nikdo nepochopil. Mezitím se ministryně války Černochová producíruje v izraelské vlajce po Václavském náměstí tak vehementně, že se dostala na stránky řady novin i v arabské části světa, a na státních budovách visí izraelské vlajky. Řekl někdo těm pitomcům, že pro nás dostupná ropa se těží mimo Ruska především v na území patřícím muslimům? Tedy těch, proti nimž se Fiala rozhodl pomoct vyzbrojovat Izrael. A podobně vnímáme protičínské nálady, díky nimž u nás chybí například antibiotika. A plno dalšího zboží.
Africká anabáze premiéra je také ostudou . Tamní státy se v poslední době snaží zbavit historie spojené s kolonizací, což vnímají především Francouzi. Naopak velké úsilí v změnách na tomto světadílu projevují Číňané, kteří v mnoha oblastech intenzivně investují a skupují vše, co se koupit dá. Po vojenské stránce pro změnu vítají Afričané Rusy schopné dělat pořádek v boji s různými ozbrojenými oddíly a skupinami narušujícími život tamních obyvatel. Na rozdíl od Francouzů, kteří pouze hájili zájmy své země. I proto jsou postupně jejich legie vytlačovány. Co chtěl tedy Fiala získat z návštěvy v Afriky, to netušíme, jen víme, že za největší úspěch prohlásil možný prodej autobusů švédské značky částečně montovaných u nás.
Nynější návštěva summitu o klimatických změnách je další trapností. Už to, že o globálním oteplování jednají v Dubaji, kde je nyní z důvodu ročního období horké počasí, zatímco v Evropě vládne tvrdou rukou paní zima, je úsměvné. Zamrzlá letadla na mnichovském letišti připravená letět právě se svými elitářskými pasažéry do Dubaje jsou jasným mementem. To snad ani lépe vymyslet nešlo. Fiala ale bohužel odletěl a první zprávy o něm říkají, že slíbil miliony dolarů na podporu totálně devastačního Green Dealu. Státní rozpočet s nimi údajně počítá. Čekáme tedy, s čím vším ještě přijde a proč je tedy tento rozpočet tak schodkový, když je v něm zahrnuto obdarovávání kohokoliv. Proč nejsou tyto peníze poskytnuty na vnitroekonomické potřeby. U nás s výjimkou nejbohatších a Ukrajinců strádá už většina národa, byť si to mnozí odmítají připustit a dělají, jako by se nic nedělo. Češi totiž umí šetřit a žít i z mála. To senioři už dno poznávají a věřte nám, do smíchu jim není. Ptáme se tedy, kdy se začnou Fiala a další kolem něj věnovat zemi, která je má ve svém čele? Máme tu totiž svých problémů až nad hlavu a jejich řešení je v nedohlednu. Nechceme už z našeho podporovat kohokoliv od Barmy po zájmy USA. A nechceme tuto vládu.
Jindřich Kulhavý

The post Cestovka first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden