Kanadská armáda nařídila menstruační soupravy na pánských toaletách
RSS

Kanadská armáda nařídila menstruační soupravy na pánských toaletách


V souladu se závazkem liberální vlády k „inkluzivitě“ musí kanadské vojenské základny do 15. prosince poskytnout na pánských toaletách menstruační výrobky, včetně tamponů a vložek. (Foto: Flickr)









Tato směrnice, kterou vydala kanadská agentura pro zaměstnanost a sociální rozvoj, se vztahuje na všechna federálně regulovaná pracoviště a vojenská zařízení.



Společnost True North nezávisle ověřila provádění této politiky na nejméně jedné vojenské základně kanadských ozbrojených sil (CAF), kde jsou nyní menstruační soupravy k dispozici na pánských toaletách.




Indický diplomat: Trudeau byl v Indii v depresi a zfetovaný


Now available in men's washrooms across all Canadian Forces Bases. Menstrual products. "Why is everyone quitting the CAF?" pic.twitter.com/SgxOKxEHZ7 — Veterans 4 Freedom (@Vets4FreeCanada) December 6, 2023
Major Soomin Kim z ministerstva národní obrany potvrdil, že toto rozhodnutí je v souladu se směrnicemi federální vlády, které zdůrazňují dodržování kanadského zákoníku práce.



„Od 15. prosince 2023 budou podle kanadského zákoníku práce všechny federálně spravované umývárny povinny poskytovat menstruační pomůcky všem zaměstnancům,“ řekl major Kim pro True North.




Tleskali mu ve stoje. Polsko chce nyní vydat nacistického zločince

Federální směrnice zdůrazňuje svůj závazek „ lépe chránit menstruující zaměstnance“ tím, že nařizuje přítomnost menstruačních výrobků na všech toaletách bez ohledu na jejich určené pohlaví.



Podle nedávné federální informační zprávy čelí CAF náborové krizi, protože se snaží najít ochotné Kanaďany, kteří by doplnili prořídlé vojenské řady.



Směrnice rovněž uvádí konkrétní požadavky na zaměstnavatele, včetně zajištění krytých nádob na odkládání menstruačních výrobků.




Trudeau ztratil nervy po otázce, o hledání míru na Ukrajině

„Předpisy stanoví, že menstruační výrobky musí být na všech toaletách bez ohledu na jejich označené pohlaví. To znamená, že v každé toaletní místnosti označené jako ženská, mužská i všechna pohlaví budou muset být menstruační výrobky. Neomezený přístup k menstruačním výrobkům lépe chrání menstruující zaměstnance a zajišťuje, aby se cítili bezpečně a mohli používat toaletní místnost, která nejlépe odpovídá jejich pohlaví,“ píše se ve směrnici.



„Zaměstnavatelé musí také zajistit, aby byla k dispozici zakrytá nádoba na odkládání menstruačních výrobků. Nádoba na likvidaci musí být umístěna v každé toaletní místnosti, která má jeden záchod. V místnostech s více toaletami musí být nádoba na likvidaci umístěna v každé toaletní kabince.“



Směrnice definuje menstruační výrobky jako tampony „zaváděné do pochvy při menstruaci, s aplikátorem nebo bez něj“ a vložky, které „absorbují menstruační tekutiny přiložením ke spodnímu prádlu během menstruace“.




Trudeau představil plán na více než zdvojnásobení počtu členů NATO v Lotyšsku

V celé Kanadě se i další vládní instituce snaží rozšířit přístup k menstruačním výrobkům hrazeným daňovými poplatníky ve všech toaletách.



Například okres Saanich oznámil plány na bezplatné poskytování menstruačních výrobků ve všech veřejných umývárnách, včetně pánských.



Radní, kteří tuto iniciativu podporují, tvrdí, že z ní budou mít prospěch „lidé, kteří menstruují „, a ti, kteří čelí finančním omezením.



Zdroj: tnc.news
Článek Kanadská armáda nařídila menstruační soupravy na pánských toaletách se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden