Klimatická policie v Kolíně nad Rýnem: Termovizní kamery kontrolují stav rekonstrukcí domů
RSS

Klimatická policie v Kolíně nad Rýnem: Termovizní kamery kontrolují stav rekonstrukcí domů


Jistě vám neuniklo, že EU připravila nařízení, které bylo záhy schváleno i europarlamentem, podle něhož by měly být všechny budovy na území EU zrekonstruovány tak, aby v první fázi odpovídaly přinejhorším kategorii „E“, v roce 2033 již „D“ a později se počítá výhradně s budovami kategorií A a B.
Ovšem jsou zde i města, která jsou mnohem ambicióznější, neboť se zařadila mezi města „uhlíkově neutrální.“ Jak již víte, tak k těmto ambiciózním městům u nás patří Praha a Nové Město na Moravě, ale v některých zemích je takových měst mnohem víc (po celém světě asi 1000).
Mnohá města v Evropě již zakazují autům na fosilní paliva vjezd do některých čtvrtí, přičemž postupně toto nařízení plánují rozšířit na celé město. Zapojení do projektů 15minutových a chytrých měst je zde samozřejmostí.
Protože i u nás reálně hrozí, že se některá města – i mimo dvou výše zmíněných – zařadí mezi aspiranty na „uhlíkově neutrální,“ je třeba sledovat, co vše může taková „udržitelnost“ a „uhlíková neutralita“ pro občany znamenat.
Asi nikoho neudiví, že poměrně daleko v tomto směru zachází v Německu, kde již navždy odstavili všechny jaderné elektrárny.
Kolín nad Rýnem se plně zavázal ke klimatickému šílenství: město se chce do roku 2035 stát „klimaticky neutrálním“. Takových sporných cílů lze obecně dosáhnout pouze kontrolou a řízením  občanů.
Minulý týden začalo vozidlo s termovizními kamerami skenovat budovy a domy v prvním kolínském obvodu. Cílem je zaznamenat, jak jsou domy zatepleny a kde je potřeba renovace.
„Nulové emise a skleníkové plyny“ – každý, kdo kdysi patřil k sektě Zero Covid, se může s „klimatickou neutralitou“ zavázat k novému dogmatu, které není z hlediska absurdity a škodlivosti v žádném případě horší než virové šílenství. 
V Německu je již několik měst součástí  sítě C40 a chtějí obzvláště rychle zavést klimatickou diktaturu. Jejich původním cílem je snížit emise do roku 2030 na polovinu. Zdá se však, že město Kolín chce jít ještě dále: do roku 2035 chce být zcela „bez emisí.“
Stále není jasné, zda by občané měli v případě potřeby také omezit dýchání, ale již nyní je jasné, že odpovědnost by měli nést i majitelé domů. Protože „klimatická neutralita“ a špatná úroveň renovace – to nejde dohromady.
Za účelem lokalizace budov poškozujících klima je již v noci v ulicích první čtvrti (Kolín-Neubrück) začínající společnost a objíždí stávající budovy v autě vybaveném termovizními kamerami.
Na základě záznamů z těchto kamer lze zkontrolovat, kde dům ztrácí teplo a kde je například potřeba zateplit střechu nebo vyměnit okna.
Objednávku na to zadal dodavatel energie RheinEnergie. Není jasné, kdy přesně bude sběr dat probíhat, protože výjezdy se provádějí v závislosti na počasí. 
Každý, kdo vznese námitky proti zobrazení svého majetku v plánované „tepelné mapě“, nás musí upozornit e-mailem na  klimaveedel@rheinenergie.com . 
Osobní údaje by se údajně neměly zveřejňovat, ale pro tuto mapu jsou požadovány údaje, jako je rok výstavby budovy. Očekává se, že výsledky budou k dispozici v březnu 2024.
Mnoho budov v Neubrücku pochází z 60. a 70. let 20. století. Potenciál pro „úspory energie“ je odpovídajícím způsobem velký. Obchodní ředitel RheinEnergie  uvedl :
„Chtěli bychom podpořit lidi v Klima-Veedel Neubrück různými kampaněmi na zateplení jejich domů, modernizaci oken nebo instalaci fotovoltaiky na střechy. Pro efektivní zahájení energetické renovace je klíčové rychle a snadno zaznamenávat energetický stav budov.“
Co se kupodivu vůbec nezmiňuje, jsou gigantické náklady na rekonstrukční práce, které se od majitelů starších domů evidentně očekávají. 
Otevřenou otázkou zůstává, do jaké míry má nevyžádané skenování a sběr dat pomoci majitelům domů – WDR  zdůrazňuje, že vyhodnocení nahrávek by mělo být postiženým nabídnuto na jaře za poplatek. 
Takže za výsledky si ještě musí majitelé domů zaplatit….


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Klimatická policie v Kolíně nad Rýnem: Termovizní kamery kontrolují stav rekonstrukcí domů se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden