Migrace bude v roce 2024 v EU nadále stoupat
RSS

Migrace bude v roce 2024 v EU nadále stoupat


Slavná azylová reforma nefunguje…



Panel expertů: Podle roční prognózy Mezinárodního centra pro rozvoj migrační politiky se v roce 2024 zvýší i počet žadatelů o azyl v Evropě. Azylová reforma není účinná.



Podle odhadů  „Mezinárodního centra pro rozvoj migrační politiky“ (ICMPD)  se imigrace do Německa a Evropy letos opět zvýší.  “Nevidíme žádné známky poklesu čísel,”  řekl  šéf ICMPD Michael Spindelegger.



Spíše je třeba počítat s tím, že do Evropy vyrazí ještě více migrantů z krizových regionů, očekává bývalý rakouský ministr zahraničí. Politik ÖVP zmínil Afghánistán a pásmo Gazy. Více lidí by také mohlo přijít z Ukrajiny, kdyby Rusko zintenzivnilo bombardování ukrajinských měst.



Migrace: Většina lidí chce do Německa



Členy ICMPD je 20 zemí – včetně Německa a Turecka. Organizace založená v roce 1993 je podporována OSN a EU. Přesnou předpověď další imigrace chce zveřejnit v nejbližších dnech.



Již v roce 2023 se počet žádostí o azyl v EU zvýšil o 20 % na přibližně jeden milion. To bylo nejvyšší číslo od uprchlické krize v roce 2016. Nejvíce jich loni přišlo do Německa : 351 000 lidí zde požádalo o azyl.



Azylová reforma, kterou EU nedávno prošla, podle  Spindeleggera  příliv nezmění. Protože toto vstoupí v platnost až v roce 2026:  „Nemusíme doufat v žádnou úlevu letos ani příští rok.“  Šéf ICMPD  očekává, že migrace bude hrát hlavní roli v evropské volební kampani.



Autor: Redakce, 20.1.2024



Zdroj:



https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2024/experten-gremium-migration-wird-2024-weiter-steigen/



The post Migrace bude v roce 2024 v EU nadále stoupat first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden