Netanjahu odpovídá Hamásu: „Válku nezastavíme, vzdejte se, nebo zemřete“
RSS

Netanjahu odpovídá Hamásu: „Válku nezastavíme, vzdejte se, nebo zemřete“


INN


Premiér Benjamin Netanjahu znovu prohlásil, že Izrael nepřestane bojovat, dokud nedosáhne svých cílů.
Premiér Benjamin Netanjahu ve čtvrtek reagoval na naléhání Hamásu, aby Izrael ukončil válku před jednáním o dohodě s rukojmími, a zopakoval své ujištění, že Izrael nepřestane válčit, dokud nedosáhne svých cílů.





„Budeme bojovat až do vítězství. Válku nezastavíme, dokud nedokončíme všechny její cíle – úplnou eliminaci Hamásu a osvobození všech rukojmích,“ prohlásil premiér v krátkém videoposelství.
„Možnosti, které nabízím Hamásu, jsou velmi jednoduché: vzdát se, nebo zemřít. Nemají a nebudou mít jinou možnost. A poté, co Hamás zlikvidujeme, budu ze všech sil pracovat na tom, aby Gaza nepředstavovala pro Izrael žádnou hrozbu. Ne ‚Hamastán‘ a ne ‚Fatahstán‘,“ dodal Netanjahu.
Sami abú Zuhrí, vysoký představitel Hamásu a mluvčí organizace, prohlásil, že vedení teroristické skupiny neochvějně trvá na svém rozhodnutí trvat na příměří v Gaze před tím, než se uskuteční jednání o nové výměně vězňů, která by znamenala propuštění nevinných izraelských rukojmí výměnou za odsouzené teroristy.
Na požadavky Hamásu reagoval ve čtvrtek během návštěvy jižního Izraele také předseda Národní jednoty Benny Gantz.
„Aktivity v Gaze budou pokračovat a škody Hamásu se prohlubují a budou pokračovat hluboko na území a v různých fázích,“ prohlásil Gantz.
Dodal: „Neexistuje žádný záměr zastavit boje, dokud nepřivedeme zpět rukojmí a nezměníme realitu na jihu a severu. Odmítnutí Hamásu propustit po 70 dnech ze zajetí starší, nemocné a ženy, které přitom riskovaly své životy, je dalším důkazem, že musíme odstranit hrozbu Hamásu. Je to důkaz, že Hamás je horší než ISIS a rozsudkem nad jeho vůdci a členy je smrt. Abychom tuto hrozbu odstranili, budeme pokračovat v boji, dokud nedosáhneme svých cílů.
Přítomnost Hamásu způsobuje obyvatelům Gazy vážné škody. Ten, kdo nešetří své občany, zatímco spí v luxusních hotelech, které využívá k přežití, je válečný zločinec. Bude to trvat tak dlouho, jak budeme potřebovat. Budeme bojovat a zvítězíme,“ uzavřel Gantz.


 

Arutz Sheva – Israel National News

The post Netanjahu odpovídá Hamásu: „Válku nezastavíme, vzdejte se, nebo zemřete“ first appeared on .


Nejčtenější za týden