Další posílení německé AfD: CDU jde do předvolební kampaně s Angelou Merkelovou
RSS

Další posílení německé AfD: CDU jde do předvolební kampaně s Angelou Merkelovou


Jeden z hlavních důvodů dominance CDU v předvolebních průzkumech je fakt, že Merkelová, bývalá hlavní tvář strany, odešla do důchodu. Právě ona podpořila drastickou výměnu obyvatel Německa (která pokračuje i za stávající vlády semaforu) a  právě ona stála za ukončením jádra. A právě odpor proti oběma těmto krokům Merkelové vede stále víc Němců k volbě AfD.
Mnozí však stále naskakují na mainstreamové útoky na AfD coby fašistickou, nacistickou, xenofobní, antisemitskou a rasistickou stranu. Tyto nálepky sice na mnoho Němců přestaly fungovat, nicméně značný segment tamní populace je stále velmi lehce manipulovatelný mainstreamovými médii.
A pokud jde o odpůrce migrační politiky a Green dealu, pak nemají mnoho na výběr koho volit. Stávající německá vláda všechny tyto destruktivní politiky plně podporuje a mimo ní je už v opozici jen CDU a AfD.
Politicky negramotní jedinci nevnímají, že CDU není skutečnou opozicí, ale pouze opozicí řízenou a díky několika málo čelním představitelům této strany, kteří se prezentují jako bojovníci proti migraci, si tato „názorově flexibilní“ strana stále nachází dostatek voličů. Co na tom, že to byla právě CDU Merkelové, kdo přišel s nápadem vyřadit z provozu všechny jaderné elektrárny.
Co na tom, že to byla opět CDU v podobě Merkelové, kdo prohlásil ono obligátní: „Wir schaffen das.“ Mnoho voličů, odpůrců stávající vládní koalice, nechce volit AfD, protože je považují za radikály, které prostě „lepší lidé“ nevolí.
A i když jsou tito voliči zásadně proti výměně obyvatel i proti uzavření jaderných elektráren, stále volí CDU, často v představě, že bez Merkelové se strana obrodila.
Po odchodu Merkelové se zdá, že mnozí rádi zapomínají na to, kdo je původcem stavu země. Aktuální rozhodnutí CDU však možná tyto spáče konečně probudí. Nebo alespoň některé z nich…
Šéf CDU Linnemann odmítá rozchod s érou Merkelové. Spíše chce získat bývalou kancléřku pro vystoupení ve volební kampani. Koneckonců, on sám prohlásil: „vládla této zemi dobře.“
Předseda CDU Carsten Linnemann oznámil svůj záměr získat bývalou kancléřku Angelu Merkelovou jako podporovatelku pro nadcházející volební kampaň do Bundestagu. Údajně doufá v její pomoc v boji za znovudobytí kancléřství.
„Potkali jsme se před několika měsíci a vedli jsme dlouhý rozhovor. Obsah zůstává důvěrný. Ale nevidím, že by už nechtěla CDU podporovat,“ řekl Linnemann  Sternu .
Generální tajemník CDU navíc varoval svou stranu před loučením se s Merkelovou: „Myslím, že je důležité, abychom se nerozloučili s minulostí. To by bylo špatně,“ řekl.
„Merkelová,“ zdůraznil Linnemann, „patří k CDU stejně jako ostatní čtyři kancléři. Formovalo nás to. Pod jejím vedením byla tato země dobře spravována. Samozřejmě došlo i k chybám. Je důležité poučit se z chyb.“
Merkelová byla v letech 2000 až 2018 předsedkyní CDU a v letech 2005 až 2021 kancléřkou. Mimo jiné je zodpovědná za odklon od jádra a masovou imigraci do Německa, která pokračuje dodnes.
Díky politickému směřování Merkelové, které označila za „bezalternativní,“ strana následně ztratila řadu voličů ve prospěch AfD.
A díky stávajícímu rozhodnutí CDU nejspíš ztratí i další voliče…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Další posílení německé AfD: CDU jde do předvolební kampaně s Angelou Merkelovou se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden