Svět ovládají psychopati. Nacházíme se na civilizačním Titaniku, který jde ke dnu
RSS

Svět ovládají psychopati. Nacházíme se na civilizačním Titaniku, který jde ke dnu




NESPOKOJENY
Ovládají nás psychopati . Jejich hra skončí, až se lidé probudí a změní své chování. Výměna kapitána, premiéra, prezidenta nebo nějakého globálního vůdce vůbec nic nezmění.  Psychopati nemají fungující centra , která jsou zodpovědná za stud, svědomí, soucit, laskavost. Lidé se diví – proboha, jak se mohou takhle chovat, jak mohou být tak zlí, zavírat nás, týrat nás, očkovat nás? A oni se diví – čemu se ti lidé diví? Přece když mohu týrat, no tak týrám.
Vývoj civilizace bude záležet na tom, kolik lidí se probudí a změní své chování. Kdyby si lidé uvědomili situaci, nenechali se manipulovat a začali hledat řešení v sobě a mezi sebou v mezilidském kontaktu, sblížení, porozumění, tak se hra těch psychopatů sesype jako domeček z karet.
Velká část lidí se nechá strhnout, zmanipulovat, k nějakému boji s něčím, než by sami provedli reflexi a hledali chybu a řešení v sobě.
Profesor Nutella , profesor Penicilin, vytuněný motorkář bez helmy, paní, co radí čelit zdražení energií svetry, pistolnice, co střílí od boku, miluje zbraně a nenávidí muže. Přehlídka diagnóz, deviací a osobnostních poruch. Přehlídka hlouposti, namyšlenosti a neschopnosti. Co si občané zvolili, to mají. Komu není rady, tomu není pomoci. Oficiálně nejhorší premiér v čele. ANO, bude hůř. – Srdečně  Jan Hnízdil
Většina společnosti stále očekává, pasivně, odevzdaně, že se objeví nějaký vůdce, který prohlásí „ano bude líp“, třeba. Když se to nepovedlo Zemanovi, tak se to povede Babišovi, když ne Babišovi, tak Fialovi.  Ale je to stále iluze čekání na vůdce , který vám naslibuje hory doly, aby pak pochopitelně nic z toho nesplnil. Lidé jsou zklamaní, ale místo toho, aby konečně pochopili, že je to na nich, že je to o jejich chování, o jejich způsobu života, tak dál hledají nějakého dalšího vůdce podvodníka.
Je potřeba v podstatě nasednout na nějaký malý člun, na ten člun přizvat toho, kdo je stejného smýšlení, a vzdálit se od potápějícího se Titaniku do klidnějších vod, a tam stavět nový systém.
Je to analogie Titaniku.  Ta loď se potápí, nelze jí zachránit . Narazila na ten ledovec, byl to symbol pýchy, vzpupnosti, a lidé na té palubě spoléhali na to, že to jak dokonalý technický výdobytek, tak dokonalá loď, že se nemůže potopit. Oni do poslední chvíle věřili, už když měli vodu po krk, tak věřili, to se nemůže potopit.
Změna společnosti je možná jedině změnou chování každého člověka, i za cenu osobního rizika . Bez toho rizika to prostě nepůjde. Lidé si musí uvědomit, jestli pro ně je schůdnější setrvat na tom Titaniku, čekat do poslední chvíle a poslouchat tu kapelu a popíjet míchané nápoje. Nebo riskovat opuštění Titaniku a naskočit do záchranného člunu, a začít ze všech sil pádlovat a vzdálit se a začít budovat nový systém. Toto rozhodnutí musí udělat každý za sebe. To za nás žádný politik ani vůdce neudělá.
Svět ovládají psychopati.
Nacházíme se na civilizačním Titaniku, který jde ke dnu. Změna kapitána, premiéra, prezidenta nebo nějakého globálního vůdce vůbec nic nezmění. Vývoj civilizace bude nyní záležet na tom, kolik lidí se probudí a změní své chování.
Proč nám vládnou psychopati? Jaké nástroje pro ovládání veřejnosti psychopati využívají? Kdo vlastní hlavní média a rozhoduje o tom, jaké informace se k lidem dostanou? Proč dnešní vládnoucí elity neumí řešit ty nejzásadnější globální problémy? Jaký vliv na vývoj budoucnosti máme my lidé? Proč uzdravení společnosti spočívá v uzdravení jedince?
Hra psychopatů musí skončit.
Kdyby se lidé probudili, uvědomili si situaci, nenechali se manipulovat a začali hledat to řešení v sobě a mezi sebou v tom mezilidském kontaktu, sblížení, porozumění, tak ta hra těch psychopatů se sesype jak domeček z karet.
Co bychom si měli my lidé uvědomit? Proč je současný systém neudržitelný? Jak můžeme začít vytvářet nový systém? Proč vystoupil z lékařské komory? Jak by mělo fungovat zdravotnictví? Co znamená Bůh?

The post Svět ovládají psychopati. Nacházíme se na civilizačním Titaniku, který jde ke dnu first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden