Digitální techničáky
RSS

Digitální techničáky



JANA MARKOVÁ
Tady už opravdu někomu “hráblo”.
Bez přístupu a znalosti internetu, ideálně vlastnictví iPhonu svůj velký techničák už neuvidíte . Začátkem roku totiž lumeni z ministerstva dopravy zrušili technické průkazy vozidel a nahradili je digitalizovanou podobou dostupnou pouze v aplikaci nebo na internetu.
Jako digitalizace je pěkná věc, ale za prvé to v našich podmínkách věčně nefunguje, a za druhé každý člověk má mít právo nebýt online. Nehledě na to, že to i v dnešní době prostě ne všude je možné. A v případě výpadku proudu, či mobilního operátora jste prostě nahraní. A to se děje, ne že ne. A už vidím sedmdesátiletého důchodce, jak se proplétá změtí ministerské aplikace, která je všechno, jen ne uživatelsky přívětivá. Nebo tyhle lidi už vyřazujeme ze života úplně?
Pominu to, že to samozřejmě jako obvykle po spuštění nefungovalo, na STK z toho byli divocí a data nešla ani pojišťovnám . Co ale nepominu je, že v tom jejich systému chybí zásadní věci, třeba rozměry kol vašeho miláčka, což je poměrné problém. A co na to ministerstvo? Chybějící informace, které jste doteď měli v papírové formě tak říkajíc pod nosem, si máte najít na Portálu občana.
Vynikající. K tomu totiž potřebujete mít Identitu občana nebo datovku . Nebo můžete použít aplikaci eTechničák, která ale zatím existuje jen pro iPhone. Asi zalobovala Markéta Pekarová nebo si to neumím vysvětlit. Pak ještě existuje web dataovozidlech, ale lidem se slabší nervovou soustavou se moc nedoporučuje.
Dost by mě zajímalo, kolik tahle zpackaná věc stála a kdo takovou s prominutím hovadinu prosadil. Je to diskriminační tak moc, jak jen to jde. Jo a svůj TP si raději okopírujte, protože o něj přijdete při první návštěvě registru vozidel a už ho neuvidíte.
Dost by mě zajímalo, co na to náš digitální ministr Pirát Ivan. Jestli si to představuje takhle, tak potěš koště. No a ministerstvo dopravy dodatečně slibuje, že si udělá v registru pořádek. Tak to gratulujeme a těšíme se na lepší a digitálně zářivější zítřky.
 
FB

The post Digitální techničáky first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden