USA: Šokující průzkum ukazuje, jak moc „elita“ nenávidí „plebs“
RSS

USA: Šokující průzkum ukazuje, jak moc „elita“ nenávidí „plebs“


Průzkum, který provedli mezi 1% nejbohatších Američanů, je vlastně shrnutím postojů této „nadřazené elity“ k obyčejným lidem. Ve výsledku se totiž ukázalo, že tato „elita“ si přeje svět, kde by měli ti, kteří zdaleka nedosahují jejich bohatství, co nejhorší život.
Lze tedy říci, že jejich postoj je v souladu s postojem globálních zločinců, kteří se se svými oddanými loutkami schází v Davosu nebo na srazech Bilderbergu. Nicméně právě ti nahoře s pomocí svých loutek rozhodují, ta většina dole může jen určit, která z loutek bude plány elit naplňovat.
Odpovědi této „nadřazené elity“ byly navíc velmi odtržené od toho, co odpovídala běžná populace v podobných průzkumech. Není jistě náhoda, že většina těchto elitářů na posledních krizích vydělala, zatímco většina obyčejných lidí ztrácí.
To je jen potvrzením faktu, že již od Covidu probíhá rychlý přeliv veškerého světového bohatství od dolních 7 miliard do rukou hrstky „vyvolených.“
Šokující průzkum veřejného mínění odhaluje naprosté opovržení, jaké elita zaujímá k široké veřejnosti, přičemž více než tři čtvrtiny chtějí zavést příděly potravin a energie v boji proti „změně klimatu“ a většina si přeje zákaz cestování letadlem na dovolenou.
Průzkum  provedla organizace Committee to Unleash Prosperity (CUP), nezisková zájmová skupina se sídlem v Marylandu.
Organizace se dotazovala členů amerického 1 procenta nejbohatších – definovaného jako lidi s postgraduálním titulem a ročním příjmem vyšším než 150 000 $.
Těmto elitářům byl položen dotaz: „Podporovali byste v boji proti změně klimatu  přísné přidělování plynu, masa a elektřiny nebo byste byli proti?“ 77 % z nich řeklo, že by takovou politiku podporovali.
Mezi absolventy Ivy League se toto číslo ještě zvyšuje na 89 procent.

Jejich bohatství pravděpodobně zajistí, že budou osvobozeni od takového přídělového systému, zatímco chudí lidé budou trpět.
Kromě toho 69 procent elitářů chce okamžitý zákaz plynových sporáků, zatímco 81 procent chce, aby byla vozidla na fosilní paliva postavena mimo zákon.
Většina také chce, aby vláda zakázala používání klimatizace a leteckou dopravu, která není nezbytná, a fakticky tak zakázala dovolené, což jsou pravidla, která se pravděpodobně nebudou vztahovat na jejich soukromá letadla a klimatizaci v luxusních vilách.

67 procent elitářů se také domnívá, že učitelé by měli rozhodovat o tom, co se budou děti učit, ve srovnání s 26 procenty, kteří si myslí, že by o tom měli rozhodovat rodiče.
Průzkum také odhaluje, jak je elita naprosto v rozporu s širokou veřejností v životním stylu a přesvědčení.
Když se hovořilo o tom, kolik svobody by Spojené státy měly dát svým občanům, 47 procent uvedlo, že lidé mají příliš mnoho svobody ve srovnání s 21 procenty, kteří uvedli, že je příliš mnoho kontroly.
Pro srovnání, 57 procent „obyčejných“ lidí uvedlo, že existuje příliš mnoho kontroly, ve srovnání s 16 procenty, kteří uvedli, že je příliš mnoho svobody.
74 procent elit tvrdí, že jejich finanční situace se zlepšuje, zatímco totéž tvrdí jen 20 procent široké veřejnosti.
Neuvěřitelných 84 procent elit také schvaluje práci, kterou Joe Biden dělá jako prezident, zatímco nedávné průzkumy ukazují, že Biden má u všeobecných voličů kladné hodnocení pouze kolem 39 procent.

„Lidé, kteří řídí Ameriku, nebo si to alespoň myslí, žijí v bublině vlastní konstrukce,“  píší autoři ankety.
„Do takové míry se izolovali od každodenní americké reality, že jejich názory na to, co se děje a co by se mělo v této zemi dít, se značně liší od průměrné Ameriky.“

Jak poznamenává Chris Morrison,  výsledky průzkumu se pravděpodobně odrazí v celém západním světě,  podobným způsobem, jakým se odpor proti politice elit replikuje v mnoha různých zemích.
Stejné odtržení „elit“ od většiny je totiž patrné i v dalších zemích ovládaných Washingtonem (což je prakticky celá EU).


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek USA: Šokující průzkum ukazuje, jak moc „elita“ nenávidí „plebs“ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden