Do rádia Jerevan přišel dotaz se samotného Vatikánu (satira)
RSS

Do rádia Jerevan přišel dotaz se samotného Vatikánu (satira)


SYRZDARMA
Vatikán vyslal do sídla rádia oddíl papežské gardy v krásně barevných uniformách a s blyštivými halapartnami. Je to čest radit Vatikánu.



Pro papeže musí být bolestné přiznat, že nejen velebný Bůh je vševědoucí. Ale stalo se.
Do vrátnice radia Jerevan se dostavil člen papežské gardy ve zdobném kroji a předal zde sedící ostraze v neforemné uniformě dotaz psaný starobylým písmem na pergamenu:
„Milé rádio,
od kdy zanevřeli socialisté na křesťanství a Bibli?”
Rádio Jerevan:
„Milí fráterníci, relativně velmi brzo. Již v první knize celé Bible, Genesis, v její pouhé třetí kapitole narazili na verš, který říká, že ‘v potu své tváře budeš jíst chléb’. Vyložili si ho tak, že bez práce nejsou koláče. To je velice rozlobilo. Ovšem nový papež pochopil, že tudy cesta nevede, a má připravenou malou úpravičku. Nově to prý bude ‘v potu jeho tváře’. Je to takový progresivní papež.”
Náměstek ministra zdravotnictví se ptá:
„Milé rádio,
jaký je největší současný problém, kterému čelí hnutí LGBTQQIAAP? Chceme ty dotace rozházet nějak užitečně.”
Rádio Jerevan:
„Milý náměstku, největším problémem pro hnutí mnoha písmen, kterým nikdo nerozumí, je fakt, že když jeho členové přijdou k doktoru, mají na výběr pouze urologa nebo gynekologa. Je to pro ně extrémně frustrující. Doporučujeme proto rozšířit počet oddělení. Bude jich třeba alespoň deset, jestli jsme ty písmena správně spočítali. S jejich názvy se asi pěkně zapotíte.”
Ředitel největšího psychiatrického zařízení v zemi posílá dopis:
„Milé rádio,
všechny ordinace v zemi jsou zavaleny lidmi v depresích, my nestíháme, nejsou lidi, průměrné sezení trvá maximálně deset minut. Máte nějakou pozitivní zprávu, která by lidem okamžitě zvedla náladu?”
Rádio Jerevan:
„Milý říďo, to víš, že máme. Moudří lidé v dalekém Bruselu se zamysleli, co lidi trápí, a přikázali firmám, aby zátka na plastové láhvi nešla lehce odtrhnout. No a co se stalo? Zátky se neválí po podlaze, ale lidé je vystrkují jazykem z pusy nebo prstem z nosu. A vypadají u toho opravdu šťastně. Proto jsme poslali do Bruselu spěšný telegram, ve kterém vyzýváme: j-e-n h-o-u-š-ť a v-ě-t-š-í k-a-p-k-y. No a dostali jsme odpověď: b-e-z o-b-a-v, b-u-d-e t-o-h-o v-í-c.”




syrzdarma.cz

The post Do rádia Jerevan přišel dotaz se samotného Vatikánu (satira) first appeared on .


Nejčtenější za týden