Glosa MM: Cestovatel Vystrčil
RSS

Glosa MM: Cestovatel Vystrčil


MIROSLAV MACEK
Bylo evidentní, že Izrael je rád, že druhý a třetí nejvyšší ústavní činitel přijeli osobně podpořit Izrael do míst, kde teroristický útok proběhl, uvedl v pořadu Interview ČT24 předseda Senátu Miloš Vystrčil z ODS.
My bychom byli zase velice rádi, pane Vystrčile, kdybyste podporoval kohokoli si umanete, ovšem jen a jedině za své peníze a nikoli také za peníze těch, kteří s vaším předváděním se na cestách hrubě nesouhlasí.
Některé zprávy jsou vskutku děsivé – viz kupříkladu ta na seznam.cz:
Číňané mají problém se splácením. Na černé listině je jich rekordních 8,5 milionu.
Tedy, ta zpráva je opravdu děsivá, a to hlavně pro Česko. Vyplývá z ní totiž, že v Číně připadá jeden neplatič na zhruba 166 obyvatel, v Česku ovšem jeden neplatič v exekuci zhruba na 16 obyvatel.
Není nad jasná slova zákonodárce ke svým voličům.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nečekaně zrušil svůj plánovaný on-line projev v americkém Senátu, ve kterém chtěl americké činitele informovat o stavu války a přesvědčit je k další finanční podpoře Ukrajiny. O zrušení informoval vůdce demokratické většiny v americkém Senátu Chuck Schumer.
„Mimochodem, Zelenskyj se nemohl připojit k našemu brífinku v 15:00. Něco se na poslední chvíli stalo,“ uvedl Schumer.
Z rozhovoru republikánského kongresmana Thomase Massieho s Tuckerem Carlsonem, aneb máme tady dalšího amerického Putinova švába:
„V roce 2014 jsme pomohli svrhnout jejich zvolenou vládu. Chrastili jsme zbraněmi proti Rusku. Řekl jsem, že tyto sankce, řinčení zbraní a rezoluce budou mít následky.“
„Na Ukrajinu jsme utratili dvakrát tolik než na všechny své vlastní mosty a silnice na federální úrovni.“
„Mluvit o tom, že budeme schopni porazit Ruskou federaci, vyčerpat rezervy její armády na úkor životů Ukrajinců s vědomím, že nakonec nikdy nebudou schopni vyhrát, nezískají zpět Krym, ačkoli to prohlašujeme za jeden z cílů, je morálně zavrženíhodný čin, stejně jako jeho financování.“
Bílý dům oznámil, že prezident Biden se snaží přesvědčit kongresmany, aby schválili žádost o další pomoc Ukrajině . V Kyjevě v této souvislosti uvedli, že bez rozhodnutí Kongresu je „velmi vysoká pravděpodobnost prohry v konfliktu.“
Možná by někdo měl konečně politikům v Kyjevě vysvětlit, že bez amerických peněz není prohra v proxyválce USA s Ruskem prostřednictvím Ukrajinců „pravděpodobně prohraná“, ale prohraná zcela jistě. Ostaně stejně jako s americkou pomocí, bohužel jen další tisíce a tisíce mladých kluků zbytečna padnou za cizí zájmy.
Země G7 po schůzce vydaly společné prohlášení o zavedení zákazu na diamanty těžených v Rusku, který bude platit od 1. ledna 2024. Je pozoruhodné, že zákaz se nevztahuje na diamanty pro průmyslové použití.
Dodávám:
Proboha, co je na tom pozoruhodného? Bez těch druhých se přece neobejdeme…
Blogger Daniel Sterzik alias Vidlák v rozhovoru s Parlamentními listy:
Nejmenší katastrofa pro Ukrajinu bude, pokud se vyplní moje tušení, že prostě změní stranu. Oni to tam takhle dělají. Nejprve zuřivě bojují a nikdo není takový bojovník jako ukrajinský Kozák, ale když nemohou nepřítele porazit, vykřiknou: ‚pomyluj pane‘, a prostě k němu přejdou. Je to jediný způsob, jak neplatit ty šílené dluhy, které si na Západě nadělala. Rusové by tomu vyšli vstříc, postavili by padlým ukrajinským gerojům pořádný pomník s věčným ohněm (z ruského plynu) a čestnou stráží. Takhle se usmiřují široké slovanské duše ze stepí.
Další varianty pak znamenají nějakou hrůzovládu. Toho už si naše média také povšimla a začala mluvit o tom, že by Ukrajinu mohli uchvátit extrémisté. Ano, ti, které jsme dobře vycvičili a vyzbrojili a dívali se jinam, když hajlovali.
Více než 70 % Evropanů očekává v příštím roce pokles jejich životní úrovně.
To je zajímavá zpráva. Bohužel z ní nevyplývá, čí pokles životní úrovně těch 70% Evropanů očekává. Jo, to kdyby tam bylo kupříkladu napsáno, že více než 70% Evropanů očekává v příštím roce pokles SVÉ životní úrovně, pak by bylo vše jasné…
Vánoce se nezadržitelně blíží, a tak Vám nabízím další tip na dárek.tři muži

MACEK Miroslav

The post Glosa MM: Cestovatel Vystrčil first appeared on .


Nejčtenější za týden