Glosa MM: Nástupce Vohralíkové
RSS

Glosa MM: Nástupce Vohralíkové


MIROSLAV MACEK
Nástupcem vedoucí kanceláře prezidenta republiky Jany Vohralíkové bude bývalý generální ředitel společnosti T – Mobile v České republice a nyní výkonný ředitel Aspen Institutu Milan Vašina.
Tolik zpráva.
Být prezidentem, tak se ovšem kvůli tomu přímému dohledu, zda poslušně konám vše podle rozkazu, urazím.
Nejčerstvější číslo čsopisu Reflex mne opět vrátilo do mladých let, kdy se silně používala bolševická taktika „doplnění“. Některé filmy v televizi byly doprovázeny úvodem, který měl uvést na pravou bolševickou míru důvod jejich uvedení („nastavování zrcadla“ nešvarům prohnilé západní civilizace se tomu říkalo), většina knih pak byla doplněna často dlouhými doslovy, kteté vysvětlovaly čtenáři v rámci stranické linie, co tím či oním autor myslel, potažmo, co si o přečteném má myslet čtenář. Ba dokonce to někdy došlo tak daleko, že vydání Wienerovy knihy Kybernetika bylo doprovozeno doslovem akademika Kolmana, stejně obsáhlým, ne-li delším, než původní Wienerův text.
V tom posledním čísle je dlouhý rozhovor Viliama Bucherta s Václavem Klausem, za nímž ihned následuje komentář Bohumila Pečinky s rudě vypíchnutými slovy „KLAUS SE POKOUŠÍ SMÍŘIT SVOU REFORMNÍ MINULOST A TAKTIZUJÍCÍ SOUČASNOST, ALE VYCHÁZÍ Z TOHO JAKO UŽITEČNÝ IDIOT, POTÁPĚJÍCÍ SVŮJ ODKAZ.“
Zřejmě proto, aby si nechápavý čtenář odněkud z Karviné či odjinud nevyložil Klausova slova jinak, nesprávně, špatně. Takže, tentokrát z toho jako užitečný idiot vychází někdo úplně, ale úplně jiný…
Ve stejném čísle Reflexu píše Jefim Fištejn o „Smrti věčně živého Lenina“, přičemž v prvním odstavci si neodpustil větu „Vladimir Putin, o němž dnes s jistotou nikdo neví, zda je v Kremlu, nebo v mrazáku…“, aby v článku pokračoval tvrzením „To Lenin, nikoli Hitler zavedl pojem koncentrační tábor…“
Takže pro pořádek:
První metodu „reconcentración“ a koncentrační tábory (vzal si příklad z amerických indiánských rezervací) použil na Kubě španělský generál Valeriano Weyler zvaný „Řezník“ a nechal v nich zemřít a umučit od roku 1896 kolem 150.000 lidí.
Roku 1900 za Búrské války drželi Britové za ostnatými dráty převážně ženy a děti, a to aby rozšířili mezi obyvateli strach. Zemřelo v nich více lidí, než na bojištích.
V roce 1904 německý generál Lothar von Trotha na území dnešní Namibie založil koncentrační tábory proti odbojným Hererům, kterých v nich zemřelo na 70.000.
Po potopení Lusitanie roku 1915 britský ministrský předseda Asquith nechal takto pozavírat desítky tisíc Němců a Rakušanů žijících ve Velké Británii, údajných spojenců nepřítele, a koncentrační tábory se za 1. světové války rychle rozšířily po celém světě – do Francie, Ruska, Turecka, Takouska – Uherska, Brazilie, Japonska, Číny, Indie, Haiti, Singapuru, Siamu, Nového Zélandu a dalších zemí.
Miss Japan se stala Ukrajinka narozená na Ukrajině ukrajinským rodičům, žijící od pěti let v Japonsku.
Což otevírá neuvěřitelné možnosti, kupříkladu putovní ukrajinskou slečnu, která postupně zvítězí ve všech zemích sympatizujících s Ukrajinou.
Ale jak správně podotkl jeden komentující: Prosím vás, hlavně buďme rádi, že to není chlap!
The post Glosa MM: Nástupce Vohralíkové first appeared on .


Nejčtenější za týden