61 % Rakušanů proti politické korektnosti
RSS

61 % Rakušanů proti politické korektnosti


„Politická korektnost“ zachází v Rakousku příliš daleko, myslí si občané…



Politická korektnost: Téměř dvě třetiny proti genderu & LGBTQ propagandě



Je to kontroverzní téma téměř všude: o genderu se někdy vášnivě diskutuje na pravidelných schůzkách, ve firmách i v rodinách. Nyní probíhá velký průzkum Gallupova institutu s 2000 respondenty (19. září až 19. října, online a osobně, zástupce rakouské populace ve věku 16 a více let).



Přísně proti genderu v administrativě



61 % populace je proti používání genderově vhodného jazyka, jako je genderová hvězda nebo dvojtečka ve veřejné správě.



39 % říká, že  „politická korektnost“  zachází v podstatě příliš daleko, 23 % to považuje za vhodné,26 % by chtělo více genderu.



Mladší lidé jsou tomu spíše nakloněni



Existují jasné rozdíly v závislosti na věku a politické orientaci. Zatímco 42 % lidí starších 30 let se domnívá, že politická korektnost zašla příliš daleko, u mladých lidí do 30 let je tento podíl pouze 29 %. Příznivci Zelených a socdem SPÖ s největší pravděpodobností vnímají nedostatek politické korektnosti a příznivci FPÖ a ÖVP jsou proti politické korektnosti.



Pouze 14 % dotázaných v průzkumu bylo pro používání genderově vhodného jazyka v administrativě. Čtvrtině populace je jedno, zda je pohlaví ve veřejných listinách uvedeno či nikoli.



59%: nemělo by to být tak důležité



Pro většinu respondentů jsou otázky pohlavní identity v politice nadměrně zastoupeny. 59 % si myslí, že se příliš zaměřuje na jazyk vhodný pro pohlaví, 43 %vidí příliš velký důraz na práva LGBTIQ komunity a 39 % vidí téma „rozmanitosti“ nadměrně zastoupené. Tyto oblasti však nacházejí největší podporu mezi sympatizanty Strany zelených.



Věci sociální



Dotazovaní potvrzují, že politici mají v sociální spravedlnosti co dohánět. 67 % populace je toho názoru, že politika věnuje příliš málo pozornosti sociální nespravedlnosti ve společnosti. 44 % vidí příliš malý politický závazek k osobní svobodě. Tento podíl je zvláště vysoký mezi sympatizanty FPÖ i ÖVP (lidovci). 



Autor: Redakce, Praha, ČR, 15.12.2023



Zdroj:



https://www.oe24.at/oesterreich/political-correctness-fast-zwei-drittel-gegen-das-gendern/578791609



The post 61 % Rakušanů proti politické korektnosti first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden