Zelenskyj vysvětlil, proč v tuto chvíli nemá smysl vést mírové rozhovory s Putinem
RSS

Zelenskyj vysvětlil, proč v tuto chvíli nemá smysl vést mírové rozhovory s Putinem


UKRAJINA – Ukrajinský prezident Volodymr Zelenskyj odmítl možnost mírových rozhovorů s Vladimirem Putinem, protože ruský vůdce cítí „krev“ a považoval by je za projev slabosti. (Foto: Shutterstock)









Zelenského komentáře pro časopis The Economist přicházejí v době, kdy někteří lidé v USA vyzývají k jednání o ukončení války na Ukrajině v době, kdy se blíží její druhé výročí a kdy Rusko obnovilo bombardování ukrajinských měst.




Zelensky explains again why there is no point in engaging in peace talks with Putin at this point pic.twitter.com/m2rPoipa40 — Visegrád 24 (@visegrad24) January 2, 2024
Na otázku ohledně šance na jednání v roce 2024 Zelenskyj upozornil na Putinovy pocity během televizních otázek a odpovědí minulý měsíc, kdy řekl, že nedosáhl požadovaných výsledků pro to, co nazývá „zvláštní vojenskou operací“.




Kyjev byl pod mohutným raketovým útokem, uvedla ukrajinská armáda

„Co to znamená? Že si musíme sednout a říct: ‚Promiňte, prosím, přestaňte‘,“ řekl Zelenskyj. „To není naše pozice – tato slabost a on ji cítí jako (zvíře), protože je (zvíře) a má rád pocit krve.“



„Proto bude cítit (sílu) a sežere vás úplně i s celou vaší EU, svobodou NATO, demokracií, zapomeňte na to,“ dodal. „Proto nevidím žádné signály (míru), vidím jen kroky teroristické země.“



Zelenskyj dodal, že nyní „není vhodná chvíle“ pro diskuse nebo kompromisy, protože „nemáme žádné zásadní kroky vpřed (pro) mír s Ruskem“ .




Zelenskyj: V roce 2024 čeká Rusko hněv, budeme mít milion dronů

Zelenského rozhovor s časopisem The Economist navazuje na rozhovor, který s touto publikací vedl v listopadu jeho hlavní velitel Valerij Zálužnyj a v němž uvedl, že válka dospěla do „ patové situace“ . Zelenskyj později toto tvrzení odmítl uprostřed spekulací o roztržce mezi dvojicí.



V rozhovoru zveřejněném v pondělí Zelenskyj zdůraznil, že Ukrajina má „jediný strategický cíl, deokupovat naše území, být na hranicích naší země. Naše cíle se nezměnily“.



„Cílem je zachránit a mít další úspěšné kroky v Černém moři, pokračovat v úspěších na Krymu na jihu a bránit východ, zachránit Charkov, zachránit tato velmi důležitá města Ukrajiny,“ řekl.




Ukrajinské vedení navrhlo mobilizovat 450-500 tisíc nových branců

Proto je finanční pomoc Kyjevu ze zahraničních metropolí nejen v zájmu Ukrajiny, ale i v zájmu Západu, protože „Ukrajinci bojují za svět,“ dodal.



Zdroj: newsweek.com
Článek Zelenskyj vysvětlil, proč v tuto chvíli nemá smysl vést mírové rozhovory s Putinem se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden