Starlink dokončil „úspěšný“ vojenský test hluboko v Arktidě
RSS

Starlink dokončil „úspěšný“ vojenský test hluboko v Arktidě


Jediné, co progresivní korporátní média a radikální levice v Bílém domě nemohou vystát, je prohlubování vazeb Elona Muska s ministerstvem obrany od startů raket až po poskytování vysokorychlostního internetu armádě z nízké oběžné dráhy. (Foto: X)









Podle agentury Bloomberg Muskova satelitní internetová služba nazvaná „Starlink“ úspěšně dokončila devítiměsíční pilotní test v drsném, zasněženém prostředí v Arktidě.




SpaceX is tracking to launch over 80% of all Earth payload to orbit this year pic.twitter.com/DMf5tpG0kI — Elon Musk (@elonmusk) December 6, 2023

Musk promluvil, jak to bylo ve skutečnosti s „blokací“   Starlinku na Ukrajině

Brian Beal, hlavní inženýr Ředitelství integrovaných schopností Výzkumné laboratoře vzdušných sil, uvedl, že StarLink je „spolehlivý a vysoce výkonný komunikační systém v Arktidě, včetně aplikací na cestách“.



Beal uvedl, že test skončil v červnu a hodnotil užitečnost systému StarLink pro vysokorychlostní internet v odlehlých oblastech, který lze zřídit během několika minut.



„Testovali jsme ve velmi silném větru a velmi nízkých teplotách,“ řekl a dodal: „To vše ale proběhlo hladce. Jakmile jsme terminály bezpečně namontovali, aby odolaly silnému větru, fungovaly skvěle a bez problémů.“




Premiéra ve věčném ledu. Boeing 787 přistál na jižním pólu

Musk má za sebou měsíce úspěšné práce se službou Starlink. Pentagon udělil společnosti Starlink v červnu smlouvu na podporu Ukrajiny a koncem září jí udělil další kontrakt na projekt Starshield v hodnotě 70 milionů dolarů.



Podle zpráv se Starlink připravuje na vstup na burzu v roce 2024. Musk nedávno oznámil: „S potěšením oznamuji, že @SpaceX @Starlink dosáhl rentabilního cash flow!“.



V září zveřejnil blogger společnosti Tesla Sawyer Merritt na serveru X graf, který ukazuje, že nástup nových zákazníků společnosti Starlink je od června 2022 parabolický. Služba má nyní více než 2 miliony uživatelů po celém světě.




Musk mluvil přímo s Putinem, tvrdí představitel Pentagonu

Mezitím má SpaceX v současné době hodnotu 175 miliard dolarů. V letošním roce dopravila na oběžnou dráhu 80 % veškeré hmotnosti užitečného nákladu na Zemi.



Dokonce i Jeff Bezos si Muska najal pro starty raket, protože jeho vesmírná společnost Blue Origin byla postižena „frustrujícími zpožděními“ , včetně výbuchu raketového motoru během rutinního testu na začátku tohoto roku.



Demokraté jsou Muskovým úspěchem rozzuřeni a pokusili se vyzbrojit federální úřady, aby zabránily nejnovějšímu startu Starshipu.




61 fotografií Antarktidy z roku 1912, důkazy o dávných civilizacích?

Musk se stává „nezrušitelným miliardářem“.



Zdroj: bloomberg.com
Článek Starlink dokončil „úspěšný“ vojenský test hluboko v Arktidě se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden