Glosa MM: Velký krok kupředu a velký krok pro Evropu
RSS

Glosa MM: Velký krok kupředu a velký krok pro Evropu


MIROSLAV MACEK
Jen pro připomenutí, jak podle názoru čerstvého předsedy ODS Petra Fialy pracovala v roce 2014 EU:
„Kdekdo se spoléhá na nějaké bruselské recepty. Ale které to jsou? Znáte nějaké, které fungují? Já tedy ne.“
Kdy se to tak náhle změnilo k lepšímu, zní moje otázka.
„Musím říct, že jsme se významným způsobem posunuli. To, k čemu jsme dospěli v těchto hodinách, lze považovat za velký krok kupředu a velký krok pro Evropu,“ okomentoval průběh summitu novinářům v Bruselu český premiér Petr Fiala.
„Bylo schváleno rozhodnutí o rozšiřování Evropské unie. To, co je podstatné, tak zahájení přístupových jednání s Ukrajinou a Moldavskem a také otevření se za splnění určitých podmínek přístupovým jednáním Bosně a Hercegovině,“ řekl Fiala s tím, že došlo také k udělení statusu kandidátské země Gruzii.
Provolejme dvaapůlkrát hurá! Hurá, hurá, hu!
Sebevražda EU se konečně o značný kus přiblížila!
Rektor VŠE Dvořák prohlásil mimo jiné v televizi, že děkan Ševčík byl vyhozen též za „velmi nevhodné výroky o panu premiérovi“.
Předpokládám tedy, že celá naše kulturní fronta povstane jako jeden muž (feministkám se omlouvám za užití tohoto zcela nevhodného ustáleného spojení) a postaví se za děkana Ševčíka, neboť větší veřejně vyslovené bolševické zvěrstvo jeden aby pohledal…
p. s. Velmi nevhodné výroky o rektoru Dvořákovi rozhodně nevyslovujte!
Ministerstvo obrany nakoupí od zbrojařské firmy STV Group munici pro protitankovou zbraň RPG-7 až za 2,5 miliardy korun bez DPH.
Díky nákupu bude podle ministerstva v příštím roce možný výcvik ukrajinských vojáků na českém území.
Doufám, že všichni plátci daní se po této zprávě bezmezně zaradují, byť nepůjde o výcvik těch bojeschopných Ukrajinců, kteří před naverbováním do armády prchli k nám.
Ale vážně: neměly by se podobné výdaje hradit z dobrovolné válečné půjčky, na kterou by chcimírové a Putinovi švábi nemuseli nedobrovolně přispívat, zato však Černochová a další čactí válečníci by mohli zastavit své majetky a předvést se?
Slova k zapamatování, tentokrát ukrajinského prezidenta Zelenského:
Nejdůležitějším cílem ukrajinských sil je udržet a zničit ruskou armádu na Ukrajině.
The Washington Post píše, že americká rozvědka předpověděla porážku ukrajinské armády a selhání vojenských plánů kyjevského režimu. Úředníci ministerstva zahraničí však tyto informace skryli a informovali Washington o „velkých úspěších Kyjeva na frontě“.
Zdá se, že se hledá viník. Kdo to bude u nás?
Americký Senát včera výraznou většinou přijal návrh obranného rozpočtu pro další fiskální rok ve výši 886 miliard dolarů (asi 19,9 bilionu korun). Jde o částku o tři procenta vyšší než v loňském roce a nejvyšší za posledních více než 20 let.
Návrh zahrnuje mimo jiné krátkodobé prodloužení platnosti zákona o sledování zahraničních občanů využívajících americké poskytovatele telekomunikací.
Psst, Velký Bratr vás ve vašem vlastním zájmu sleduje a hlídá, takže můžete nadále klidně spát…
Čtenář glos T. M. M. mi napsal:
Zdá se mi, že se z toho “bezpodmínečného zachování ukrajinských hranic” dělá zbytečně velký fetiš. Podívejme se, jak to bylo s námi: do roku 1918 jsme ani žádný vlastní stát neměli. Pak najednou docela velké Československo s Podkarpatskou Rusí (PR). Zanedlouho Sudety pryč, Slovensko pryč včetně PR. Zmenšili jsme se na méně než polovinu. No a stalo se nám něco tak strašného? Prostě jsme to akceptovali. Žádné území nestojí za ztráty mnoha set tisích mladých životů. Hranice se posledních 100 let v Evropě měnily zcela zásadně. A nikoho neubylo. Považuji mír za hodnotu absolutní. Mír je ještě důležitější než svoboda.

MACEK Miroslav

The post Glosa MM: Velký krok kupředu a velký krok pro Evropu first appeared on .


Nejčtenější za týden