Střelba v nákupním centru Kodani – nejméně 3 mrtví
RSS

Střelba v nákupním centru Kodani – nejméně 3 mrtví

V tomto případě je již potvrzeno, že útočil 22letý etnický Dán (viz titulek). Nikde se neuvádí, kdo byly oběti, nicméně lze předpokládat, že útočníkem mohl být Dán, který si vzal za vzor jiného světoznámého útočníka ze severu Evropy – Breivika. Právě identita obětí by mohla napovědět víc k motivu střelby.
Tři lidé byli zabiti a několik zraněno po střelbě v nákupním centru Fields u Kodaně. Etnický Dán byl záhy po útoku zatčen a policie podle dánských médií nevylučuje teroristické motivy.
Střelba začala v neděli večer kolem 17:30 v nákupním centru Fields, které se nachází v Amageru poblíž letiště v Kastrupu.
„Můžeme konstatovat, že došlo ke střelbě, a že je zde několik zraněných a také několik mrtvých,“ řekl Søren Thomasse z kodaňské policie na tiskové konferenci během večera.
Na novém tiskovém brífinku v noci na pondělí oznámil, že po střelbě jsou tři mrtví. Další tři lidé jsou vážně zraněni.
Podle policie probíhá v nákupním centru masivní vyšetřování. Místo činu se nachází v Royal Arena, kde měl umělec Harry Styles uspořádat během večera koncert.
Záběry očitých svědků ukazují lidi prchající z nákupního centra v panice. Podezřelý muž byl také viděn, jak v centru chodí s puškou.
„Měl světlou pleť a byl oblečený v loveckém nebo vojenském oblečení. Vypadal velmi násilně a rozzlobeně,“ řekl svědek Mahdi Al-Wazni dánské TV2.
„Zdálo se, že je velmi hrdý na to, co udělal,“ pokračoval svědek.
22letý muž, kterého policie popisuje jako „etnického Dána“, byl zatčen poblíž Fields.
V současné době policie nemůže vyloučit, že se jedná o teroristický čin.
„Vyšetřování pokračuje a nemůžeme nic vyloučit,“ říká Søren Thomasse.
„V současné době nic nenasvědčuje tomu, že by do útoku bylo zapojeno více pachatelů,“ tvrdí Thomasse.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden