USA odejdou z NATO. Trump prý chystá strašnou dohodu
RSS

USA odejdou z NATO. Trump prý chystá strašnou dohodu


Melinda Garingová z americké Atlantické rady vyjmenovala výzvy, kterým bude Ukrajina a svět čelit v příštím roce v souvislosti s volbami v USA a Evropě, a vysvětlila, co by měl Volodymyr Zelenskyj udělat už nyní. (Foto: Flickr)









V příštím roce bude pro Ukrajinu obtížné udržet si podporu u spojenců na Západě. Tento názor, který je mezi světovými politiky a experty stále populárnější, zastává také Melinda Garingová, vedoucí výzkumná pracovnice autoritativního amerického think tanku Atlantic Council z Washingtonu.




NATO má tři roky na to, aby se připravilo útok Ruska, varuje Polsko

Jak tato odbornice na ukrajinskou problematiku říká, v USA budou prezidentské volby a všechna rozhodnutí v nich budou nahlížena vnitřním prizmatem. Na novém prezidentovi navíc bude záviset, zda bude Ukrajinu nadále finančně a zbrojně podporovat.



Blížící se volby v USA již nyní ovlivňují plány Kyjeva, neboť ohrožují příjem pomoci ze zámoří. V předvečer hlasování se tak vůdce republikánů v americkém Senátu Mitch McConnell postavil proti hlasování o dodatečném financování Ukrajiny a Izraele (jedná se o 106 miliard dolarů), aby „naposledy zdůraznil“ , že jeho strana je odhodlána přijmout tvrdší opatření na ochranu hranic USA.




Stoltenberg: Západ by se měl připravit na „špatné zprávy“ z Ukrajiny

Příští rok by zkrátka mohl být pro Kyjev ještě obtížnější než rok 2023.



„Myslím, že se pokusí stáhnout USA z NATO . A vynuluje financování pro Ukrajinu. Trump udělá strašnou dohodu, a to i když ji Ukrajinci nebudou chtít přijmout,“ varuje dále Garingová.



Zdroj: nv.ua
Článek USA odejdou z NATO. Trump prý chystá strašnou dohodu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden