Glosa MM: Omluví se Schillerová?
RSS

Glosa MM: Omluví se Schillerová?


MIROSLAV MACEK
Alena Schillerová označila předsedkyni Sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou za Mariju Zacharovovou české politiky a premiér Fiala ji vyzval, aby se za svůj výrok omluvila. To nechápu, omluvu by přece logicky měla požadovat Zacharovová.
Dokonce i z The New York Timesů se stala Putinova hlásná trouba! A co horšího, ve stejném duchu se přidaly i The Japan Times:
„Vojenský výhled Ukrajiny je skličující. Západní zbraně již neproudí na úrovni minulých let. Ukrajinská letní protiofenziva na jihu skončila, aniž by dosáhla svých cílů a ruské jednotky nyní útočí.“
Německý Bundestag zamítl návrh zákona o předání raket Taurus Ukrajině, píší německé Süddeutsche Zeitung.
No, jestli to tak půjde dál, tak se nakonec dočkáme mezinárodní žaloby Německa na USA o náhradu škody za zlikvidovaný Nord Stream…
Opsáno z facebooku:
Žijeme v době, kdy se setkání lidí, kteří hledají způsoby, jak co nejvíce prodloužit válku, říká „mírová konference“.
Ivo Strejček z IVK k vystoupení premiéra a předsedy ODS na sjezdu Pirátů:
Politika ODS se za poslední léta změnila v politiku lidovecky nedůvěryhodnou, ‚topácky‘ probruselsky fanatickou, prodotačně ‚starostenskou‘ a nyní – veřejně přiznáno – i politiku levicově pirátskou.
Čtenář glos V. P. mi napsal:
Dovolím si drobnou reakci na glosy ohledně střelby na FF, na které si zejména někteří politici vládnich stran aktuálne snaži vylepšovat svoje mizerné preference.
Centrálni registr zbraní v elektronické podobě již dávno existuje, veškerá nákupní povolení jsou evidovaná stejně jako pohyb zbraní od jejich vyrobení až po jejich příadnou likvidaci.
Před nákupem zbraně typu B – např. samonabíjecí pistole nebo pušky – musí zájemmce pořádat policii o vydání nákupního povolení na blížeji či šířeji specifikovanou zbraň a bez toho mu ji nikdo neprodá. Prodejce rovněž vidí v systému zda povoleníá existuje a ještě nebylo použito. V souvislosti s tím je úsměvné hovořit o „hlášení podezřelého nákupu“ a „nenápadném nakupování zbraní u více prodejců“. Pokud zájemce disponuje dostatečným počtem nákupních povolení udělených policií, tak jejich využití už z principu nemůže být pro prodejce podezřelým obchodem, to by prodejce musel suplovat práci policie.
Dále bych si dovolil drobnou poznámku k onomu “hrozivému arzenálu”, který by měl vzbudit pozornost- není tomu tak. Pokud se někdo střelbě venuje jako koníčku a pravidelně trénuje, tak vlastní zbraní rovněž větší množství, například proto, že každá se hodí k jinému účelu – asi se shodneme i s laikem, že pistole se pro trénink střelby na dálku příliš nehodí, puška není zrovna vhodná na použití v budově a s brokovnicí nepůjdete na lov vysoké. Na množství samotném není mnoho podezřelého a vlastně ani nebezpečného, ve finále má člověk pouze dvě ruce, a tak je podstatná ta zbraň, kterou v nich drží, nikoliv zbylých deset, které leží v trezoru nebo v kufru na zemi.
V souvislosti s psychologickým vyšetřením si dovolím podotknout, že slib pana ministra Válka o zajištění dostatku psychologů aby“se to zvládlo“ je pochopitelně velmi přínosný. Nejsem si teď jen jistý, jestli bude mít přednost před zajištěním dostatku antibiotik ve všech lékárnách, aby rodiče nemuseli obíhat celé město a shánět, kde seženou léky pro svoje děti, anebo před zajištěním dostupné zubní péče, aniž by na lékaře, který bere nové dospělé pacienty, stály fronty před ordinací už den předem. Anebo před alarmujícím blížícím se nedostatkem pediatrů dasným jejich průměrným věkem. Ale možná jde o slib daný s vědomím, že on už v době platnosti opatření dávno ministrem nebude.
The post Glosa MM: Omluví se Schillerová? first appeared on .


Nejčtenější za týden