Klimatičtí šílenci jdou i po zahrádkářích, soukromé pěstování zeleniny prý škodí klimatu
RSS

Klimatičtí šílenci jdou i po zahrádkářích, soukromé pěstování zeleniny prý škodí klimatu


Jak známo, tak většina zemědělské půdy v USA  byla odkoupena Billem Gatesem, který se již začal orientovat i na další země a podobným způsobem vykupuje zemědělskou půdu také například firma Monsanto – Bayer.
Korporace by tak měly dominovat výrobě potravin – samozřejmě v drtivé většině GMO plodin, případně takových, ve kterých již budou obsaženy očkovací přípravky.
Likvidaci drobného zemědělství aktuálně zažívá zejména Evropa, v posledních dnech vidíme stále více protestujících zemědělců, kteří si začínají tuto tvrdou realitu uvědomovat.
Záminkou k odnímání půdy je samozřejmě vylhaná klimatická agenda. Nicméně v plánu je omezit všechny, včetně těch, kdo zahrádkaří jen pro vlastní potřebu. Tak se to alespoň jeví poté, co se objevila zcela účelová studie.
Nová studie z University of Michigan zjevně zjistila, že zahradničení je pětkrát (nebo možná šestkrát , nevím jistě) horší pro životní prostředí než „konvenční zahradničení.“
Není jasné, jak to spočítali, a je to vlastně jedno. Dokonce se tam píše, že to platí jen pro některé druhy zeleniny a vše záleží na tom, jak je nastavena „infrastruktura.“
O detaily nejde. Je to o další zbrani ve válce s jídlem. Více regulace, více komercializace, méně svobody, to vše ve jménu „boje proti změně klimatu.“
A pokud pochybujete, že toto je cíl, podívejte se na počet různých vládních výzkumných institucí, které výzkumný projekt podporovaly:
Projekt podpořily Britská rada pro hospodářský a sociální výzkum, německé federální ministerstvo školství a výzkumu, francouzská národní výzkumná agentura, americká národní vědecká nadace, polské národní vědecké centrum a výzkumný a inovační program Evropské unie Horizont 202.
Je to docela zřejmý případ, kdy potřebujete studii na podporu určitého úhlu pohledu a pak si takovou studii jednoduše koupíte.
A časem samozřejmě na základě této „renomované studie“ zahájí diskusi o „regulaci.“ Jak vidíte, tak jedním ze sponzorů studie je také EU, takže můžeme očekávat, že bruselští šílenci zahájí i boj proti zahrádkářům.
Toto je jen první krok a nemusíte být přílišní myslitelé, abyste tušili, co se stane dál.
Pěstování vlastní zeleniny se možná hned nestane nelegálním, jen bude stále obtížnější.
Začne to licencemi kvůli bezpečnosti potravin nebo tak nějak, případně kvótami na to, kolik čeho si můžete na svém pozemku vypěstovat.
Licence budou stále dražší a přijdou s dalšími omezeními. Budete moci používat pouze semena od určitých schválených dodavatelů, semena z GMO rostlin, která „ zmírňují dopady změny klimatu. “
Tato semena budou pravděpodobně „ terminátorsk á, “ což znamená, že ve druhé generaci budou sterilní.
Pěstování vlastní zeleniny tak již nejspíš nebude individuální a nezávislou záležitostí, ale jen další přísně regulovanou činností…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Klimatičtí šílenci jdou i po zahrádkářích, soukromé pěstování zeleniny prý škodí klimatu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden