Slušní lidé jsou znepokojeni
RSS

Slušní lidé jsou znepokojeni



LADISLAV POKORNÝ

Ministr průmyslu a obchodu nedávno všechny  slušné občany šokoval  prohlášením, že někteří obchodníci dovážejí do Česka ruský plyn, přestože zde vůbec není potřeba. My, zodpovědní občané, tuto informaci považujeme za alarmující.Drzost ruských fašistů nezná mezí a bohužel i u nás se najde celá řada kolaborantů, kteří se neštítí přiživit se nejen na hybridních hrozbách, kterými ruský agresor narušuje evropské hodnoty a postupně na svou stranu dostává liknavce a slabochy typu Orbána či Fica, ale i na tak odporných činech, jako je pokoutní dovážení agresivního a nedemokratického ruského plynu.

 


„Ruský plyn do Česka dovážet nepotřebujeme a zásoby na letošní zimu jsme si vytvořili i bez něj. Tento týden jsme z měsíčních dat ERÚ (Energetického regulačního úřadu) zjistili, že od října k nám přesto začali někteří obchodníci plyn z Ruska dovážet.“ (ministr Josef Síkela, listopad 2023)
Celá věc zavání nejen zlehčováním snahy a konání naší vlády a potažmo celé lidem demokraticky zvolené pětikoalice, ale zřejmě i kolaborací s ruským agresorem, nemluvě o urážce ukrajinského lidu a jeho představitelů. Naši občané byli již mnohokrát ubezpečeni, že ruský plyn za dumpingové ceny už nebude nadále otravovat ani naše domácnosti, ani naše firmy, protože se bez něho dokážeme velmi snadno obejít, a všichni jsme v únoru letošního roku přivítali slova předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové o tom, že jsme se zbavili závislosti na ruském plynu, protože už ho u nás nevyužíváme z 97 %, ale jen z pouhých 4 %, jestli vůbec.
Každý rozumně uvažující člověk tehdy jasně chápal, že ve srovnání s takto husarským kouskem, který vláda předvedla, jsou o něco vyšší ceny plynu pocházejícího z demokratického prostředí či obléknutí několika svetrů navíc obětí především symbolickou a že český národ dostal od vládních představitelů krásný dárek, totiž příležitost prokázat svůj pevný postoj a příklon k evropským hodnotám, kterých si všichni vážíme a které chceme i nadále společně budovat. Přihlédneme-li navíc k tomu, že protiruské sankce, které celou záležitost se zbavením se závislosti na ruském plynu doprovázely,  Putina srazily na kolena , bylo možné vládě Petra Fialy jen zatleskat.
Bohužel, toto šťastné období netrvalo příliš dlouho a nedávno na nás jako blesk z čistého nebe dopadla výše zmíněná informace odhalená Josefem Síkelou. Její šokující charakter nás však nutně musí vést k otázkám, kdo tedy jsou oni „obchodníci“, kteří k nám nadále ruský plyn zcela bezohledně dovážejí?  Jak to , že se jim pokoutními a temnými cestičkami podařilo dosáhnout toho, že v současné době pochází z Ruska až 40 % plynu dováženého do Česka?  Jak to , že zodpovědné orgány nebyly dostatečně bdělé a dopustily, aby se našim představitelům a našim občanům Putin takto drze chechtal do tváře?
My, zodpovědní občané, jsme touto situací hluboce znepokojeni a žádáme vládu, aby celá záležitost byla přísně vyšetřena a aby všichni, kteří se na tomto kolaborantském jednání podíleli (a v této záležitosti padni komu padni, ať už jde o tzv. obchodníky, či koncové uživatele, kteří se neštítili takový plyn odebírat), byli veřejně označeni a vyřazeni ze společnosti demokraticky a vlastenecky smýšlejících občanů.
A to bez ohledu na jakési „obchodní tajemství, jež je beztoho jen jakousi obezličkou chránící podobné živly. My všichni, kteří se hlásíme k evropským hodnotám a liberální demokracii, jsme přesvědčeni, že není nejmenší důvod, abychom nad takovým jednáním zavírali oči, či takto dokonce podporovali ruského agresora a jeho místní přisluhovače.
Vyzýváme tedy tímto ministra Rakušana, aby uplatnil všechny své pravomoci a zjednal nápravu.
U nás v České republice Putinovým slouhům pšenka nepokvete!


 
Ladislav Pokorný

The post Slušní lidé jsou znepokojeni first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden