Německo: V některých částech země zavedli vyplácení dávek kartou místo v hotovosti, žadatelé o azyl to odmítají
RSS

Německo: V některých částech země zavedli vyplácení dávek kartou místo v hotovosti, žadatelé o azyl to odmítají


Již před časem jste si zde mohli přečíst o tom, že v některých oblastech Německa padlo rozhodnutí, že budou dávky pro žadatele o azyl, kteří nemají práci, vypláceny formou platební karty, která však může být použita jen na vyhrazených místech a za zboží, které je nutné pro život, tedy například za potraviny, drogerii či oblečení.
Jde v podstatě o jakýsi systém sociálních kreditů a předzvěst toho, jak to může v budoucnu vypadat plošně, pokud bude zavedena programovatelná CBDC a zrušena hotovost.
Nicméně žadatelé o azyl to přece jen mají stále o něco lepší než CBDC v plně bezhotovostní společnosti, protože jistou sumu v hotovosti si zatím mohou vybrat. Přesto to je ovšem pro mnohé z nich nepřijatelné, takže raději prchají jinam nebo se dokonce vracejí domů.
Desítky žadatelů o azyl opustily v posledních týdnech severodurynský okres Eichsfeld. Podle zpráv deníku  Bild je důvodem nový systém vyplácení sociálních dávek, který okresní hejtman Werner Henning  (CDU) zavedl v prosinci.
Místo hotovostních plateb je nyní k dispozici platební karta. Žadatelé o azyl s ní mohou nakupovat kdekoli v regionu. Není však možné vybírat hotovost nebo převádět peníze do jejich domovských zemí.
Z 600 žadatelů o azyl ubytovaných v kraji jich zatím 135  obdrželo takovou kartu.
Celkem 92 z těchto 135 žadatelů o azyl, tedy 68 procent, kartu odmítlo. Někteří, 35 lidí, dokonce odcestovali zpět do svých domovských zemí.
Práci hledalo pouze 17 lidí. 40 lidí nadále trvá na tom, aby jim byla vyplácena hotovost.
Ve skutečnosti Henning původně zavedl toto opatření s cílem povzbudit více žadatelů o azyl,  aby si hledali trvalé zaměstnání . Koneckonců, pokud pracujete, ale vyděláváte tak málo, že máte stále nárok na dávky, můžete si zbytek nechat vyplatit v hotovosti.
Ti, kteří nepracují, mohou dostat pouze 45 procent peněz v hotovosti. Zbytek se nahraje na platební kartu.
„Pokud jde o azyl, stojíme zády ke zdi,“ zdůraznil politik CDU. „Musím přijít s něčím, co by vytvořilo pobídky pro integraci. Integrace znamená práci. Musí to ale mít přidanou hodnotu ve srovnání se sociálními dávkami.“
Odmítl tvrzení, že žadatelé o azyl mají potíže se získáváním pracovních povolení. Jakmile dorazí do okresu, je to možné do 14 dnů se souhlasem Úřadu pro evidenci cizinců.
„Pokud chci, aby spolu všichni vycházeli, nesmím v první řadě umožnit sociální podvody a zneužívání,“ zdůraznil politik.
Okres Greiz, také v Durynsku, se již dříve rozhodl takovou platební kartu zavést. I tam někteří žadatelé o azyl  opustili zemi.
„Nálada v zemi je velmi vyhrocená. Pro žadatele o azyl u nás není k dispozici žádné sociální bydlení. Takže není dobré, když chodí s několika stovkami eurobankovek v peněženkách,“ obhajovala rozhodnutí okresní hejtmanka Martina Schweinsburgová.
Mimochodem, jak by chtěli přecházet na bezhotovostní společnost v islamizované Evropě, aniž by nebyl podobný krok doprovázen mohutnými nepokoji??


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 4.7 ]







Článek Německo: V některých částech země zavedli vyplácení dávek kartou místo v hotovosti, žadatelé o azyl to odmítají se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden