Polský výrobce záměrně nainstaloval „ku*vítka“ do vlakových souprav
RSS

Polský výrobce záměrně nainstaloval „ku*vítka“ do vlakových souprav


POLSKO – Všechny polské služby již od května vědí, že Newag možná záměrně způsobil závady na svých vlacích, aby převzal lukrativní zakázky na jejich opravu. (Foto: Wikimedia)









Tyto informace potvrdil v rozhovoru pro Onet Janusz Cieszyński, bývalý vládní zmocněnec pro kybernetickou bezpečnost a ministr digitalizace. Podle politika již v této věci probíhá vyšetřování.



Na polských železnicích stále doznívají dozvuky skandálu, který vypukl poté, co vyšlo najevo, že jeden z největších polských výrobců kolejových vozidel, společnost Newag z Nového Sącze, možná záměrně naprogramoval počítače ve vlacích Impuls tak, aby se v určitých situacích porouchaly. Onet tento postup popsal v textu Skandal na polskiej kolei. Hackeři odhalili, kdo stojí za záhadnými poruchami vlaků.



Skandál na polských železnicích



V roce 2022 se na několika místech v Polsku zastavily vlaky řady Impuls patřící místním pobočkám PolRegio a místním státním železničním společnostem (mimo jiné Koleje Dolnośląskie). Vlaky nebylo možné znovu spustit poté, co prošly servisem u konkurence společnosti Newag nebo například ujely 1 milion kilometrů. V několika případech se Impulsy bezdůvodně zastavily i po datu 21. listopadu.



Těchto abnormálních poruch bylo velké množství, což vedlo železniční společnosti k podezření, že by se mohlo jednat o sabotážní jízdy vlaků. To se potvrdilo, když počítač řídící provoz Impulsů rozebrali hackeři ze skupiny Dragon Sector. Právě oni zjistili, že programátoři společnosti Newag záměrně naprogramovali vlaky tak, aby se porouchávaly ve specifických, předem určených situacích. To bylo pro Newag výhodné, protože „recept“ na tyto poruchy mohli zjistit pouze vlastní zaměstnanci výrobce.



Veřejnost se o těchto akcích dozvěděla v úterý 5. prosince z textu společnosti Onet a od samotných hackerů společnosti Dragon Sector, kteří na specializované konferenci „Oh My H@ck“ , která se konala na Národním stadionu ve Varšavě, vyprávěli o zákulisí, jak se do vlaku nabourali.



Stát o skandálu na železnici věděl



Jak zjistil Onet, případem se zabývaly Úřad pro železniční dopravu a Ústřední protikorupční úřad.



Nyní se ukazuje, že o případu nějakou dobu věděl i (dnes již bývalý) ministr digitalizace ve vládě PiS Janusz Cieszyński. Ten to v úterý odpoledne potvrdil na portálu X (dříve Twitter). „Společnost Newag zacházela s kybernetickými zbraněmi … své vlastní zákazníky“ – napsal. Rozhodli jsme se bývalého šéfa ministerstva digitalizace kontaktovat a požádat ho o další podrobnosti.



O případu víme od května letošního roku,“ ř íká Cieszynski v rozhovoru pro Onet. – V té době se konalo jedno ze zasedání kolegia pro kybernetickou bezpečnost, na kterém vystoupil jeden z pánů z týmu Dragon Sector a seznámil nás se zákulisím jejich práce. Ze stejného důvodu měla vláda a všechny polské policejní a speciální služby již informace o takových podezřeních vůči Newagu. Je to proto, že šéfové těchto služeb jsou členy týmu CERT (státní tým zřízený pro reakci na bezpečnostní incidenty na internetu – pozn. red.) – vysvětluje bývalý ministr digitalizace.



Jak Cieszynski dodává, nemůže prozradit, jaká rozhodnutí byla na této schůzce tehdy přijata a které služby nakonec přijaly opatření. To je z bezpečnostních důvodů tajné.



Určitě však mohu prozradit dvě věci,“ říká Cieszynski. – Nejde o to, že by širší stát o takovém jednání výrobce nic nevěděl. Věděli jsme a byla přijata opatření. Druhá věc je, že tento příběh ukazuje, že CERT skutečně pracoval. Tento tým byl vytvořen proto, aby takové situace zachycoval. Pokud se na nás obrátili hackeři, kteří takové věci ve vlacích objevili, a měli důvěru nám to říct, je to velmi dobré znamení.



Newag to popírá



V prohlášení, které nám bylo zasláno ještě před zveřejněním původního textu a které ukazuje postup činnosti společnosti Newag, nás společnost ujistila, že závěry našich novinářů a hackerů ze skupiny Dragon Sector jsou mylné.



Business Insider Polska požádal Zbigniewa Jakubase, který společnost Newag ovládá, aby se k celé záležitosti vyjádřil. „Jediné, co mohu v tuto chvíli říci, je, že publikace společnosti Onet je nevěrohodná, zavádějící a porušuje nejen zájmy společnosti Newag a mé osobní zájmy, ale představuje manipulaci s cenou akcií Newag S.A. Touto záležitostí se musí zabývat všechny státní orgány a služby. Okamžitě budou podána příslušná oznámení a žaloby na všechny osoby, které ovlivnily vznik tohoto poškozujícího materiálu,“ – sdělil.



Reakce politiků na text Onetu. Levice upozorňuje UOKiK na selhání vlaku Impuls Levicoví poslanci dnes v Sejmu oznámili, že upozorní Úřad pro hospodářskou soutěž a ochranu spotřebitele na možné protiprávní jednání novosadského výrobce vlaků Newag. Společnost údajně záměrně naprogramovala vlakové soupravy Impuls, které vyrobila, tak, aby se za určitých okolností porouchaly. Podle našich zdrojů však UOKiK o případu ví již delší dobu. Přesto prý doposud nereagovala. Přečtěte si více.



Zdroj: onet.pl
Článek Polský výrobce záměrně nainstaloval „ku*vítka“ do vlakových souprav se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden