Němečtí zákonodárci zamítli návrh na dodání raket Taurus na Ukrajinu
RSS

Němečtí zákonodárci zamítli návrh na dodání raket Taurus na Ukrajinu


BERLÍN – Němečtí zákonodárci ve středu odmítli návrh opozičních středopravicových křesťanských demokratů, který obsahoval formulaci o dodávkách raket dlouhého doletu Taurus na Ukrajinu. (Foto: Flickr)









Předsedkyně Výboru pro obranu Marie-Agnes Strack-Zimmermannová v rozhovoru pro veřejnoprávní televizi ARD před hlasováním kritizovala křesťanské demokraty za to, že použili podle ní „stranickou taktiku“ , když nezávazný návrh Taurusu spojili s debatou o stavu Bundeswehru a v podstatě tak připravili hlasování proti.




„Německá vláda“ vyzvala k útokům na cíle v Rusku

Bez ohledu na dnešní večerní hlasování bude konečné rozhodnutí o dodávkách Taurusu na Ukrajinu na předsedovi Spolkové bezpečnostní rady, německém kancléři Olafu Scholzovi.



Kancléř v minulosti odmítl, když na něj zákonodárci tlačili s podobnými návrhy na dodávky Taurusu na Ukrajinu. A to i přesto, že Francie, Velká Británie a Spojené státy poslaly ukrajinským silám několik dodávek podobné munice delšího doletu.




Tajný plán Bidena a Scholze pro brzký mír na Ukrajině

Dříve v úterý francouzský prezident Emmanuel Macron oznámil balíček pomoci pro Ukrajinu, který zahrnoval dalších 40 raket s plochou dráhou letu SCALP-EG, které jsou podobné raketám Taurus.



Zdroj: politico.eu
Článek Němečtí zákonodárci zamítli návrh na dodání raket Taurus na Ukrajinu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden