Přátelství, rodina, vzájemnost
RSS

Přátelství, rodina, vzájemnost




DAVID MARTÍNEK
Je to těžké. A bude to těžké především pro rodiny obětí téhle strašlivé události. Je mi to nesmírně líto a vlastně, nenacházím ani slov. Jen mohu tiše a z dálky projevit soustrast. Rodinám, které byly zasaženy touto strašlivou událostí. Přátelům, kolegům, studentům z fakulty, kamarádům.

Věřím, že lidé na tom jsou stejně. Že naprostá většina plně soucítí.
My ostatní musíme najít cestu, jak se s tím vyrovnat.
A cestou, možná dobrou, je vrátit se ke svým blízkým.
Je Štědrý den. Požehnaný den. Kdy máme a můžeme i v tomhle hrozném okamžiku, najít chvilku pro své rodiny, děti, přátele. Máme možnost je obejmout. Mluvit spolu. Zasmát se. I když je to občas v rodinách složité.
Vlastně nejde o žádné dárky, krámy, načančané stoly. Potřebujeme rodiny, přátele, kamarády.
Potřebujeme vzájemnost.
Žádná vláda, žádný režim, žádné zlo, lži, teror nedokáže zlomit společnost, kde lidé cítí vzájemnost. V níž si lidé navzájem projevují podporu. Kde sice mají různé názory a musí, z podstaty, tvrdě hájit své zájmy, aby přežili. Ale nad tím uznávají hodnotu lidství.
Humor. Přátelství. Schopnost povznést se nad vlastní chyby. Schopnost odpouštět jiným. Odolávat zlu společně. Upřímností. Pravdou. Odvahou.
Lidé dokáží rozeznat, co je zlé a co jim neprospívá. Vidím to každý den.
Věřím, že když dokážeme vrátit rodinám jejich smysl a naše životy dokážeme obohatit o další lidi, přátele, kamarády, blízké, s nimiž můžeme sdílet tuto složitou dobu, posuneme se. Od atomizované společnosti ke společnosti, která je zdravá, silná a dobrá.
Moc bych si to přál.
Krásné Vánoce, přátelé.
S úctou a láskou.
 
FB

The post Přátelství, rodina, vzájemnost first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden