PreVít na turné
RSS

PreVít na turné




J. KROPÁČ
PreVít vyrazil na turné, s plnou parádou a připraven, ale hlavně, byl to on kdo si vybral bojiště . Mimochodem, právě tohle bylo kouzlo Žižky a Napoleona, že donutil protivníka bojovat tam, kde chtěli oni, Napoleon a Žižka. A PreVít si vybral. Hospodu v místě, kde lidi padají na hubu, kde jej nesnáší, no, a o to tady jde, kde se najde mizivé procento těch kdo jsou schopni formulovat jednoduché souvětí a položit jasnou a jednoduchou otázku.

Jediný důstojný soupeř tam byl – mladý Gregor. A přesně v tom jediném okamžiku pozorný pozorovatel mohl odhalit jeho taktiku.
Naprosto dokonale vyhodnotil, nač má odpovídat a jak, co má jen tak jakoby zmínit a co má vymlčet. A o nic jiného nešlo – říct publiku to co vlastně nechce slyšet, bez rizika důsledků s efektem, kdy to vypadá, že má co říct. On si přál, aby tam ti řvouni byli, dávali mu čas a prostor a současně vypadal, že z nich nemá strach, o respektu nemluvě.
Navenek to byla soda, ale pro toho kdo se rozhoduje, se zjevil kdosi, kdo má koule se postavit davu a to vždy imponovalo . Dav nepotřebuje uhlazené školomety, dav si žádá, kdo se mu postaví čelem. Vzniká tak podvědomý předpoklad, že se postaví čelem i tehdy, když se za ně bude brát. Ale to už je za nejbližší večeři a ten dav neodhalí, že s ním manipuluje psychopat, který je bez mrknutí oka prodá, až půjde do tuhého. Volič nepřemýšlí a nikdy nebude.
Volič si v posledním měsíci před volbami vybere, kdo vypadal dobře a PreVít, jakkoli obklopen ochrankou, dnes stál uprostřed davu. Měl koule . A bude tak stát až do voleb a bude rád za každého, kdo mu přijde do hospody nadávat do fašistů a vyzývat k demisi. On to potřebuje. On tam potřebuje přesně tuto atmosféru, přesně tyto lidi, protože mu to pošle ty co tam nejsou, vidí, nebo dozví se to zprostředkovaně a PreVítovy koule budou stále impozantnější. Volič prostě JE takový.
Myslet si, že vychovám národ je iluzorní. Národ můžu buď nasrat, nebo zblbnout. Nic mezi tím. Národ nebude přemýšlet, národ zajímá ten, kdo má koule a je už docela jedno, že je to asociální psychopat.
Dobrovský, Jungmann, Havlíček – Borovský byli jen Vidláky své doby, ale republiku ustanovil Masaryk se Štefánikem a Benešem, když pendlovali mezi Paříží, Londýnem, Washingtonem a Moskvou, aby pak bez nich, omylem pár pražských nadšenců spustilo proces, na který už nešlo nenaskočit. A poté ideologové začali tvořit „dějiny“.
A tak je to vždy a se vším. PreVít má ambici kočírovat tuhle zemi ze strakovky, ne z kachlíkárny na Letné a tak jako potopil Piráty, potopí kohokoliv…, bez mrknutí oka i nutellira a stejně jako jiný Rakušan, vybral si to nejlepší místo – hospodu v nasrané lokalitě. Protože potřebuje „silné“ pseudooponenty.
Hlubokosklon PreVítovým piaristům, tohle zmákli dokonale a i to šílené úvodní video najednou dává smysl. Teď by měli zbystřit docela všichni a v prvé řadě si uvědomit, že podcenění soupeře je vždy fatální a nic na tom nezmění dehonestační výlevy, co že je to za idiota…, on nic jiného nechce, on to potřebuje, protože právě na tom staví. Pochopil, že dav nevychová, pochopil, že dav musí zblbnout. Když jsem kočíroval odbory, vždycky volili, tak jak jsem chtěl já a ani nevěděli pořádně proč a to je celé PreVítovo kouzlo. On nepotřebuje, aby jeho voliči věděli proč jej volí, jemu stačí, aby jej chtěli volit. A mít koule, je slušný důvod a motivace.
A konstatovat, že je to psychopat, asociál, lhář, manipulátor, opravdu nestačí.
 
fb

The post PreVít na turné first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden