Německo hodlá naturalizovat skoro 200 tisíc Syřanů, kteří přijeli coby „hosté Merkelové“
RSS

Německo hodlá naturalizovat skoro 200 tisíc Syřanů, kteří přijeli coby „hosté Merkelové“

Pamatujete si na rok 2015 a ono památné „Wir schaffen das?“ Merkelová sice již není u vesla, nicméně právě její hosté z té doby se už nemohou dočkat toho, až z nich budou skuteční Němci. Část příchozích Syřanů již občanství získala v loňském roce, většina stále na svůj vysněný den, kdy se stanou již zcela nedeportovatelnou součástí Německa a EU, netrpělivě čeká.
Právě tito hosté Merkelové by měli přijít v nejbližších několika málo letech na řadu.
„U skupiny uprchlíků ze Sýrie pozorujeme nadprůměrnou motivaci k naturalizaci,“ uvedl Jan Schneider, vedoucí vědeckého personálu Německé rady odborníků pro integraci a migraci (SVR). Schneider představil prognózu naturalizace Syřanů. Očekávané urychlení naturalizace by mohlo dokonce vést k problémům v administrativě, která by nemusela takový nápor zvládnout.
Pro období od roku 2022 do roku 2024 se podle panelu očekává velmi opatrný odhad, že 39 000 lidí, kteří uprchli ze Sýrie, bude naturalizováno. „Pokud by se současná dynamika udržela, mohlo by ve stejném období dosáhnout německého občanství dokonce 157 000 Syřanů. To za předpokladu, že úřady zvládnou zpracovat tak vysoký počet žádostí bez masivních zpoždění,“ řekl Schneider.
Pro německou vládu je samozřejmě udělování občanství velmi důležité, neboť jde o nezanedbatelný počet voličů. Stejným způsobem si ostatně mnohé evropské politické strany dováží své budoucí voliče i v dalších zemích. Ve Švédsku už půjde dokonce o 1,2 milionu dovezených voličů. A to se k nim nepočítají jejich již dospělí potomci, kteří se v zemi narodili, takže jsou považováni za Švédy.
Německou vládu jistě netíží ani fakt, že většina těchto údajných Syřanů určených k naturalizaci, přijela do země bez jakýchkoli dokladů a jejich identita byla v té době určena jen na základě toho, co oni sami při příchodu udali. Ovšem to samozřejmě není podstatné, vždyť každý potenciální volič se počítá…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden