Zelení ničí pohádkové lesy pro větrné elektrárny
RSS

Zelení ničí pohádkové lesy pro větrné elektrárny


Les pohádek bratří Grimmů… Zelení jsou největší nepřátelé přírody… Německý Reinhardswald je původem legend, Grimmových pohádek a domovem zvířat. Nyní musí část pohádkového lesa ustoupit expanzi větrných elektráren. Střetají se ochránci přírody a klimatu



Začalo odlesňování částí lesa Reinhard za účelem výstavby větrných turbín. V lese, známém z různých pohádek Grimmů, rostou stromy staré až 200 let. Nyní se uvolňují pro celodálniční stavební silnice. Protože v lese kolem hradu Šípková Růženka Sababurg má být postaveno 18 větrných turbín.



Proti výstavbě větrných turbín je devět z jedenácti starostů sousedních obcí, například  starosta Wesertalu Cornelius Turrey (SPD).  “Způsobil to stát Hesensko, Habeck to podporuje.”Zelení ve federální vládě chtějí větrné turbíny v lese. A to bez rýmu a důvodu. Máme obavy o požární ochranu, znečištění pitné vody, hluk pro občany,“  řekl deníku Bild .



Zelený ministr hájí odlesňování



Tento podnik vede současná  ministryně životního prostředí Hesenska Priska Hinz (Zelení) , protože les nepatří žádné ze sousedních obcí, ale státu Hesensko. Zelená politička projekt v rozhovoru pro Bild obhajovala:  „Větrná energie rozhodujícím způsobem přispívá k energetickému přechodu a k ochraně přírody. To je jediný způsob, jak zachovat lesy a důležité ekosystémy.“



Od zahájení stavby 241 metrů vysokých větrných turbín unikají z Reinhardswaldu zvířata, včetně rysů, kterých bylo v roce 2018 jen kolem 130 zvířat. Žádní klimatičtí aktivisté nedemonstrovali proti odlesňování a ničení přirozeného prostředí vzácných zvířat.



Podaří se ještě zachránit pohádkový les?



Tragédie pro památkáře a nositele spolkového záslužného kříže  Hermanna-Josefa Rappa . V lese pracuje od roku 1972, nejprve jako lesník a v důchodu jako odborník, který vedl kolem 1000 komentovaných prohlídek. Je považován za „hlas Reinhardswaldu“. Bildu řekl, že lituje odlesňování svého lesa:  „Je to pokladnice evropských lesů. Soubor speciální třídy. Nemůžete to obětovat chamtivé lize větrných elektráren.“   Rapp  je zapojen do iniciativy  „ Zachraňte Reinhardswald “.



Naděje pro něj a okolní obce spočívá v  hesenském premiérovi Borisi Rheinovi (CDU).  Po zemských volbách oznámil, že v budoucnu bude vládnout bez Zelených a místo toho s SPD.



Hlavním hybatelem výstavby větrných turbín je však Berlín. Do roku 2035 má být celá dodávka elektřiny převedena na větrnou a solární energii. To chce  ministr hospodářství Robert Habeck ze Zelených.  Počátkem letošního roku nechal v zákoně zakotvit, že rozšiřování větrných elektráren je nadřazeným veřejným zájmem a slouží veřejné bezpečnosti státu.



Autor: Redakce, Praha, ČR, 7.12.2023



Zdroj:




Grüne zerstören Märchenwald für Windräder

The post Zelení ničí pohádkové lesy pro větrné elektrárny first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden