Vánoční trhy v Evropě jako cíl teroristů přestrojených za ilegální migranty
RSS

Vánoční trhy v Evropě jako cíl teroristů přestrojených za ilegální migranty


To říká Německý Úřad pro ochranu ústavy…



Teroristé se převlékají za uprchlíky



Úřad pro ochranu ústavy varuje: Islamističtí teroristé se mísí s uprchlíky z Ukrajiny. Hlavní pozornost je věnována vánočním trhům. Zvláště jedna skupina pachatelů je extrémně nebezpečná.



Předseda durynského Úřadu pro ochranu ústavy Stephan Kramer  varoval před islamistickými teroristy, kteří přijeli z Ukrajiny jako údajní uprchlíci.  “Islamisté vždy používali únikové cesty a únikové pohyby k pašování potenciálních bojovníků do Evropy,”  řekl  Kramer. “Proto bylo tak důležité okamžitě zkontrolovat co nejvíce lidí, kteří vstoupili do země, a zjistit jejich totožnost, nejen při žádosti o sociální dávky.”



V kombinaci se sympatizanty Hamasu, kteří již žijí v Německu, existuje v současnosti  „značný potenciál nebezpečí“. Kramer  dále uvedl, že zvláště nebezpeční jsou jednotliví pachatelé, kteří mohou  „zaútočit kdykoli bez rozkazu nebo struktur“.  Válka mezi Hamasem a Izraelem se pro islamisty  „stala motivačním spouštěčem“.  To se týká nejen Židů, ale všech, kdo jsou vnímáni jako příznivci Izraele.



Teroristický cíl vánoční trh



Podle Kramera budou cílem teroristů i nadále vánoční trhy. Příští rok bude pravděpodobně cílem také mistrovství Evropy ve fotbale v Německu a letní olympijské hry v Paříži.  “Prohlášení džihádistů o možných cílech útoku jsou jasná, až po jejich výběr jednoduchých, každodenních zbraní,”  řekl  Kramer.  “O tom není pochyb.”



Právě v sobotu byl v Paříži zavražděn íránským atentátníkem Němec narozený na Filipínách. 26letý muž žije od roku 2016 ve Francii. Přihlásil se k odpovědnosti za teroristickou organizaci Islámský stát a jako hlavní důvod uvedl smrt muslimů v Gaze. Po svém útoku chtěl zemřít jako mučedník



Autor: Redakce, Praha, ČR, 6.12.2023



Zdroj:




Verfassungsschutz warnt: Terroristen tarnen sich als Flüchtlinge

The post Vánoční trhy v Evropě jako cíl teroristů přestrojených za ilegální migranty first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden