Lipavský na Světovém ekonomickém fóru vyzval ke „globální cenzuře“
RSS

Lipavský na Světovém ekonomickém fóru vyzval ke „globální cenzuře“


Český ministr zahraničí Jan Lipavský je v Davosu na Světovém ekonomickém fóru (WEF). Tam nabídl své dvě eura o „dezinformacích“ a demokracii – i když o těch prvních mluvil jako o „falešném obsahu“. (Foto: WEF)









Davos je pro ministra tím pravým místem, kde se snaží protlačit domů „mantru“ o „globálních řešeních“.



V tomto případě – „globální řešení (…) a vést globální diskusi o způsobu [sic] komunikace“.




Podivný projev britského kancléře ohledně „věštby“ budoucí pandemie

„Jak komunikujeme?“ Možná je zde trochu jazyková bariéra, ale skutečně pan Lipavský hovoří o přednostech kontroly řeči, ať už se jmenuje jakkoli jinak?



Nezdá se to nepravděpodobné, protože některé z dalších výrazů, které zazněly z jeho úst, zahrnovaly „vládní odpovědnost“ a zcela přímo zmínku o „kontrole“ technologií, která je umožněna díky vládním zásahům, tedy „regulaci“.



(Není vyloučeno, že někde na chodbách WEF zástupci Číny souhlasně přikyvovali…).




Šándor: Pane Lipavský, přestaňte strašit lidi válkou o Vánocích

Zatím se podívejme, jak by to mělo fungovat podle vlády v Praze a jejího zástupce. Mají toho teď jistě hodně, ale volby v různých zemích světa jsou zřejmě na pořadu dne, a kdo jiný by o tom měl mluvit než ministr zahraničí.



Ale i když mají tendenci mluvit o tom, že „4 miliony lidí po celém světě“ jdou k volbám a jak je jemně, nebo ne tak jemně, pošťouchnout, aby si vybrali „ty správné“ kandidáty – vždycky se to vrátí k jediným volbám, na kterých opravdu záleží, zvláště pro organizace, jako je WEF – k volbám prezidenta USA.



Na podobných setkáních se však na tyto volby vždycky nesoustředí a mluví v kruhu, přičemž upozorňují, že „to, co se dnes děje v jedné zemi, se zítra může stát v jiné zemi“ , a to díky globálně dostupným internetovým platformám (nebo právě díky nim).




„Problém jste vy“. Řečník udeřil globalisty v Davosu do tváře

A tak možná vyzkouší „regulaci“ v jedné – aby ji pak zavedli v jiné.



Daňové poplatníky (na celém světě) by snad mělo ještě více než doposud obvyklé útoky na projev znepokojovat to, jak málo originálních nápadů či dokonce obratů nabízejí ti, kteří je prosazují, a naopak to zní, jako by všichni četli ze stejné příručky.



Příkladem budiž Lipavský: (…) A určitě budeme svědky toho, že se bude stále více používat falešný obsah jako něco, co bude narušovat volební proces, co bude narušovat způsob, jakým se společnost rozhoduje.“ (…) „Potřebujeme opravdu globální řešení a vést globální diskusi o tom, jakým způsobem komunikujeme jako lidé, jaký obsah a jakým způsobem se prezentuje.“




Ministr Lipavský se těší na dovolenou na Krymu, přišla reakce z Ruska

„ Takže… je třeba vyvinout určitý druh regulace nebo držení nebo kontroly těchto technologií, (aby) si vlády byly jisté, že to nejde proti zájmům vlád,“ řekl také ministr.



Zdroj: reclaimthenet.org
Článek Lipavský na Světovém ekonomickém fóru vyzval ke „globální cenzuře“ se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden