Verdikt
RSS

Verdikt


OTTO KAMM

Ústavní soud je asi taková pojistka, jako je pojistka pod názvem Senát , neboli Konírna. Ale čert vzal peníze, tedy peníze důchodců.


Nelze než připomenout, že oproti tvrzení Ústavního soudu, že zpráva o vývoji inflace v roce 2022 byla řečena dostatečně brzo. To bylo jinak. Inflace nabírala zběsilé tempo a jenom bláhový (ministr financí) jedinec si představoval, že bouchnutím šampáňa o půlnoci se všechno změní. Takže se vědělo měsíce dopředu, i když to nebylo na fermanu s razítkem.
Rovněž se tušilo, že nepopulární kroky vyhlášené „včas“ ohledně důchodů by mohly ovlivnit volbu prezidenta, budoucího cestovatele po horách a luzích naší země. (Bez většího užitku).
Ale ze všeho největší zhůvěřilostí byla tvrzení o budoucím vývoji důchodů a nepředstavitelných nákladech na ně. Důchody lze kdykoliv regulovat, dokonce i zmrazit, nejlépe zákonným způsobem, to je řádným legislativním procesem. Takže v budoucnu, mimo zátěže řádově ve výši 20 miliard v roce 2023, by k dalšímu růstu nemuselo dojít a určitě by nedošlo. Takže tvrzení o 100 až 400 miliardách nutných v budoucích letech na důchody byla účelová chiméra.
Takže ministr financí si oddechne, ministerské křeslo si udrží a důchodci si nadále budou kupovat nyní „levnější“ potraviny za stávající – zredukované důchody.
Tak sláva, jeden by si skoro myslel, že naše pětikolka necítí s lidem a porušuje zákony. Jeden by si skoro myslel, že Ústavní soud mohl rozhodnout jinak. Tak, tak, dobře nám tak.


Otto Kamm

 
The post Verdikt first appeared on .


Nejčtenější za týden