Banka přinesla predikci, co se stane v roce 2024
RSS

Banka přinesla predikci, co se stane v roce 2024


Dánská banka Saxo Bank se tradičně pustila do predikcí scénářů, které můžou, ale nemusí nastat pro rok 2024. (Foto: AI)










Hladká cesta, kterou svět urazil po velké finanční krizi, se stabilní geopolitikou, nízkou inflací a nízkými úrokovými sazbami, byla v letech pandemie narušena a tvůrci politik a investoři vsadili na návrat ke „starému normálu“. V roce 2024 je jasné, že hladká cesta je u konce, a svět se tak ocitá v nebezpečně nejisté budoucnosti.
Naše pobuřující předpovědi pro rok 2024 se zabývají tím, jak svět proplouvá definitivním koncem „starého normálu“ a jak nové technologie řeší staré problémy a zároveň vytvářejí nová, možná nebezpečnější dilemata.




Saúdové kupují franšízu Ligy mistrů, cena ropy je 150 dolarů



Saúdská Arábie se díky rostoucím cenám ropy dostává na mezinárodní scénu a korunní princ Mohammed bin Salmán po koupi franšízy Ligy mistrů UEFA vytváří Ligu mistrů.



Svět zasáhla velká zdravotní krize, protože kvůli lékům na obezitu lidé přestávají cvičit



Jak svět přijímá zázračné léky na obezitu GLP-1, lidé, kteří jsou další v řadě na předpis, se přestávají starat o dietu a cvičení v domnění, že lék později vyřeší všechny jejich zdravotní problémy spojené s váhou.



Konec kapitalismu v USA



Vzhledem k tomu, že rozpočtový schodek USA spirálovitě překračuje 10 % HDP, vláda se zoufale snaží podpořit poptávku po amerických státních dluhopisech. Pod silným tlakem Bílého domu Kongres zavádí osvobození příjmů ze státních dluhopisů od daně.



Generativní deepfake umělé inteligence vyvolává krizi národní bezpečnosti



Poté, co zločinecká skupina nasadí nejpodvodnější deepfake umělé inteligence, jaký kdy byl k vidění, se generativní umělá inteligence stává hrozbou pro národní bezpečnost. S prudce rostoucí nedůvěrou veřejnosti vlády zasahují novými přísnými zákony, které prorážejí humbuk kolem AI.



Deficitní země vytvářejí „Římský klub“, aby vyjednaly obchodní podmínky



Aby napravily neshody v globálním obchodním a finančním systému, spojí se největší deficitní země, aby vyjednaly nové podmínky světového obchodu. Pro země s přebytkem je přenastavení globálního ekonomického modelu bolestivým přizpůsobením.



Robert F. Kennedy ml. vyhrává prezidentské volby v USA v roce 2024



Zatímco nespokojenost s Bidenem a Trumpem stoupá k horečce, Robert F. Kennedy Jr. vidí, že jeho podpora v průzkumech neúprosně roste. Dne 5. listopadu Kennedy vyhrává prezidentské volby v USA a zahajuje tak novou éru americké politiky.



Japonské „šťastné 7%“ tempo růstu HDP nutí BoJ opustit kontrolu výnosové křivky



Premiér Kišida v roce 2024 urychluje ekonomickou transformaci Japonska a zavádí řadu populistických opatření na podporu domácí poptávky. Vzhledem k tomu, že míra růstu HDP dosahuje 7 %, je BoJ nucena opustit politiku kontroly výnosové křivky.



Poptávka po luxusním zboží klesá, protože EU se vydává cestou Robina Hooda a zavádí daň z bohatství



Lidé si uvědomují, jak málo daní evropští miliardáři ve skutečnosti platí, a proto Evropská komise zavádí 2% daň z bohatství. Tato daň vyvolá v evropském luxusním průmyslu šok, přičemž poptávka po luxusním zboží u giganta LVMH se propadne o 40 %.



Zdroj: home.saxo
Článek Banka přinesla predikci, co se stane v roce 2024 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden