Erdoğan plánuje strategické přesídlení Palestinců na nelegálně okupovaný Kypr
RSS

Erdoğan plánuje strategické přesídlení Palestinců na nelegálně okupovaný Kypr


Téměř 50 let Tureckem okupovaný severní Kypr již zřejmě nikdy nebude osvobozen, spíš se zdá, že bude nyní pokračovat snaha o obsazení i zbytku ostrova, který je zejména v posledních 8 letech systematicky islamizován.
Pokud Erdogan skutečně přestěhuje ohromný počet Palestinců na okupované území, dřív či později se rozmístí po celém ostrově. Přitom Palestince nechce ani žádná islámská země, po tristních zkušenostech je odmítají nejen jejich sousedé jako Jordánsko, Sýrie či Egypt, ale i mnohé další země.
Všude, kde je totiž v minulosti přijali, dělali jen problémy. Od této komunity se tedy všichni distancují, neboť ví, kam vstřícnost k ní vede.
O tom by ostatně mohli hodně povídat v Libanonu, který byl ještě relativně nedávno křesťanskou zemí, často byl nazýván perlou Orientu, dnes jde o zničenou zemi, vedenou islámem.
Přesně tento osud nyní zřejmě čeká i Kypr, čímž mám samozřejmě na mysli jeho jižní část, zatím neokupovanou. Dojde 50 let po zabrání části ostrova k jeho totálnímu převzetí Osmany?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan organizuje plán na přesídlení až čtvrt milionu Palestinců z Gazy do Tureckem okupovaného regionu severního Kypru a Kurdy obývaných oblastí jihovýchodního Turecka.
Zpráva Gregoryho R. Copleyho, redaktora GIS/Defence & Foreign Affairs, kterou cituje Medya News, poukazuje na spolupráci mezi Tureckem, Katarem a teroristickou skupinou Hamás a zdůrazňuje dalekosáhlé strategické důsledky pro východní Středomoří.
Zpráva odhaluje rozsáhlé konzultace probíhající mezi tureckými a katarskými tajnými službami a představiteli Hamásu.
Tyto diskuse, zaměřené na dlouhodobou krizi v Gaze, zahrnují plán přijatý Izraelem na přemístění značného počtu Palestinců z Gazy do třetích zemí, čímž by se zdálo, že zmírní humanitární krizi v regionu tím, že potenciálně přetvoří geopolitickou dynamiku ve východním Středomoří a strategicky přerozdělí obyvatelstvo přes citlivé politické hranice.
Ústředním bodem tohoto plánu je záměr Turecka, organizovaný tureckou zpravodajskou službou (MİT), na „humanitární přesun a přemístění“ 200 000 až 250 000 Palestinců z Gazy do oblastí na jihovýchodě Turecka, obývaných převážně kurdským obyvatelstvem.
Podstatná část těchto uprchlíků je navíc plánována k přesídlení na okupovaný severní Kypr, zejména do širší oblasti Famagusty.
Tento plán, jak zpráva uvádí, slouží Turecku k několika strategickým účelům. Za prvé staví Turecko do role dobrodince islámského světa, podporovaného „zvláštním fondem“ pro Palestince.
Za druhé, přesídlení na okupovaný Kypr implicitně tlačí na uznání samozvané Severokyperské turecké republiky (TRNC), kterou v současné době uznává pouze Turecko.
Kroky Turecka jsou navíc propojeny se snahami o normalizaci vztahů s Izraelem. Přesunem velkého počtu palestinských uprchlíků do Turecka doufá, že zmírní tlak, kterému Izrael čelí kvůli rostoucí palestinské populaci v Gaze.
Tento plán je v souladu se záměry Izraele přemístit Palestince ze svého území, což naznačuje koordinaci geostrategických kroků mezi oběma národy.
Širší plán Turecka navíc zahrnuje zřízení mezinárodního orgánu prostřednictvím Organizace spojených národů vedeného Tureckem, který by dohlížel na víceúrovňovou mírovou iniciativu pro řešení palestinské otázky.
Tato iniciativa odráží deklarovaný záměr Turecka vystupovat jako garant palestinské strany a stavět ji do pozice klíčového hráče stability a bezpečnosti v regionu. Plán zahrnuje mezinárodní bezpečnostní a správní režim v pásmu Gazy pod vedením Turecka, což účinně vyvíjí tlak na mezinárodní společenství, zejména na EU, aby uznalo a financovalo program přesídlování.
Tento krok dále podtrhuje strategický cíl Turecka rozšířit svůj vliv a diplomatický dosah ve východním Středomoří.
Zpráva také osvětluje současnou situaci na okupovaném severním Kypru, který hostí různé islámské teroristické buňky a slouží jako finanční a operační základna extremistických islámských organizací.
Tento strategický krok Turecka, pokud by byl uskutečněn, by významně změnil demografickou a politickou dynamiku ve východním Středomoří a přetvořil vztahy Turecka s jeho regionálními sousedy, Evropskou unií a širším mezinárodním společenstvím.
K uvedené zprávě již jen dodávám, že pro Kypr, který má celkově asi tolik obyvatel jako Praha, bude 150 – 200 000 Palestinců znamenat již totální islamizaci ostrova.
K dováženým Palestincům je totiž nutné přičíst také běžnou invazi, která ostrov sužuje již několik let. Libanonizace Kypru je tak nevyhnutelná.
To je ostatně v dlouhodobém plánu, který s tímto ostrovem počítá jako se součástí nové Osmanské říše.
A nepochybuji, že EU, která velmi aktivně napomáhá islamizaci celé Evropy, s tím nebude mít nejmenší problém…
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Erdoğan plánuje strategické přesídlení Palestinců na nelegálně okupovaný Kypr se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden