LEYENOVÁ VÁM CHCE Z KAPES SEBRAT UŽ BILIONY, MILIARDY JÍ NESTAČÍ
RSS

LEYENOVÁ VÁM CHCE Z KAPES SEBRAT UŽ BILIONY, MILIARDY JÍ NESTAČÍ


Hospodářský úpadek, zničený průmysl. Takové důsledky přinese zesílení „zelené politiky“ EU , jak ho navrhuje dosavadní šéfka Evropské komise. Na české politické scéně žádné zastání až na jednu výjimku nenašla. V anketě PL často padala doporučení k návštěvě psychiatra a jasná odmítnutí dalších typů povolenek a pumpování násobného množství peněz do „boje s klimatem“.

„Také mi vadí, že paní Leyenová a náš premiér letěli tryskáčem do Dubaje, kde káží o klimatu a slibují něco, co zaplatíme my všichni, kteří tryskáči nelétáme.  Ještě více mi ale vadí, že přiletí zpět a začnou své sliby naplňovat. Jejich zelené experimenty zaplatíme dokonce dvakrát. Přímo z rozpočtu ČR a EU a nepřímo tím, že se nám zdraží i energie a všechno ostatní kvůli emisním povolenkám i jiným zeleným sankcím jako poplatky za OZE. Toto musí skončit, jinak se během jedné generace staneme totálně nekonkurenceschopným skanzen,“ reagoval šéf Svobodných Libor Vondráček.
Až do roku 2020 nemohla vytvářet EU své vlastní daně. Dnes už se takových daní musíme obávat  a mohou za to i tehdejší premiér Babiš a tehdejší poslanec Fiala. 
„Na ochranu klimatu už nepotřebujeme miliardy, ale biliony“.  Znamená to, že vám paní Leyenová hodlá z kapes vzít ne miliardy, ale biliony eur jen proto, aby ulevila svému svědomí. Větší zdanění, zadlužování a sypání peněz z oken nám však přírodu opravdu nezachrání.
A jak to bylo v tom roce 2020?  Do roku 2020 všechny peníze EU pocházely z celních poplatků nebo z transferů ze státních rozpočtů jednotlivých států. Poté byl vytvořen společný dluh 750 miliard euro nazvaný „Next generation EU“ a součástí jeho vytvoření mělo být předání nové pravomoci EU, aby si mohla vytvářet své vlastní daně.
Když se o této věci jednalo 10. 7. 2020 v Poslanecké sněmovně, tak poslanci Skopeček a následně i Klaus navrhli dvě usnesení, která měla uložit vládě úkol zabránit vzniku autonomních daní. Petr Fiala ani Andrej Babiš ani jeden z návrhů nepodpořili, a výsledek byl tedy takový, že později vláda pod vedením Andreje Babiše přistoupila na podmínky EU a my se teď musíme eurodaní obávat.
Libor Vondráček k tomu ještě dodává : „Petr Fiala už v roce 2020 hlasoval jako lidovec a Andrej Babiš v těchto případech úplně stejně.“
Hlasování o návrhu usnesení Klause „Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky ukládá vládě České republiky, aby vetovala návrh Evropské komise na vznik společných evropských daní a vetovala návrh Evropské komise na vznik společných dluhopisů.“:  psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=73567&l=cz
Hlasování o návrhu usnesení Skopečka „Poslanecká sněmovna ukládá předsedovi vlády, aby při vyjednávání o tzv. plánu obnovy respektoval následující podmínky České republiky: za prvé, zabránit vzniku celoevropských daní resp. vlastních autonomních příjmů Evropské unie.:  psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=73563&l=cz
Zdroj


Nejčtenější za týden