Uhlíková stopa války
RSS

Uhlíková stopa války


JANA MARKOVÁ
Chcete li vést válku, musíte si kromě nepřítele (není až tak důležitý), dávat pozor na to, abyste byli uhlíkově neutrální! Jinak riskujete přilepení několika aktivistů pod tank. A protože se do bahna lepí dost blbě, mohou to alternovat přilepením na tank.
Klimatičtí vědci z celého světa totiž došli zděšeně k závěru, že války produkují CO2 a naprosto narušují jejich koncept uhlíkové neutrality. Zatím se rozhodli to zkoumat a všem aktérům řádně vyčinit. Protože nejen samotná válka, ale i likvidace jejich následků má uhlíkově nepříjemné dopady. Taková obnova zničeného města je prý úplně mimo uhlíkovou mísu.
Navíc drzé armády jezdí na fosilní paliva, nemají na svých tancích žádné filtry pevných částic, nedali si žádný závazek k EURO7 , nestaví dobíjecí stanice na elektrotanky, ba nestaví elektrotanky vůbec, používají letadla (to tedy používají naši klimatičtí kazatelé taky, ale tam to nevadí) a navíc používají střelné zbraně, nikoliv laserové meče, jako Skywalker nebo Darth Vader.
Takže ne vítězství na válečném poli, ale na poli klimatickém je vážení přátelé ve válečné vřavě limitující. Myslím, že třeba takový Rommel by u Tobruku koukal, kdyby mu elitní vědci té doby přišli oznámit, že je třeba chvíli počkat, než se jeho uhlíková stopa rozprostře v čase a ve zbrojovce vymyslí alespoň nějaký druh DPF filtru pro případ dalších bojů. Ostatně myslím, že i Rusové zírají, jaké v této situaci my Evropané řešíme bojové problémy.
Co říci závěrem? Rusové hodlají ukončit válku přechodem na vlastní válečnou ekonomiku a masivní ofenzívou, Ukrajinci jenom ofenzívou s cizí ekonomikou, Amerika cizí ofenzívou s cizí ekonomikou, ale ani jeden z nich netuší, že to nakonec celé zruší mazaná Evropa (už téměř bez ekonomiky) zavedením emisních povolenek!
 

fb

The post Uhlíková stopa války first appeared on .


Nejčtenější za týden