USA: První dvě místa v dalším ženském cyklistickém závodě získali biologičtí muži
RSS

USA: První dvě místa v dalším ženském cyklistickém závodě získali biologičtí muži


Stále více ženských sportů začínají opanovávat biologičtí muži, kteří se prohlásí za ženy. Zpravidla jde o průměrné sportovce, kteří by ve své vlastní kategorii neměli šanci na stupně vítězů.
To se týká zejména silových sportů, ve kterých je výhodou tělesná stavba. V USA, kde je tato politika prosazována nejméně 6 let, již v několika ženských sportech dominují muži. K nim patří zejména plavání a cyklistika.
Cyklistické závody v ženské kategorii již letos vyhrávají téměř výhradně muži, často obsazují i další medailové posty. Také v posledním takovém závodě skončili na prvních dvou příčkách biologičtí muži.
Dva trans-identifikovaní muži ovládli ženskou kategorii na mistrovství státu Illinois v cyklokrosu, což vedlo mnoho obhájců ženských práv k odsouzení turnaje za to, že umožňuje mužům identifikovat se v ženských divizích.
Mistrovství státu Illinois v cyklokrosu se konalo 3. prosince v Montrose Beach a představovalo závěrečnou výzvu  Chicagského cyklokrosového poháru sestávajícího z osmi závodů. Stejně jako ostatní akce poháru se i tato akce skládala z více než tuctu různých soutěží pro muže, ženy a juniory.
V kategorii žen se však na stupních vítězů umístili dva transidentifikovaní muži, kteří si domů odnesli medaile vyhrazené pro závodnice. Biologičtí muži Tessa Johnson a Evelyn Williamson se v soutěži umístili na prvním a druhém místě, takže na stupních vítězů zůstalo místo pouze jedné biologické ženě – Kristin Chalmersové.
Johnson se také zúčastnil závodu v ženské kategorii 1/2, kde se umístil na třetím místě a vyhrál 100 dolarů na odměnách.
Podle webových stránek Chicago CrossCup se soutěž pyšní tím, že „v první řadě podporuje pozitivní a podpůrnou komunitu postavenou na soutěžních cyklokrosových závodech,“ a pokračuje: „To znamená přivítat a vyzvat každého, kdo chce přispět k sérii a v tomto ohledu ji zlepšit.“
Ve svých oficiálních FAQ na téma transgender cyklistů Cup uvádí, že „diskriminace nebo obtěžování jakéhokoli druhu na základě rasy, barvy pleti, náboženství, věku, pohlaví, sexuální orientace, genderové identifikace, národnostního původu nebo jakéhokoli jiného hloupého nápadu, se kterým někdo přijde, aby ponížil jiného závodníka, nebude na našich akcích tolerováno a může mít za následek diskvalifikaci.“
Na X (dříve Twitter) sdílela zprávu o vítězství Johnsona a Williamsona uživatelka @i_heart_bikes , anonymní cyklistka, která často upozorňuje na muže, kteří se ve sportu identifikují jako „ženy.“
V reakci na to mnoho obhájců ženských práv a sportovních nadšenců odsoudilo soutěž za to, že umožnila účast mužům.
„Výborně,  @usacycling dokázali jste, že vám na ženách nezáleží a jste rádi, že můžete zařazovat muže do ženských kategorií. To je vtip,“  odpověděl jeden z uživatelů .
„Cyklistika byla mým útočištěm už od malička. Dělá se mi z toho špatně od žaludku a jsem plný vzteku,“  reagoval na tuto zprávu další .
Jedna obhájkyně ženských práv dokonce zašla tak daleko, že Johnsona a Williamse vyškrtla z fotky na stupních vítězů a na první místo umístila závodnici Kristin Chalmersovou.
Fotografie pak vypadala následovně:

Není to poprvé, co Johnson a Williamson ovládli stupně vítězů na Chicago CycloCross Cupu. Také v říjnu získali zlato a stříbro v ženské cyklistice. I tehdy byla jediná žena na stupních vítězů bronzová. Johnson také obsadil první místo v závodě ženské kategorie 1/2, což mu vyneslo 150 dolarů na odměnách.
Johnson i Williamson závodí v ženské cyklistice již léta, přičemž Williamson od roku 2017 nasbíral  18 titulů za první místa  v závodech po celé zemi.
Johnson a Williamson soutěžili v září jako tým ve dvou samostatných ženských závodech v Illinois a v obou obsadili první místo. Během jedné ze soutěží Williamson a Johnson soutěžili pod týmovým názvem „TS-ESTRODOLLS,“ což je odkaz na hormony opačného pohlaví.
Johnson a Williamson oslavili své první první místo také 27. srpna  po vítězství na xXx Racing-Athletic Relay Cross v Chicagu. Oba muži překonali devět párů žen a obsadili první místo.
Jen o několik dní později, 31. srpna,  Johnson a Williamson porazili dva ženské týmy  na velodromu Eda Rudolpha během státního šampionátu v Madisonu.
Williamson je údajně v polyamorním vztahu s Austinem Killipsem, dalším trans-identifikovaným mužským cyklistou, který se stal nechvalně známým svou častou účastí na ženských soutěžích.
Killips podobně získal několik prvních míst v ženských kategoriích a donutil nejméně jednu ženu opustit sport poté, co na ni během závodu agresivně zaútočil .


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek USA: První dvě místa v dalším ženském cyklistickém závodě získali biologičtí muži se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden